Розумні годинники своїми руками

Ця історія почалася з того, що після читання постів з тегом DIY, я вирішив отримати набір MK + збір. Після Google я дізнався, що найдешевший у міській дошці є LaunchPad від TI. Я пішов до магазину, щоб забрати її, і rushed ... як кожен інший, спочатку були миготливий світлодіоди, потім з'єднуючи дисплей з Siemens CX75 і т.д.
Я втомився зробити щось для нічого, за що-небудь. Так ідея виникла для створення гаджета, який я буду використовувати постійно.
Я запитую деталі.

Я зазвичай ходив по вулиці зносу навушники і не чую телефонний дзвін, а телефон + чохол + кишеня + ходьба = коливання не відчувається. І я прийшов з гаджетом для себе: інформативність про тексти і дзвінки у вигляді годинника / браслета. І знову ідея не нова, і в магазинах безліч таких ясен, але я хотів, перш за все, щоб зробити це себе, і по-друге, це все ще дешевше. Перший млинець, як кажуть, є люмп

6 зображень, джерело.

«Я не знаю, що мій годинник не показує часу. й
Склад простий: MK, BT, діоди, стабілізатор напруги, вібромотор, акумулятор, корпус від старих годинників. Додаток для андроїд був написаний для нього, і трохи прога для MK. Дивний здобич, який вже 6 місяців, що допомогло мені більше ніж раз.
Що таке прога на андроїд: підключитися до BT з годинником, відправити «1» – з'єднання пропущено, запустіть послугу і слухайте вхідні SMS і дзвінки. При отриманні його надсилайте BT Event ID "2" - SMS, "3" - виклик.
Що робить прога на MK: при отриманні символу з BT ("1", "2", "3"), ми включаємо певну послідовність показання / відключення індикації та вібрації.
Я не думав про будь-який режим енергозбереження, а також забули дізнатися, що стабілізатор працює на напругах 3.6-6 В. В результаті достатньо одного заряду акумулятора для робочих днів, за умови, що "блок" постійно підключений БТ.
3 місяці тому я вирішив взяти цю ідею ретельно і додати функціональність, яка відсутня: повний годинник, відображення назви абонента, текст і відправника SMS, можливість спалахувати. З останніми думками буде проблеми, тому що MK рефлешується на інтерфейсі Spy-Bi-Wire, і витягти 3 штифти до виходу корпусу не хочу, але потім читати в таблиці, що MK має режим Loadstrap Loader (BSL), що дозволяє пришити його через інтерфейс UART.

Всередині.

Що потрібно з деталей, які я повинен купити:

(Багато)

Назва деталі
Навігація
Вартість

пн430г2553іпв28
мікроконтролер
60.

лір3048-lby2
акумулятор
77.

дс1337у+
в режимі реального часу
78 км

ADP3338AKCZ-3.3-RL7
стабілізатор
124 р.

CP2102-GMR
USB-UART
84 р.

MCP73831T_2ACI_OT
лі-іон, li-pol
54.

ХК-06
труси
120 р.

ЖК «Ноксія» 1202 р.
екран
33.

Загальний: 630p.

Всі частини були придбані в місті, крім BT - це було замовлено з Китаю, якщо ви купуєте в місті, ви можете знайти для 350p.
Решта: mini usb, кнопок, вібратор взяв з старого комунікатора; кварц і пасівка були знайдені в бункерах Батьківщини. Якщо ви купуєте це маленьке, воно вийде з сили 300 рублів.

Будь-які деталі, що далі? Далі було написано макет і програму для МК. Закинувшись Енергією, я перейшов на CCS 5.3 безкоштовною версією з обмеженням коду 16kb, яка досить достатня кількість пам'яті MK (16kb). У MK взяли участь: 2 таймери і WDT+ в режимі інтервального таймера, HW I2C, ADC10, BSL, FLASH. Особливу увагу приділено споживанню пристрою. В результаті 30 мА на повній навантаженні (BT не підключений, MK в нормальному режимі, підсвічування в максимальному режимі), 8 мА в очікування (BT підключено, MK в режимі низького споживання, підсвічування вимкнено) і менше 1 мА в режимі годинника тільки (BT вимкнено, MK в режимі низького споживання, підсвічування вимкнено). Ємність акумулятора 200мА, тому, що один заряд достатньо для дня або більше. Симулятивно з програмуванням МК, програма була рафінована на андроїд, а саме: коли робиться вхідний дзвінок, кількість у телефонній книзі шукається для узгодження і якщо знайдеться матч, ми замінюємо номер з назвою і надішлемо БТ. А коли ми отримуємо SMS, ми також надішлемо текст повідомлення.

9697597

Феї.

Після написання програми та перевірки життєздатності зібраного макета я почав проводку дошки, офорту, настоянки та пайки.

...

Уся дошка вимагає 6 стрибків, 5 конденсаторів, 8 резисторів, 1 світлодіод. Поверніть його.

Про компанію

Це, мабуть, найважчіша частина. Дремель, плексіскло, дихлоретан, койна паста: гельська суміш... Я не буду особливо описати процес виготовлення справи (і я забув, щоб взяти фото). 2 шари 6мм лексиглас на нижній частині тіла і 2мм лексиглас і захисне скло від старого фото до вершини. У процесі заточування справи виникало питання про кріплення годинника на руці, звичайні годинникові ремінці будуть занадто попарені їх механізмами кріплення, тому я купив цей для 350p.

Додано до [mergetime]1396902689[/mergetime]
Пара крізь отвори в тілі і кріплення ремінця готовий. Справа виявилася не дуже, але функціональність годинника не впливає і повністю виконує свої функції.

Ось відео роботи: www.youtube.com/watch?v=-SJ_jwznpwM

Додано до [mergetime]1396902748[/mergetime]
І нарешті, я буду писати всі функції мого годинника:
дата відображення та час як первинна функція;
дата оновлення та час з телефону;
зміна дати і часу вручну;
Підключення BT до телефону Android;
відключення BT при втраті зв'язку для збереження потужності акумулятора;
відображення заряду акумулятора;
інформування про вхідний SMS з виходом тексту та ім’ям відправника на екрані;
інформування про вхідний дзвінок з ім'ям абонента на екрані;
відображення текстового типу в поле програми на андроїд;
зміна параметрів екрана (швидкість і час від підсвічування, контраст екрану);
Можливість миття пристрою.

TOTAL: Для 1500 дерев'яних і 3 місяців роботи в вільний час від роботи і навчання від ідеї до реалізації.

Додано до [mergetime]1396902788[/mergetime]
У мене є все, киньте його.

Габаритний зображення

Джерело: