Павло Дуров звернувся з посади Генерального директора «В контакті»

р.

За словами «Райн», Павло Дуров залишив посаду Генерального директора «В контакті». Про це видання було підтверджено прес-секретаром соціальної мережі Георгієм Лобушкіним. До того ж, нове агентство РБК поширило слова виконавчого директора Вконтакте Дмитра Сергіяєва, що Дуров ніколи не звернув свою відставку з 1 квітня, незважаючи на подальші коментарі.

У той же час Сергійов додав, що Дуров може бути запропоновано позицію «голового архітектора» соціальної мережі: «Ми сподіваємося, що Павло Дуров та акціонери погоджуються на подальшу участь у розробці мережі та у формуванні стратегії продукції». Павло є розробником мережі, баченням, феноменально подарованою особою, і така участь буде надзвичайно корисною. й

За його словами, ця позиція не вимагає залучення Дурова до операційного бізнесу та постійної участі у поточних процесах. Управління проектами та судовими рішеннями Сергійєв став важким для Дурова «з урахуванням міжнародних проектів та судових позовів», а також положення «хітектора хіф» дозволить « зберегти зв’язок між Павелом та компанією».

Про це заявив Дуров, написав лист відставки 21 березня. Він написав про це 1 квітня, але оголосив пару днів пізніше, що він призначений для залишатися в офісі. За словами журналу Forbes, Дуров відправив листа на дошку директорів, в яких він звернув його відставку: «Що прийшов до моєї уваги, що моє відкликання тепер може створити непотрібні ризики для нашої компанії, я хочу залишитися і працювати як генеральний директор. й

Тим не менш, за словами Сергіява, Дурова не відкликала свою заяву. У зв'язку з тим, що після 30 днів керівництво компанії вирішили звільнити його. Операційне управління компанією буде здійснюватися першим заступником Генерального директора Бориса Добродєєва та виконавчого директора Дмитра Сергєєва.

Додав: Павло Дуров на своїй сторінці в «Вконтакті» написав, що « дізнався про таємничий звільнення» з преса, і назвав інцидент переходу соціальної мережі «під повним контролем Ігоря Сечина та Алішера Усманова». Якщо він суперечить своїй звільненості, Дуров не написав.

Джерело: habrahabr.ru/post/220271/