Економія наших очей: світлодіодні Проектори

Комп'ютерні технології змінюють наш світ для кращого. Але, разом з неймовірними можливостями, вона несе велику загрозу: сильний штам на очах.

В результаті тривалої роботи за комп’ютерними екранами/планетами. Більшість зводиться до ідеї, що очі людини не призначені для навантаження, що вони отримують при роботі з РК-екранами. Особливо сильно відчуйте таких програм негативного впливу та представників інших професій, пов’язаних з роботою на комп’ютерах.

Що таке ситуація? Чи людство не з'ясував спосіб уникнути негативних наслідків на очах під час роботи на комп'ютерах?

У цій статті я хочу поговорити про світлодіодні проектори, які, на мій погляд, мають менш негативний вплив на очі і може добре стати заміною для РК-екранів.

Просування
Але перш за все, я пропоную розглянути інші альтернативні технології для відображення інформації.

Ми можемо самі зателефонувати одержувачу!
Щоб зберегти людство, технологія електронного катка (так звана «електронна фарба») була гойдалкою. Суть технології полягає в тому, що e-ink “draws” статична картина, яка людина бачить у світлі, що відображається з екрана. Джерело світла може бути зовнішнім, він не має. Це дійсно природний спосіб отримання інформації про людський погляд.

Як і багато порівняно молодих технологій, наприклад, має свої недоліки.

По-перше, час оновлення на екрані значно поступається звичайним РК-моніторам (близько 50 разів). По-друге, практично всі варіації технології не мають можливості представляти інформацію в кольорі, а це - нерозвинена.

У зв'язку з цими недоліками, ця технологія зберегла нішу в основному для виробництва електронних книг. Сподіваємось, технологія буде вдосконалена, і вона може бути використана, щоб зробити монітори і багато іншого. Тим часом варто визнати, що як повна заміна для звичайних РК-екранів, технологія не підходить.

Крім того, можна використовувати деякі моделі електронних книг (з екраном e-ink) як другий монітор комп'ютера. І на деякій — ставка майже повнофункціонального Android. Якщо тема цікава, я можу розповісти про це в окремій статті.

Більше інформації про e-ink у статті Вікіпедія.

Проектори теплової лампи
Проектори – давні технології. Його сутність проста: проектор блискає на площині проекції, світло відбивається від неї і людина бачить картину. Далі ви кладете проектор - чим більше буде діагональ зображення, а нижній буде світловий вихід з площини проекції. Навпаки ближче - менша діагональна і більша світлова вихід.

Мені здається, що такий спосіб отримання інформації для очей людини більш натуральний, ніж з РК-екранів. Світло більш дифузний, менш яскравий, можна зробити більший діагональ картинки (не менше 100). Тим не менш, світильники не дуже популярні. Чому? Існує кілька причин:

• Ціна. Лампи проектори більш дорогі;
  • Ресурс проектора лампи розжарювання обмежений (близько 5000 годин або менше), а вартість заміни її досить велика;
  • Мінімальні відстані проекції (тобто відстань від проектора до площини, на якій зображено зображення, як правило, не менше 1 м, в результаті - не завжди необхідний простір для установки;
  • Необхідність проекторів, щоб мати проекційний екран (або інший літак, на якому буде продано зображення).

Завдяки цим недолікам, проекторам лампи в основному використовуються як елемент домашнього кінотеатру, а не для нормальної роботи комп'ютера.

Вікіпедія розповість вам більше.

Світлодіодні проектори: аварійна робота
Так само з'явилася пара років, модифікація проекторів, в яких навісні лампи були замінені світлодіодами. У зв’язку з цим було ліквідовано багато недоліків звичайних проекторів:

• Ціна світлодіодних проекторів в кілька разів нижче;
  • Ресурс світлодіодних проекторів в кілька разів вище (20000-30000 годин);
  • Деякі виробники (але не всі!) зменшили мінімальні відстані проекції до 0.5-0.6 метрів. Таким чином, світлодіодний проектор можна просто покласти перед вами (наприклад, на столі) і використовувати як заміну для монітора при нормальній (десктопній) роботі.

Якщо рік або два роки тому кількість моделей на ринку обмежена, сьогодні є багато вибору. Навіть існують моделі з вбудованими акумуляторами для автономного життя, з USB / SD зчитувачами, з Android на борту.

Що ми маємо?
І ми маємо, що сьогодні за $ 500 ви можете купити пристрій для заміни шкідливих РК-екранів. Довгий живе революція!

За моїми особистими почуттями проектори все ще гірше для очей, ніж урожай, але набагато краще для РК-екранів. Звичайно, не було скасовано індивідуальні характеристики. Так ви повинні спробувати працювати на проекторі, щоб побачити, чи краще для очей.

Що стосується площини проекції, то це може бути будь-яким. Ідеально – це проекційний екран (але, з якоїсь причини вони виготовлені виключно для великих діагональ від 80). Ви можете проектувати його на білий папір. Або біла стіна. Ось головне, що колір площини білого кольору, а краще відбілити.

Що неправильно?
Оскільки світлодіодні проектори лише кілька років, ця технологія має свої недоліки.

1,1 км Можливо, найбільший рівень шуму (від 25 до 32 дБ). Робота з таким шумом некомфортна, особливо коли ви вважаєте, що проектор, як правило, потрібно поставити близько до себе.

2,2 км Дозвіл більшості світлодіодних проекторів становить лише 1280x800. Повні моделі HD також доступні, але вони ще дорогі. Є дешевші моделі з рівномірним нижнім дозволом, але за допомогою яких можна замінити монітор, я думаю, буде незручно.

3. У Світлий потік світлодіодних проекторів значно нижче, ніж у звичайних лампах. Перші моделі мали лише 200 лм, які працювали в світлій кімнаті практично неможливо. Більш сучасні (і дорогі) моделі мають легкий потік 700 лм, і якщо проектор не дуже далеко від площини проекції, світловий вихід буде досить гарним. Але не забувайте - чим ближче проектора, тим менше діагональ картинки.

4. У Якщо ви поставите проектор перед вами (наприклад, на столі), необхідно враховувати такі показники, як: мінімальна відстань проекції і співвідношення проекції. Вони не завжди підходять для цього (десктоп) формату проектора, тому необхідно ретельно вивчити характеристики пристрою. У інтернеті є калькулятори для проекторів, які розраховують розмір діагоналі проектуованого зображення залежно від відстані та моделі, тут Google допомагає. Примітки:

• Як я сказав, що мінімальна відстань проекції більшість виробників встановлюють (з деяких причин) на 1 метр або більше. Але є моделі з мінімальною відстані 0,5 метрів. Я ніколи не зустрілася.
  • Співвідношення проекції полягає у співвідношенні проекційної дистанції до діагоналі проектуваного зображення. Що таке, скільки сантиметрів картинки ми отримуємо в залежності від того, як ми кладемо проектора. Кращий я бачив - 0,9 см, що на відстані 1 м, діагональ зображення буде 1.11 метрів.

Про нас
Як і будь-яка технологія, світлодіодні проектори мають свої переваги і недоліки. Переваги (суб'єктивно) більша безпека очей порівняно з РК-екранами, і більша швидкість реакції разом з кольоровим зображенням, у порівнянні з E-ink. Серед недоліків, властивих цій стадії розробки технологій, можна виділити: рівень шуму, порівняно низька максимальна роздільна здатність (в непередбачених моделях), порівняно низький світловий потік. Крім того, мінімальні відстані проекції та взаємозв’язки проекції не так добре підходять для роботи з письмовим столом. Але ви можете (і повинні) покласти всі недоліки, так як бачення, особливо для вас, є найбільш цінним.

Я сподіваюся, що ви зацікавлені в темі. Це мій перший пост, коментарі.

Джерело: habrahabr.ru/post/219467/