Масурський канал

Подорожуйте по Калінінградській області, ви вражаєте на великій кількості різних гідравлічних споруд, зведених до 1945 року. Вони є судноплавними каналами Фрідріха наприкінці XV століття, Königsberg Sea Canal наприкінці XX століття, Insterburg River Canal від 20-х років XX століття, система замків на Pregol, гідроелектричні станції, велика система рекультивації. Нарешті, система водопостачання Калінінграда становить 80% на основі довоєнних будівель, історія яких повертається до Замовлення.

Як і будь-який гідний Калінінградян, я відвідав майже всі німецькі форти, замкові руїни та інші цікаві та загадкові місця регіону. Але, щоб мій шампан, я нещодавно дізнався про існування Масурського каналу з його безднями, що стоять в чіткому полі.
Сьогодні Я працюю всього в 10 км від найбільшого з п'яти замків в області - замок Георгнфельд (Lakes Free) і вирішив взяти на себе можливість.
Для історії зібрано найуспішніші фотографії з інтернету, а не бути необґрунтованими, в кінці кількох моїх картин. Про 40 фото, про закінчення звіту.

Історія. Ідея створення водної дороги, що з'єднує Масурське озеро з басейном річки Преголи в часи Замовлення. Необхідність такої водної дороги також згадувала Гранд Електор Фрідріх Вілгельм і Король Фредерік. Це викликало бажання мати зручний і дешевий спосіб перевезення сільськогосподарських і пізніх промислових вантажів до Коенігсберга або поряд з Деімом до Куронської затоки.
Відразу після закінчення сьомої війни, 1764 р., був розроблений план будівництва, звуження кінцевих точок і маршруту Масурського каналу. Під наглядом Домхарта від 1776 р. (за 12 років) було викопане 50-кілометрове ліжко, через яке вода з озера Маверсе на Масурські Хайланди спонтанно пішли до Алленбурга, де вона протікає в Аллі. На каналі, внизу, вітрила навантажені човни і бруски. Що сталося в русі в іншому напрямку, проти струму, не знаю. Очевидно, що це не було без «Просійських викривачів». Як часто буває, після смерті Домхарта в 1781 році, канал поступово впав у дезоляції: мілкоканал був збитий, береги були знищені.
Це було майже сто років тому, що канал запам'ятався знову. У 1874 році був розроблений новий проект, що забезпечує будівництво каналу на основі старих каналів за допомогою замків. А потім з'явилася довга, з великими перервами, координацією організаційно-фінансових питань, до 1908 року.
У 1908 р. розпочато проектно-практичну роботу. Керування напрямами доручили два офіси, розташовані в Інстербурзі: північні та південні ділянки каналу. До Першої світової війни (на 6 років), побудовано більшість замків. Війна переривається будівництво. У 1922 р. робота відновлена, але з фінансових причин - внаслідок затримання депресії - скоро залікувалась. Останній етап, пов'язаний з модернізацією замків і здуттям каналу, почалася в 1934 році. За час масової дорожньо-будівельної роботи по Німеччині. Навколо канальських, бараків для робітників виросло, рейок для тролей, розтягованих уздовж берегів, екскаваторів працювали вперше. Незважаючи на широкий обсяг робіт і багато учасників, застосовано заходи з секреції. Фото заборонено. Німецькі топографічні карти 1936 р. та 1939 р. не демонструють замки та канал південь від Ґорданфельда. Це дає підстави говорити про плани використання каналу в майбутньому для перевезення військового вантажу.
Будівництво каналу продовжується з початком Другої світової війни. У 1942 році, після перших перемог на фронті, робота була замкнена. На початку 1945 р. з підходом Червоної армії, мостами над каналізацією підірвалися. І в грудні 1945 року в каналі зрізався новий державний кордон між СРСР і Польщею.
Це те, що історія цього будівництва завершилась.
Оскільки Масурський канал є переважно гідравлічною структурою, неможливо обійти його інженерними характеристиками. Довжина каналу 50 км. Його фінальні точки: Озеро Маурсе (нині Польська Мамрі) і річка Аллі (Лава) кілометр від Алленбурга (нині село Друзіг). Відмінність цих місць становить 111 метрів. Ширина каналу через дзеркала води становить 14 метрів, а глибина - 2,5 - 3 метрів. Цей гарантований рух баргів, тугів, катерів з проектом не більше 1,5 метрів.
На території Калінінгграду, 5 місць в Польщі. Замки:
- в Калінінградській області: в поз. Дружба - 2 замки, в Gross Allendorf, Wilhelmshof і в озерах Free (колишній Georgenfeld) - кожен;
- в Польщі: в Лангенфельд, Клен Байорен, Зандгоф - один раз, в Фюрстенау - 2 замки.

Шлюз Джорджнфельд

Lock камери

Оздоровлення в контрольній вежі. Звісно, клапани монтуються в нижній частині, а їх привід зверху.

Вид з пульта управління внизустрім

Усередині контрольної вежі

р.

...

Замки для ніг

, Україна

На дно була труба, через яку вода повинна витікати з вершини.

Перегляд з верхнього яловичини

Нижній вертикальний тип воріт

...

...

...

Флоат ром. Суд змочений до нього і вся структура була знижена (або піднята) при зміні рівня води в камері блокування.

р.

Верхній Великий дам. Ліворуч - водовідведення для транзиту і заповнення замка.

Верхній воріт.

Контроль башти

Верхній ряд

...

Одна з водопровідних труб з верхнього біфе

Камера.

(доб. 55)

Низька яловича шафа

р.

Масурський канал

Ну, мої модні фотографії, які були вчора, ви знаєте, що?

Вид з дороги

, м. Київ

Сонце

Зареєструватися

досить багато.

241604

Водопад

...

...

Детальніше

...

Глибина цього шлюзу становить 15,5 метрів, не боїться висоти, але це ще не просто.

...

Довжина 45 метрів, ширина 7.5 метрів

Все я сподіваюся був цікавим...

Джерело: