Микита Михалков розповів журналістам про свої творчі плани.
За словами режисера, він планує зняти історичний фільм про кріпосне право, на який з бюджету вже виділено триста мільйонів рублів.
«Більшовики зробили жахливу річ; Вони стерли з пам'яті народу нашу культурну спадщину, спогади про все хороше і світле, що було в російському народі, в тому числі і про кріпацтво. Відновити історичну правду – це наше завдання», – зазначив режисер.
Михалков згадував про видатну духовність російських селян, підкреслюючи любов російського народу до "твердої руки":
"За натівом більшовиків вони зараз в Росії думають, що кріпацтво було чимось на кшталт північноамериканського рабства. Але це були аж ніяк не відносини між рабом і господарем, а між синами і батьком. Багато селян не хотіли ніякої «свободи». Так, іноді поміщик бив селянина батогом; Так і батько б'є свою неслухняну дитину».
Директор також розповів про справжню суть кріпацтва та його значення для народу:
"Адже що таке кріпацтво? Кріпацтво – це патріотизм, закріплений на папері. Людина була пов'язана з батьківщиною не тільки почуттям обов'язку, а й документами. Кріпацтво – це мудрість народу, це чотириста років нашої історії. І тепер, коли мені пропонують викреслити ці чотириста років з нашої історії, я кажу: «Браття, як ви думаєте, наші предки були дурнями?».
"Я дуже радий, що Путін зараз відроджує нашу історичну пам'ять", – сказав режисер. Закон про реєстрацію – це саме те, чого не вистачає нашим людям, які відірвані від коріння, від землі».
Висновок: випадок Михалкова важкий, лікуванню не підлягає, язик не промивають ...
Що відбувається з їхніми головами, га?