НАТО готові боротися і вмирати за свободу України

Юрій Бугусов

Офіційний представник НАТО: Я готовий боротися і давати життя в боротьбі за свободу України

Зустрілися на Facebook – Я написав кілька статусів про характер можливих військових дій у разі вторгнення України, і він відповів. І за два місяці тепер ми поспілкуємо практично кожну ніч в Інтернеті. У моментах найбільш гострих подій в Україні він не спить, прочитає наші веб-сайти та переглядає наші телеканали, пише та дзвінки.

Але я не шкода за час - це велика честь спілкуватися з ним. Заслужений офіцер Збройних сил одного з братських слов’янських країн, членом Блоку НАТО, провідним спеціалістом з підготовки, організації та тактики військових та поліцейських підрозділів. Я не збираю свою назву зараз, тому що резонанс не приносить ніяких сюрпризів заздалегідь. У цьому інтерв'ю для Censor. Ні, ми оголошуємо візит до наших органів, щоб використовувати можливості професіонала, підготувати групу слухачів, навчального майданчика, провести робочу зустріч. Він може бути великим винищувачем, але краще його використовувати як вчитель і інструктор. Напередодні дня, коли він переглядав розгортання російської агресії на Сході, він назвав мене сказати, що він збирається в Україну, щоб захистити її, якщо це необхідно, з зброєю в руках. Коли я дізнався, чому і яка його мотивація була, він сказав, що глибоко перейшов мене.

Повідомляємо про свою кваліфікацію, які ви?

Перш за все, я патріот моєї країни, але з лютого цього року вважаю себе патріотом України. Я розповім про мої кваліфікації. Я є професійним військовим офіцером, армійський заповідник, народився в 1975 році. Один. Освіта вища гуманітарна. В даний час я працюю над дисертацією кандидата на підготовку спецпідрозділів для неінтенсивних конфліктів та миротворчих місій. Розглянуто сучасні аспекти бойових дій в умовах неінтенсивного конфлікту, асиметричних методів боротьби з бойовими операціями в містобудівному середовищі. Усе про свою професійну кваліфікацію: крім курсу на армійський заповідник, я отримав обмінний тренінг в минулому – курси підготовки командирів морського блоґу США, кілька навчальних курсів для участі в місії ООН. Вогнепальної зброї був хобі для мене, так як я був молодий. Я серйозно займався бойовою стрільбою і є експертом в невеликих руках. Я інструктор по спеціальності пістолета, пістолетного пістолета, штурму та снайперських гвинтівок, а також інструктора з синхронного навчання. Інструктор для бойової роботи в умовах низького освітлення. В цілому, я взяв 15 різних курсів в техніках зйомки ближнього бою, тактика окремих дій і дій малих груп в США, Ізраїлі, Чехії, Німеччині, Бельгії, Іспанії та Португалії. Кваліфікований у боротьбі з непровадженими вибуховими пристроями У минулому він займався парашутом спортом, пройшов курс тренувань з замкненими пристроями. Моя відпустка - це аеробний, пішохідний туризм. Як правило, я знімаю один раз на тиждень з різних видів стрілецької зброї. Крім того, я говорю добре англійською і хорошою російською мовою.

Чому ви так збудете про події в Україні, що робить українську революцію?

Ви бачите, до своєї країни, все це – свобода, незалежність і вступ до НАТО і Європейського Союзу. І ви боїтеся за свободу і вмирати на ній на скверах. Для вас демократія – це свідомий вибір, і для всіх цих прав людини, які вільно користуються без почуття свого значення, ви, українці, дають основне право – право на життя. Якими українськими народами є унікальний у 21 столітті. Останній раз це сталося в Угорщині в 1956 році. Коли вони знімали Майдан на 18-20 лютого, я прокинувся протягом 2-3 годин, і я не міг відійти від екрана каналу 5 і Espreso TV.

Свобода – головна їжа для людини, яка має право стати безкоштовними та незалежними. І це блюдо не можна купити - його можна приготувати тільки самостійно. Він, хто жертвує свободу миру, не гідний ні.

Ви готові приїхати в Україну, де, за даними російських ЗМІ, є війна. Не боятися? Колапс )

Я вирішив зробити це таким чином, щоб українці знали, скільки ваших засобів боротьби за весь цивілізований світ і для демократії в Європі. Я не дивний, я приймаю відпустку за свій рахунок, не потрібно грошей. Навпаки ви знаєте, що я дала гроші від заробітної плати за підтримку Майдану. Так, бос дивився на мене дивно, коли я сказав йому, що я збираю відпустку і збираюся в Україну, і що це було моє особисте рішення, без будь-яких матеріальних стимулів.
Моя зарплата є нормальною, але ми живемо за зарплату? Заслужений, правда і свобода незрівнянно важливі для людини. Так, якщо Україна потребує мене, я не подбаю, що відбувається в моїй кар’єрі.

На сході та півдні України є саботажні групи, ще не існує масштабної війни. Що б ви змогли зробити в цих умовах?

Війна в 21 столітті не буде воювати на полі, але в місті. Я є автором міського бойового курсу для наших збройних сил. Ключ до перемоги в сучасній війні – легка дитяча та спеціальна сила. Україна повинна залишити в минулому армію радянської епохи як на оперативних, так і тактичних рівнях. Необхідно розгортати курси для індивідуального навчання бійців і нижніх тактичних одиниць - пар, секція, загін, бордюр, як це робиться в Європі і в Сполучених Штатах. Я часто навчаю людей на ходу, в аероболі це відбувається весь час. Я хотів би допомогти Україні створити систему таких навчальних центрів, впроваджувати тактику міського бою як серед бійців, так і серед команд Збройних Сил України. Я можу особисто навчати групу інструкторів, які потім організовують такі курси для масового навчання. Я сподіваюсь, що в Україні можна буде організувати сучасну базу, отримувати державну підтримку, адже підготовка бійців вимагає особливого вибору, обліку та контролю морально-психологічних якостей, особистої історії. Також потрібні матеріали, озброєння та інше обладнання. Я організував пілотні курси для навчання, з часом я допоможе залучити більше інструкторів, і ми реалізуємо такі ж техніки, що використовуються для підготовки спеціальних сил і армії в НАТО.

Ви є представником нашого братського слов’янського народу. Як ви відчуваєте про дії російської держави в Україні?

Росія виступає сьогодні не поведінкою братської слов'янської країни, вона є поведінкою агресора і окупанта. Я хочу встановити приклад для всіх європейців і слов’ян: доля Європи, наш шлях сьогодні вирішить на полях і в містах України. Якщо ми вважаємо, що свобода і демократія в Україні, ми втратимо її в домашніх умовах. Потерпілим після України буде Східна Європа. Якщо сьогодні Європа здавалася Україні, то завтра нам доведеться здатися до Польщі, Румунії, Болгарії, Чехії.

Я вдячний українському народу – ви відреставрували до мене віру, що навіть у 21 столітті свобода і незалежність залишаються найважливішими значеннями життя.

Хочу допомогти українцям зупинитися в Росії. демократія повинна захищатися, демократія потребує професійної армії. Орвелл колись сказав, що багато людей сплять мирно, тому що інші вбивають в темряві. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу.

Тренінги терміново потрібні, але через все, в будь-який момент вся Україна може переходити в поле бою, і це не буде до підготовки.

Я думав про це багато і зробив рішення. Якщо є війна і російська армія завагітніла Україну, я відмовляється від мого громадянства і прийде на тебе без допомоги. Якщо ви повинні вмирати за свободу в Європі в 21 столітті, це буде честь для мене, щоб боротися разом з українцями, і при необхідності, так, я готовий дати своє життя в боротьбі за свободу України.

У найближчі дні цей офіцер прибуватиме в Києві.