HD FPV на Малина Пі

Малина HD FPV піни

Прочитавши докладно статтю колег Iron Test for HD FPV, було прийнято рішення повторити подвиг на основі Raspberry Pi + Pi Camera.

Я повністю погоджуюсь! У цифровому віці, насолоджуючись PAL сигналом, є дивним для занурення аромату квітів в газовій масці (ІМХ). Зброя з малиновим набором, було прийнято рішення видалити відеогазову маску, віщати її в реальному часі на землю, а на землі насолоджуватися ароматом квітів, щоб літати в монітор, а в подальшому в HD окуляри.
Малини Пі
3250Р. 3700Р.

Пі камери.

Для мосту Wi-Fi використовується перевірений ubiquiti кулі m2 hpй

Цей модуль WiFi відмінно підходить для мобільних платформ, оскільки він легко працює від POE від батареї на борту, достатньо для живлення до двох пар (7-24V, синя пара).до +, коричнева парадо), невеликий, має хорошу потужність і промислову продуктивність. Також хороший бонус - модель 5.8 Гц в аналогічному факторі форми, що дозволяє переключати в різний діапазон частот без зміни дизайну платформи, просто замінивши модуль WiFi і антени.

В якості експериментального носія божевільних ідей випробуваного обладнання ми довго використовували пінопласт (флілінг піни) придбані на хобі. На цьому пристрої працюють майже всі ідеї, пов’язані з УАВ.

Переваги даного пристрою – це легкість монтажу необхідного обладнання, легкість пілотування, вантажопідйомність і величезна ремонтність. Остання функція неодноразово допомогла після аварійних ситуацій, все збирається на епоксидному клею і наша бронетанкова піна знову готова до аварійного польоту.

Завантаження піни

р.

• Камера.
  • Raspbian-run малина
  • Модуль Wifi з антеною
  • Індикатор напруги
  • Головна
  • Малиновий харчовий блок
  • Роз'єм AKB
Як використовуються антени, домашній 2.4 Гц конюшина з аналогового FPV і звичайного WiFi шпильки.

Земля

• Ноутбук працює Ubuntu 12.04 LTS з сонячним візором
  • Атена D-Link ANT24-0801
  • модуль waifa
  • Модуль живлення
Антена була обрана на основі широкої діаграми 70 градусів вертикально, 70 градусів горизонтально.

За допомогою Гстрімера здійснювалася трансляція.

Найголовніше. Подруга шахти дав мені програмне забезпечення, за яке я подякував йому. Я просто цитую скрипти, які використовуються для запуску малинового мовлення і отримання відео потік до ноутбука.

Bortraspivid -n -w 1280 -h 720 -b 4.5 млн -fps 30 -vf -hf -t 0 -o -o - \ gst-launch-1.0 -v fdsrc! h264parse! rtph264pay config-interval=10 pt=96$udpsink host=192.168.4.204 порт=9000

Earthgst-launch-1.0 -v udpsrc port=9000 ковпачок='application/x-rtp, media=(string)video, годинник-rate=(int)90000, кодування-name=(string)H264'! rtph264depay! avdec_h264! Відеоконверт! autovideos syninkc=false

Походимо. . й Другий важливий момент. Я не пілота. Водіння піни досвідчений пілот, для якого він вдячний. Ми літали протягом тривалого часу і успішно на різних літаках. На цьому етапі я діяв як початковий верхній стадії.

,990 Р

... З перельоти, це сталося рівно три рази, тому що після того, як ми перевантажили літак, набиваючи дуже великий акумулятор в нього надії добре літаючи протягом тривалого часу. У зв'язку з цим, уповільнювальні машини стали абсолютно кліми. При підході посадки не вдалося подолати бічну появу вітру, пристрій припав на крило і підказав його носі в грунт. Великий і важкий акумулятор вирішив розірвати і все ще зламався, трохи перевертаючи піну fuselage (Я написав про ремонт, епоксид вже висушився, броньована поїздна піна готова до бойового польоту). В цілому обладнання не пошкоджене. Але немає зла... HD FPV WAS!

511164

Що це все про!

HD FPV був...але не далеко. Не вдалося отримати відео без лаг на дуже невеликій площі поля.
р.

Антену шпильки відповідно до його спрямованої діаграми (горизонтальний пакет) поводиться ... як антена шпильки, тобто на висоті і з сильними нахилами / поворотами, коли пелюстка не впаде в приймальну антени, лаг починаються.
Відео з антени шпильки, записаного з екрана монітора 15 fps ... деяка картина того, що відбувається дає.

У майбутньому буде налаштовано прямий запис отриманого потоку.

Конюшинна антена має сферуальну спрямовану схему, але не дуже високий діапазон для нашого каналу, тому граблі в зображенні також вийшли під час «довгих» прольотів. Немає відео, на жаль.

Після аварії два походи проводилися на нозі по полі з різною антеною і, як кажуть, результат трохи передбачуваний: діапазон залишає бажати кращого, антени використовується трохи далі, ніж 300-400 метрів, якщо площина пелюстки (додатка) потрапляє в приймальну антени, «подрібнювач» може бути обертається, як вам подобається, але так як вона транслюється в усіх напрямках однаковий діапазон навіть менше, ніж у «шпину» до 300 метрів.

HD FPV - це реальність! Працює!

Решта знахідок є такою ж, як Gol. Weakness WiFi, точніше на борту антена, якщо на землі ви можете розгорнути поворотну станцію для УАВ з вузьким антени, потім з дошкою вам потрібно щось інше. Оптимізуйте роботу WiFi-каналу, які використовуються в багатьох налаштуваннях, вам потрібно копати докладніше. Оптимізуйте (мінімізувати) потік з корабля. І природно думають про розчин з бортовою антеною.

П. С. Я знайшов в налаштуваннях WiFi модуля Землі, що невисока потужність сигналу 10dBm була встановлена замість набору 28dBm. Для роботи.

Плани для найближчого майбутнього
  • Покладіть на дошку дуже інтелектуальні мозку Ardupilot 2.0 (посилання на трохи пізну модель), перевагу вони знаходяться на цій пінопласті вже давно запускається - це не буде нервового пілота і літати далеко, тому що мозок на командному поверненні на аутопілотну піну до початкової точки і, важливо, стабілізуйте блиск в горизонтальній площині навіть при поворотах - це дозволить більш ефективно перевірити антену.
  • Встановіть (прочитайте маршрут з Китаю) і перевірте стелю антеною 2.4 Гц. Він має схему напрямку півсфери, що стоять вниз, так як вони кажуть, що ми розглянемо.
  • Тестувати модулі на 5.8 Гц.
  • Організувати на підставі запису потоку в файл, або якось це не людина.
  • П. С. І все ж поверніть на мозковий радіатор на повній потужності!

Третя важлива точка полягає в тому, щоб подякувати дружині за моральну підтримку і вміле володіння камерою, без якої не було великих фото всього процесу.

Джерело: habrahabr.ru/post/220019/