Кращі ігри нашого дитинства, які ми втратили

У XXI столітті діти тихо зникли з дворів великих міст - тепер грають комп'ютерні ігри або проводять час в спеціально організованих дитячих клубах. Разом з дітьми з зникла культура дворівневих ігор і дворівневої соціалізації (з усіма його особливостями) І якщо дитина все ще знайдеться на майданчиках під наглядом родичів, то учні практично не видно. Ми дивимося на порожніх весняних двориках і згадуємо втрачені ігри, які багато способів, зроблені нам дорослим, ми стали.

Гуми.
Як грати.
Головний атрибут цієї гри для дівчаток лляна гумка. Ідеальна кількість гравців – 3-4 осіб. Кожен учасник виконує стрибки фігур і комбінацій на різних висотах: від рівня щиколоток (знімання «перших») до рівня шиї (знімання «швидких»). Перемикання через гумову смугу простягається на рівні стегна, боре таємниче ім'я «позепе». Як тільки стрибок робить помилку, інший учасник стоїть на своєму місці, і дівчина, яка зробила помилку, кладе на гумку. Якщо є чотири гравці, пари змінюють місця, коли обидва гравці з тієї ж пари роблять помилки в свою чергу.
Що розвивається: вестибулярний апарат, координація, уважність. Він навчає вас тренуватися, виграти, втратити, стрибати над усіма і бути друзями з дівчатами, навіть якщо вони суперники в даний момент.

Класика.

р.

Як грати.
Потрібні брелоки, асфальтова платформа і галька (або удар). Ви малюєте невеликі клітинки з цифрами в певній послідовності, і ви можете стрибати самостійно. Головне, щоб отримати камінь в клітку, стрибати до неї на одну або дві ноги і повернутися таким же чином. Найуспішніший гравець - той, хто керується, щоб піти з одного до десяти. Кількість гравців в класиці може бути будь-яким.
Що розвивається: спритність, точність, вміння концентрувати і знання чисел, якщо гравці дуже молоді.

"Бояр."

Як грати.
Учасники цієї давньоросійської гри діляться на дві рівні команди і стають протилежними одиницями поспіль, тримаючи руки, на відстані 10-15 м. Команди рухаються один до одного, кажучи, в свою чергу познайомитеся з довгою фразою: «Бойар, і ми прийшли до вас, дорогі, і ми прийшли до вас...» У діалогі закінчуються слова: «Бойар, відкрити ворота, дати нам наречену назавжди». Той, хто вибрав, як наречена повинна відходити і розбити ланцюг ворога. Якщо спроба успішна, гравець повертається до своєї команди, якщо ні, залишається в іншому. Наступна гра починається з команди втрати. Мета гри – зібрати якомога більше учасників в команді.
Що розвивається: можливість бути в команді і виграти в односторонньої ситуації.
“Знизити, потім ви зупините. й
Як грати.
Завдання водія – стати учасником на фінішному рядку (більша відстань між водієм та учасниками, краще) та голосно сказати: «Знизити, потім ви зупините». Поки водій говорить (і він може це зробити в будь-якому темпі), учасники намагаються запустити якомога простіше до кінцевої лінії. Як тільки водій німий, потрібно замерзнути в місці. Ті, хто не встигнути зупинити або зробити випадковий рух, усунені з гри. Переможцем є той, хто отримує до кінцевої лінії першим і доторкнутися до свинцю.
Що розвивається: координація, можливість швидко і реагувати на зміни обставин.

"Візарди"

Як грати.
Учасники відбігаються від водіння (це гра є свого роду сланців). Водій зловживає з гравцем і доторкається його - солями. Змащена людина поширюється своїми руками, і будь-який інший учасник може запускати, доторкнутися до нього і «допомагати». Завдання лідера не йти далеко від засолених і не пустити всіх біля нього крок. Літня версія саркерів полягає в тому, щоб працювати з «спрейними листами» і водою один одному з водою з витікаючими пляшками. Як правило, п'ять хвилин після початку гри, кожен вологий, але дуже веселий.
Що розвивається: можливість швидко працювати, швидко думати і повністю насолоджуватися життям.
«Морські турботи один раз».
Як грати.
Ведучий виходить від гравців і говорить:
Море гасло один раз,
Море пров'язується двома,
Море в'яло три,
Морська фігура на місце заморожування!
Як він говорить, учасники рушать випадково в будь-якому порядку, зображуючи рухи хвиль своїми руками. Як тільки водій німий, потрібно замерзнути на певну фігуру. Драйвер підійшов до одного з гравців і доторкнеться його. Гравець зображує його фігуру в русі, і водій вгадає, що це таке. Гравець, чия фігура не вгадується, стає лідером.
Що розвивається: уява, спонтанність і художниця.

«Робблерські козаки»

3250Р. 3700Р.

Як грати.
Гравці діляться на дві команди - "Козаки" і "робери". Вони згодні на якій території вони грають. Це може бути дворик, вхід, вулиця, кілька дворів. У робберах є секретне слово. «Козаки» крок вперед, щоб не бачити «робарів». «роббери» відбігають, розмітаючи стріли на асфальті (стіни будинків, бордюрів, дерева тощо) напрямок їх руху. Починати бігти в групі, а потім відпустити, хто де, намагаючись заплутати стрілки «Козаки». Завдання «Козаки» – знайти «робери» стрілками. Кожен «роббер» «Козак» веде до «присону» і охороняє його, намагаючись дізнатися секретне слово, наприклад, за допомогою катування кропиви. Козаки виграють, як тільки навчають таємного слова або знаходять всі робери.
Що розвивається: основні навички скаутів, вміння орієнтуватися на місцевості і не випускати «власноруч».

"12 паличок"

3250Р. 3700Р.

Як грати.
У гру є класична прихована і-seek. 12 невеликих паличок розміщуються на "Лідері" (наприклад, на дошці і гальку розміщують під ним) так, що, намагаючись на важелі, можна розкласти палички. Завдання лідера - зібрати палички, скласти їх на важелі, вимовляти кількість з закритими очима і піти в пошуку прихованих гравців. Як тільки водій відкриє гравця, веде до «Лідера» і розбиває палички, викликаючи назву знайденого. Гравець стає водієм. Якщо ви знайшли управління, щоб випередити драйвер і запустити на палички першим, водій не змінює.
Чим розвивається: можливість правильно приховати і швидко бігти при необхідності.

"Бункери"

Як грати.
Бункери - два гравці - стоять по обидва боки суду. Решта гравців в центрі. Завдання «бункера» - кидаючи м'яч один одному, вдарив будь-який з «центральних» гравців. Завдання гравців полягає в тому, щоб зробити літаючий бал. Хтось потрапив з гри. Інші учасники можуть «Зберегти» усунений гравець, зловивши м'яч в повітрі (основний стан не з землі, інакше ви також злетіли). Коли є тільки один гравець в команді, він повинен зробити м'яч якомога більше разів, як він старий. Якщо він досяг успіху, то всі ті, хто випав, повернеться до своїх колишніх місць.
Що розвивається: вміння швидко літати предмети, подумайте про ваш сусід і біль у голоді.
"Я знаю 5 назв."
Як грати.
Перший гравець підбирає м'яч, каже: «Я знаю ім'я дівчини», – розповідає м'яч з однією рукою на землі, і іменує ім'я. Тоді він продовжує різноманітними варіаціями: «Я знаю одну назву хлопчика», «Я знаю один колір», «Я знаю одну тварину», «Я знаю одне місто». Коли використовуються всі комбінації, гравець вимовляє однакові підрахунки, тільки на підрахунку двох: "Я знаю дві назви дівчини" - а потім в колі. Гра триває до десяти. Якщо, потрапивши м'яч, гравець не встиг на ім'я або вдарив м'яч, переїзд йде в інший учасник. Коли м'яч, пройшовши всі учасники, повертається до першого гравця, він продовжує грати з фрази, на яку він зробив помилку. Переможцем є той, хто отримує до вершини десять в цьому виступі.
Що розвивається: багатопосадка, ерудиція, можливість виправити помилки і рухатися далі.
"Неможлива."
Як грати.
Всі гравці сидять або стоять в рядку. Водій кидає м'яч одному з учасників і одночасно іменує об'єкт. Якщо об'єкт є їстівним, гравець зловив м'яч. Якщо це не означає, що це робить. Завдання лідера полягає в тому, щоб заплутати гравця, наприклад, в ланцюжку «апп-мелон-каррот-потато» несподівано сказати: «ірон». Якщо гравець помилиться і «так» він стає лідером. Чим швидше водій кидає м'яч і імена об'єктів, тим більш захоплюючим і цікавим є грати.
Що розвивається: почуття гумору, вміння уважно слухати і швидко реагувати.

"Книві."

Як грати. Гравці позначають коло на землі. Далі, в свою чергу, вони намагаються отримати ножем на окреслену територію ворога і таким чином виграти якомога більше землі від нього. Ніж можна кинути, в тому числі з плеча, з причалом, з носа і навіть від голови. Є багато версій гри «knifes» під різними назвами: «земна», «міста», «бенчі», «grandmothers», «dancers», «ships», «футбол», «морська битва». Ніж можна застрягти в грунт, пісок і навіть дерев'яний лавку.
Що розвивається: можливість обробити холодну зброю, уважність і обережність.
кільце
Як грати. Гравці сідають в ряд і складають руки на човні. Драйвер тримається в своїх кулаках або складених руках невеликий об'єкт, наприклад монета, кнопка, кільце. Прийміть обхід кожного гравця, поклавши свій власний в своєму «боцькому» і говорячи з підрахунком: «Я зносила кільце і дарую йому подарунок». Завдання лідера полягає в тому, щоб неприйнятно поставити «обручку» на одному з гравців і сказати «Рінг-ринг, вийти на ганку!» Після того, як гравець, який отримав елемент, стрибає і намагається втекти. Завданням решти учасників є затримання чуйності.
Що розвивається: вміння слідувати маніпуляції інших, діяти швидко і рішучо.
Ви йдете на випуск?
Як грати. Водій говорить,
Ні, не скажеш,
Не викликати його чорно-білим.
Ви йдете на випуск?
Його робота полягає в тому, щоб заплутати гравця. Після підрахунку водій просить гравця різноманітність уточнюючих питань: що буде йти, який буде йти, який колір буде плаття або штани, що таке ім'я нареченого і т.д. Завдання гравця – відповісти на запитання без використання слів «так», «не», «чорний», «білий». Найцікавіше, щоб змішати прості і складні питання, змінити темп виступу і інтонацію.
Що розвивається: вміння думати зовні коробки, слідувати за власним словом, тримати вашу увагу і швидко знайти вихід з ситуації.

"Я народився садівник."

Як грати.
Кожен гравець обирає назву - ім'я квітки і спілкується з ним в "гарденер"-лідер і інші гравці. Водій говорить про кількість: «Я народився садівник, я не jokingly сердитися, всі квіти я втомився від, крім ...» Він викликає назву одного з гравців. Є діалог між плеєром і драйвером. Гравець каже назву одного з квітів на команді. Людина, ім'я якого має відповідати. Триває діалог. Тим, хто зробив помилку, наприклад, не відповів на своє ім'я, плутати ім'я квітів, дає фантом (з'єднання). Наприкінці гри штантоми відіграють. «гарден» відходить, що вийнято, а лідер просить: «Що робити цей гравець?» «Гарденер» призначає завдання (стрибка на одній нозі, квуваті, співі, розповідають вірші і т.д.) – гравець «роботи» хантом і бере свою річ.
Що розвивається: пам'ять, увага, сміливість і готовність взяти відповідальність за свої дії.

"Kee-meow"

Як грати.
Водій і один з гравців стоїть перед іншим учасникам: водій – особа, гравець – спинка. Водійські пункти в одному з учасників та попросять, «Поцілунки?» Якщо гравець, що стоїть за спиною, відповідав водіям «флеш», водій продовжує вибирати. Як тільки програвач каже: «дощ» водій запитує його, «Що колір? Гравець обирає колір і особам інших гравців. Залежно від обраного кольору, гравця та учасника команди виконують завдання. Гравець не має права відмовитися від поставленого завдання. Білий – найрізноманітніший колір. Два ви повинні бути самотніми у в'їзді. Що робити там, історія завжди мовчить. Зелений - це три питання, які гравець може відповісти тільки з так. Як правило, хитрі питання, такі як: «Чи любиш тебе?» Червоний - поцілунок на губах. Рожевий такий же, але на щоці. Жовтий - три приватні питання. При виборі апельсина необхідно пройти під ручку, бажано пасувати дорослим. Блакитний - поцілунати рукою. Фіолетовий - зробити погану річ. Наприклад, крок на нозі, тягнути волосся або приймати ювелірні вироби.
Що розвивається: вміння спілкуватися з протилежною сексом, управляти імпульсами і знаходити соціально прийнятні форми для ваших бажань.

-img12---

Джерело: рибальська сітка