Розумні годинники своїми руками за 1500 рублів

Ця історія почалася з того, що після читання постів з тегом DIY я вирішив отримати набір винагороди MK +. Після Google я дізнався, що найдешевший у міській дошці є LaunchPad від TI. Я пішов в магазин, щоб забрати її, і rushed ... як всі інші, спочатку були миготливий світлодіоди, потім дисплей від Siemens CX75 і так далі.
Незабаром я втомився робити щось без причини, ніщо. Тож ідея виникла для створення гаджета, який я буду використовувати постійно.
Я запитую деталі.

Я зазвичай ходив на вулиці зносу навушники і не чую телефонний дзвін, а телефон + чохол + кишеня + ходьба = коливання не відчувається. І прийшов з гаджетом для себе: інформаційний агент про тексти і дзвінки у вигляді годинника / браслета. І знову ідея не нова, і в магазинах безліч таких ясен, але я хотів, перш за все, щоб зробити це себе, і по-друге, він все ще дешевший. Перший млинець, як кажуть, є люпом:

«Я не знаю, що мій годинник не показує часу. й
Склад простий: MK, BT, діоди, стабілізатор напруги, вібромотор, акумулятор, корпус від старих годинників. Додаток для андроїд був написаний для нього, і трохи прога для MK. Дивний здобич, який вже 6 місяців, що допомогло мені більше ніж раз.
Що таке прога на андроїд: підключитися до BT з годинником, відправити «1» – з'єднання пропущено, запустіть послугу і слухайте вхідні SMS і дзвінки. При отриманні його надсилайте BT Event ID "2" - SMS, "3" - виклик.
Що робить прога на MK: при отриманні символу з BT ("1", "2", "3"), ми включаємо певну послідовність показання / відключення індикації та вібрації.
Я не думав про будь-який режим енергозбереження, а також забули дізнатися, що стабілізатор працює на напругах 3.6-6 В. В результаті достатньо одного заряду акумулятора на робочі дні, за умови, що "блок" постійно підключений БТ.
3 місяці тому я вирішив взяти цю ідею ретельно і додати функціональність, яка відсутня: повний годинник, відображення назви абонента, текст і відправника SMS, можливість спалахувати. З останніми думками буде проблеми, тому що MK рефлешується на інтерфейсі Spy-Bi-Wire, і натягувати 3 шпильки до виходу корпусу не потрібно, але потім читати в таблиці, що MK має режим Loadstrap Loader (BSL), що дозволяє пришити його через інтерфейс UART.

Всередині.
Що потрібно з деталей, які я повинен купити:

Спочатку я хотів поставити MK в справу QFN, але потім відмовився, і взяв справу tssop28. Чим простіше породити, так як є ще приміщення під тілом.
Назва деталі
Навігація
Вартість
пн430г2553іпв28
мікроконтролер
60.
лір3048-lby2
акумулятор
77.
дс1337у+
в режимі реального часу
78 км
ADP3338AKCZ-3.3-RL7
стабілізатор
124 р.
CP2102-GMR
USB-UART
84 р.
MCP73831T_2ACI_OT
лі-іон, li-pol
54.
ХК-06
труси
120 р.
ЖК «Нокія» 1202 р.
екран
33.
Загальний: 630p.

Всі частини були придбані в місті, крім BT - це було замовлено з Китаю, якщо ви купуєте в місті, ви можете знайти для 350p.
Решта: mini usb, кнопок, вібратор взяв з старого комунікатора; кварц і пасівка були знайдені в бункерах Батьківщини. Якщо ви купуєте це маленьке, воно вийде з сили 300 рублів.

Будь-які деталі, що далі? Далі було написано макет і програму для МК. Закинувшись Енергією, я перейшов на CCS 5.3 безкоштовною версією з обмеженням коду 16kb, яка досить достатня кількість пам'яті MK (16kb). У MK взяли участь: 2 таймери і WDT+ в режимі інтервалу часу, HW I2C, ADC10, BSL, FLASH. Особливу увагу приділено споживанню пристрою. В результаті 30 мА на повній навантаженні (BT не підключений, MK в нормальному режимі, підсвічування в максимальному режимі), 8 мА в очікування (BT підключено, MK в режимі низького споживання, підсвічування вимкнено) і менше 1 мА в режимі годинника тільки (BT вимкнено, MK в режимі низького споживання, підсвічування вимкнено). Ємність акумулятора 200мА, тому що один заряд достатньо для дня або більше. Симулятивно з програмуванням МК, програма була рафінована на андроїд, а саме: коли робиться вхідний дзвінок, пошук кількості у телефонній книзі, і якщо знайдеться матч, ми замінюємо номер з ім'ям і надішлемо БТ. Ми також надішлемо текст повідомлення.
314029

Феї.
Після написання програми і перевірки життєздатності зібраного макета я почав проводку дошки, офорту, настоянки і пайки.
  1. 187962

2. Розумні годинники своїми руками за 1500 рублів

3. Розумні годинники своїми руками за 1500 рублів

4. Розумні годинники своїми руками за 1500 рублів

5. Розумні годинники своїми руками за 1500 рублів

6. Розумні годинники своїми руками за 1500 рублів Р

7. Розумні годинники своїми руками за 1500 рублів

Уся дошка вимагає 6 стрибків, 5 конденсаторів, 8 резисторів, 1 світлодіод. Поверніть його.

труси
Це, мабуть, найважчіша частина. Сплячий, plexiglass, dichloroethane, goy pasta: гельська суміш ... Я не буду описати процес виготовлення справи (і я забули фотографію). 2 шари 6мм лексиглас на нижній частині тіла і 2мм лексиглас і захисне скло від старого фото до вершини. У процесі заточування справи виникало питання про кріплення годинника на руці, звичайні годинникові ремінці будуть занадто попарені їх кріпильними механізмами, тому я купив цей для 350p.

Пара крізь отвори в тілі і кріплення ремінця готовий. Справа виявилася не дуже, але функціональність годинника не впливає і повністю виконує свої функції.

Ось відео роботи:

І нарешті, я буду писати всі функції мого годинника:
  • дата відображення та час як первинна функція;
  • дата оновлення та час з телефону;
  • зміна дати і часу вручну;
  • Підключення BT до телефону Android;
  • відключення BT при втраті зв'язку для збереження потужності акумулятора;
  • відображення заряду акумулятора;
  • інформування про вхідний SMS з виходом тексту та ім’ям відправника на екрані;
  • інформування про вхідний дзвінок з ім'ям абонента на екрані;
  • відображення текстового типу в поле програми на андроїд;
  • зміна параметрів екрана (швидкість і час від підсвічування, контраст екрану);
  • Можливість миття пристрою.
TOTAL: Для 1500 дерев'яних і 3 місяців роботи в вільний час від роботи і навчання від ідеї до реалізації.

Висновок
У той час як я був з цим годинником, я мав підозру, що така стаття вже була опублікована на хаб, але якось було передано.
Я зносився годинник на тиждень, іноді скоригуючи щілини програмного забезпечення та недоліки. Нещодавно додано можливість скинути вхідний дзвінок.

Я сподіваюся, що це повідомлення надихає вас зробити щось корисним.

P.S. Я шукаю питання та коментарі!

Джерело: habrahabr.ru/post/218495/