Новий рейс Луноход

Минулої ночі деякі Московіти можуть побачити незвичайний вигляд - вантажівка, яка перевозила два об'єкти, які виглядали як льотні каструлі.

Я думаю, що деякі з тих, хто бачив, що це дійсно космічних апаратів, і, звичайно, ніхто не здогадав, які.

Тим часом, напередодні Дня Космонавтики, ідея висловила чотири місяці раніше реалізована: для того, щоб дозволити глядачам простору стати Луноходом.

Впроваджено ідею – співробітник ГО імені С.А. Лаврочкіна, голова центру обробки космічних апаратів, Руслан Володимирович Комаев. Це людина, яка бере участь у створенні реальних космічних апаратів протягом більш ніж тридцяти років, і в його запасному часі займається відпочинком автоматичних міжпланетних станцій, супутників, місячних роумів і роумів, використовуючи технологічні моделі, що залишилися у виробництві, так як розробка існуючих пристроїв.

Я раніше говорив про Ангару-18, де він реконструює не тільки радянські/російські космічні апарати, але й американський Аполлон. Метою своєї діяльності є найбільш благородний - займатися молодшим поколінням в космоноетики, щоб виростити гідний простір зсуву, навчати його на прикладах успішного вивчення та розвитку Сонячної системи і всього Всесвіту.

Громадська організація «Лавочкін» є великим підприємством, але не можна виділити додаткові кошти для освітніх заходів. У той же час керівництво розуміє важливість такої роботи. Гарний музей був побудований на території заводу, який приймає екскурсії (хоча їх організація загрожує додатковими труднощіми, так як підприємство покривається). Komaev також допоміг всім заводам, від керівництва, які знайшли кошти на ремонт Ангари-18, до простих фіксаторів, які приходять у вихідні дні, щоб закручувати шурупи в Насові Аполлон або Гагаріна Восток.

Тоді я запропонував запустити Lunokhod-2 на 12 квітня, щоб кожен мав можливість спробувати себе як ровер водія. Ще точно, це була довгострокова ідея Руслана Володимировича, я тільки її оновлювала — запропонувала дата і місце — Фестиваль «Космнауттика» на ВВЦ. Але не було місця і грошей на місячний підкорювач, але керівництво московського планетарію придбала ідею. Тоді вони вийшли без мене. І так, ввечері 10 квітня, КАМАЗ вступив у свої ворота, завантажені історією радянського простору: Луноход-2 і землевласником Вегасської місії.

У Москві було перевантажено майже вночі, завдяки обмеженням руху великогабаритних вантажів.

Вегас був першим літати. Цього разу не до Венери і Холі, але до входу до планетарію.

Руслан Володимирович не міг залишити його мозковим, тому він активно приєднався до розвантажувальної роботи. Він відмовився позувати за фото.

На жаль, я не знаю імен інших учасників.

Простірні станції встановлюються на вході, і вони не будуть заряджені для їх перегляду. Таким чином, навіть якщо ви не можете сидіти на шоломі водія ровера, то ніхто не повинен запобігти пошуку і зніманню зображень.

Захоплення планетарію дуже добре поєднується з пристроями.

Ней-Комаєв і Лаврочкін Громадська організація отримає кошти на це свято. Відмовляється від фінансової допомоги в реконструкційній роботі. Тому, якщо хтось хоче підтримати свою роботу, краще писати листа до адміністрації Хімки за підтримки ідеї побудови навчально-розважального центру «Астро-Космічний центр».

р.

до Ось поверхневий дотик!
- Привітання з успішним посадкою, товаришами.

Далі в лінії - "Лунокход-2"

Зауважте, що апельсин Марс сяйво над дахами будинків в небі. Він в боротьбі зараз, тому він дуже яскравий.

Погода пощастило. Хтось сублімально романтичний в розвантаженні космічних апаратів, на в'їзді до планетарію, в світлі місяця, Юпітера і Марса.

«Лунокход-2» висаджували на двох стадіях. Спочатку вони просто кладуть його поруч з місячним.

р.

Невеликий полігон, наповнений піском, обладнаний не зовсім зручним - під перевалом, що значно ускладнює процес вивантаження. Гачки на кранах призначені для ослаблення. Інженери космосу зроблять все, що завгодно.

Передпокій так низький, що не дозволяє відкрити сонячний акумулятор, а гостра антена також може мати проблеми.

Один невеликий крок для чоловіка ...

А гігантські сходи для всіх людства!
р.

Не просте завдання надихнути дітей з простором.

Боротьба крану з великою складністю вдалося вичавити під стелю. "Лунокход-2" мав допомогти вручну, але, в кінці, посадка була успішним.

На в’їзді до московського планетарію можна знайти три дні Руслана Володимировича Комаєва та/або його помічників. У п'ятницю вдень, вони будуть «вчитися, як прогулятися» Луноход-2, а вночі вони розвантажать спускову капсулу першого космічних апаратів світу Восток на в'їзді до планетарію.

Ви можете взяти шолом Луноход-2 на День Cosmonautics 12 і 13 квітня. Я спробую розповісти вам, як це буде йти. Я знаю, що місячна панель керування ровером відтворена в образі реальних, але вона має два режими керування: фактичний "люнарний ровер" - від джойстику, а "плантарний ровер" - згідно з набором команд (Більше інформації про цей режим ми розповіли водієм Марса ровер Curiosity).

Джерело: habrahabr.ru/company/dauria/blog/218973/