563
Вогонь в Чилі загинув 12 осіб і знищив більше 2000 будинків
Раніше органи випаровували 10000 осіб з небезпечних територій Валпараізо. Боротьба з вогнем продовжується, але це ще не можна зупинити її поширення через сильні вітри, які виховують полум’я.
Продовжуючи другий день пожежі в Чиліанському місті Валпараісо заявили, що життя 12 осіб, вогонь спалив понад 2 тис. будинків, органи місцевого самоврядування сказали в неділю.
Раніше органи випаровували 10000 осіб з небезпечних територій Валпараізо. Боротьба з вогнем продовжується, але це ще не можна зупинити її поширення через сильні вітри, які виховують полум’я.
Експерти називають цей вогонь найгіршим в історії міста. У квітні 2013 року Валпараізо також потрапив до потужних пожеж. Вогне зруйновано близько 30 будинків. На сьогоднішній день пожежа прийшла з-за міста - ліси горять, а полум'я поширилися на околиці Валпараізо, незважаючи на зусилля пожежників.
Чиліан Президент Мішель Башлет провів зустріч з низкою міністрів уряду з понеділка ранку до обговорення ситуації в Валпараізо. У той же час влада вирішила сплатити першу компенсацію постраждалим у розмірі 100 до 250 доларів.
499 р.
11471р.
Джерело: ria.ru/world/20140414/1003776190.html