1144
«Збережений експеримент на набір» або новий формат відео
Останнім часом ми знімаємо експерименти для спільного проекту каналів «Наука» та «Наука 2.0». Я не розкриває всі секрети, але покаже один з експериментів «похилого». Особисто я б не зателефонував йому провал. Після того, як не можна робити, вони є невід'ємною і іноді дуже ефектною частиною будь-якого експерименту. Ось шматочок, який ще не передав.
Як видно, що бочка переходить на землю. Дуже довго чекати. Але варто!
Суть досвіду:
Вони почали аналізувати, чому бочка не витримувала, і виявилося, що вона була виготовлена з крихкого пластику. І час очікування можна зменшити, додавши пакет гарячої води в місці бочки, де поміщається пляшка з азотом. Це дозволить прискорити процес утворення газу в пляшці.
Ми придбали бочку м'якшого пластику і вирішили повторити експеримент, але без кульок. І, ви знаєте, що бочка дійсно відбулася! І час очікування знизився з 15 хвилин до 5 хвилин. Тепер ми готові до повного експерименту. Ось точка:
Анонім: Тепер ми готуємо нову програму разом з Антоном Войцеховим та каналом «Science 2.0». Ми впевнені, що поєднуючи все найкраще, що ми маємо на "Прості науки" і все найкраще з "Science 2.0", вихід буде дуже яскравим і інформативним малюнком. І, до речі, ця програма буде в форматі Інтернет ;
Книга простих наук
Я також хочу нагадувати вам про наш проект, щоб зібрати кошти для публікації книги для дітей з досвідом. До публікації другої книги немає нічого, і якщо ви ще не встигли приєднатися до нас, ви можете зробити це прямо зараз.
Попереднє замовлення на книгу все ще відкрито.
Джерело: habrahabr.ru/company/gtv/blog/193616/
Як видно, що бочка переходить на землю. Дуже довго чекати. Але варто!
Суть досвіду:
- залити рідкий азот в пластикову флакон;
- Обгорніть кришку і поставте в бочку пляшки;
- Ми кладемо пінг-понг кульки в ньому.
- Пляшка вибухає;
- Бочка стрибає, і всі кулі літають вгору, а потім падають на підлогу. Ми отримуємо оркестр осені тенісних кульок.
Вони почали аналізувати, чому бочка не витримувала, і виявилося, що вона була виготовлена з крихкого пластику. І час очікування можна зменшити, додавши пакет гарячої води в місці бочки, де поміщається пляшка з азотом. Це дозволить прискорити процес утворення газу в пляшці.
Ми придбали бочку м'якшого пластику і вирішили повторити експеримент, але без кульок. І, ви знаєте, що бочка дійсно відбулася! І час очікування знизився з 15 хвилин до 5 хвилин. Тепер ми готові до повного експерименту. Ось точка:
Анонім: Тепер ми готуємо нову програму разом з Антоном Войцеховим та каналом «Science 2.0». Ми впевнені, що поєднуючи все найкраще, що ми маємо на "Прості науки" і все найкраще з "Science 2.0", вихід буде дуже яскравим і інформативним малюнком. І, до речі, ця програма буде в форматі Інтернет ;
Книга простих наук
Я також хочу нагадувати вам про наш проект, щоб зібрати кошти для публікації книги для дітей з досвідом. До публікації другої книги немає нічого, і якщо ви ще не встигли приєднатися до нас, ви можете зробити це прямо зараз.
Попереднє замовлення на книгу все ще відкрито.
Джерело: habrahabr.ru/company/gtv/blog/193616/