Страхова компанія виплатила 3 рази більше

Поговорили про те, що страховики за останні роки запрошують платежі на ОСГО. Всім відомо. Однак, не всі уявляють, що це недооцінка і скільки часу, зусиль і коштів необхідно для досягнення справедливої оплати за CTP. Олександр, співробітник редакційного офісу «MOE!», який був у нещасному випадку, перевірив все це на особистому досвіді.

«Я не хочу йти до суду. й

- У травні минулого року я потрапив в аварію, говорить Олександр. Я залишила автостоянку, а також відрив від нещасного випадку, переїзд в зворотній бік на одну дорогу, відступивши задню ліву кришку і подряпини мій бампера. Він не заперечував провину. Зателефонувавши до ДАІ, видала ДТП. І пішов до моєї страхової компанії з документами. Це те, що найцікавіше...
Страхова компанія оцінила та підрахувала пошкодження Олександра в 8,2 тис. рублів. Якщо ми вважаємо, що в середньому в Воронезькому живописі одна деталь (за винятком роботи з тілом) коштує близько 6 тис., сума виявилася чітко недооцінена, але спочатку жертва не мала ідей для замші. Однак Олександр плутав два речі.

По-перше, оскільки він має новий автомобіль, а відповідно до закону для автомобілів у віці 5 років є поняття про втрату товарного значення, він дійсно зажадав, що страхова компанія включає в себе це до здачі. Але виявилося, що страховики ЦТП не відшкодовують (хоча вони зобов'язані).

Другим сумнівним моментом є те, що страхова компанія запропонувала Олександру закріпити автомобіль в авторемонтному цеху, що є їх партнером. Олександр не був проти цього, але запитав, якщо оціночна 8.2 тис. рублів за ремонтну роботу буде досить, і якщо майстер-клас відрахував більше, хто компенсував різницю? Страхова компанія відповіла, «Ви будете оплатити. й

Адвокат і незалежна експертиза

Після такої цинічної пропозиції страховиків Олександр не мав вибору, але звернутися до адвоката. У нашому випадку експерт автомобіля, один з довгострокових партнерів МИО! До речі, вартість юридичних послуг у разі прийняття рішення суду на користь страховика. Таким чином, багато юристів не стягують гроші заздалегідь, і ви платите за свої послуги фактично, коли ви отримуєте кошти, які надіслали вам.

до Першим кроком було незалежне обстеження, за яке довелося заплатити близько 4,5 тис. рублів, говорить Олександр. Але це гроші знову в разі виграного випадку збирається з страховика. Незалежна експертиза нарахувала мене пошкодження 20 тис. рублів, а УТС — 5 тис. рублів. Всього 25 тис. рублів.

Олександр написав адвоката, який приготував позов до суду. На суді страхова компанія вимагала чергову незалежну експертизу (третя в рядку). Під час проведення цієї експертизи вони зуміли вирізати близько тисячі рублів від незалежного обстеження, проведеного Олександром. Тобто кількість 25 тис. рублів перетворилася на 24 тис. рублів (що ще майже в 3 рази більше, ніж спочатку розраховується 8,2 тис. рублів). Після декількох слухань суд повністю задоволений позовом Олександра за дану суму (поповніть послуги адвоката та витрати на експертизу).

Розумний спосіб отримати гроші швидко

У півберезні місяць після ухвалення суду Олександр мав хвилювання виконання. Займав майже 10 місяців, щоб зробити все. Зазвичай такі випадки вирішуються набагато швидше. Так само у випадку Олександра, суддя вперше вирушила на виїзд, після чого страхова компанія змінила свою юридичну адресу, а за новою адресою справа повинна бути розглянута іншим суддею, який взяв час прийняти всі документи.

- З подразкою виконання на руках я мав три варіанти отримання грошей, говорить Олександр. Першим є йти з цим переліком до страхової компанії. Але в цьому випадку сума, яка була передана до мого облікового запису протягом тижня. Якщо це не сталося, то другий варіант пішов з собою - ввімкнути до кипіння. Але я вибрав третій, як виявилося, найкращий варіант - зв'язатися з банком з обліковим записом з страховою компанією. У цьому випадку гроші необхідно перенести на вас протягом трьох днів. Хочу сказати, що банк не дає інформації про наявність облікового запису компанії. Ця інформація може бути знайдена в страховій компанії. Я дізнався, що мій страховий компанія має обліковий запис в Sberbank. Я пішов там, написав заяву, дав подразнення виконання, а наступного дня на мій картці весь обсяг.

Джерело

р.

Джерело: