Чукі

Ми використовуємо для перегляду цієї землі на невеликих картах і розгляньте її невеликими. Це величезний! З голови Пенжинської бухти до Берінга протоки близько 1300 км - від Москви до Севастополя. Деякі називають цей далекий кут нашої країни околиці Сибіру, інші - північний кінчик Далекого Сходу. Давайте подивимося, що Чукотка дійсно є.

Р

75

доб.

Традиційна їжа тундри - це веноз, примор - м'ясо і жир морських тварин. М'ясо оленя з'їсти морозивом (на дрібно нарізану форму) або слабо кип'ятять. Під час масового забою оленя приготував вміст деревих шлунків, закипивши його кровом і жиром.

Вони також споживають свіжі та морозильні креми, що занурюють кров. Виготовляємо супи з овочами та крупами. Приморський Чукі особливо ситно вважається м'ясом вальрусів. Приготований традиційним способом, він добре збережений. З дерсалових і бічних частин тушки, квадрати м'яса обрізати разом з жиром і шкірою. У вирізі кладуть печінку і інші очищають всередині. Краї стібаються шкірою зовні - одержують рулон (к'опалгин-кимгит). Закриваючи до холоду, її краю затягуються ще більше, щоб запобігти надмірної кислотності вмісту. K'opalgyn є свіжим, кислим і морозивом. Свіже м'ясо вальрусу варене. У сирій і вареній формі з'їсти блюга кит і сірий кит м'ясо, а також їх шкіру шаром жиру. У північних і південних областях Чукотки, велике місце в раціоні займає кета, harius, navaga, sockey, flounder. З великого лосося юкола збираються. Багато Чукчі переїдають гермети сушені, посолити, копчену рибу, засолити яйця. М'ясо морських тварин дуже жирне, тому вимагає рослинних добавок. Олену і приморську Чукчі традиційно споживали багато диких трав, коренів, ягід, морської капусти. Листя карликової верби, сорочка, їстівні коріння були заморожені, бродять, змішують з жиром, кров'ю. З коренів подрібнюють м'ясом і жиром валки, виготовленими колобок. Від завезеного борошна довга варена каша, смажені торти на герметичному жирі.

Габаритний зображення

р.

Тепер ми будемо говорити про полювання і риболовлі, собачі шишки, Чучі мисливці і багато іншого.

Продукція морського хутряно-курортного рибальства для приморського хутора Чукчі мала велике значення. М’ясо загиблих тварин було основою їх раціону. Для годування собак мухів використовується корм. Шкіри ущільнювачів використовуються для пошиття літніх речей і взуття; для пристрою яранги використовуються шкури валок (сумерна шина, постільна білизна на підлозі), для затягування байдарка і т.д.; підошви і ремені різної ширини і товщини були виготовлені з лаштачних шкурів для побутових і господарських потреб. Собака harness була виготовлена повністю з шкіри морських тварин. Вальрус Фанг пішов на дрібні вироби, кістки китви - на хропах для стропів і т.д. Таким чином, добробут морського населення повністю залежить від успішного полювання морських тварин.

6664773

885175

Лоріни отримають коржі. Ущільнювачі були мисливці індивідуально, і тітка для вальсів і особливо кит. Вальруси були вирощені переважно навесні і влітку (з початку травня по жовтень). Вони пішли риболовля в каяк. На носі байдарок були одно-дві гаврони, посередині - 5 або 6 рядів, на свербіж - «бідарний майстер» (власник каяк). Знаходимо вальси, що пливуть серед льоду, мисливці зловили їх, і harpoons кинули harpoons на них. Поплавлення від шкіри ущільнювача, знятого з «панчохом» і переповненим повітрям (купе), прив'язаним до джгутного поясу, захоплюється рухом ранених вальсок, які прагнули втекти, а також запобігали вбитому звірі з миття і вказали його розташування. Вичерпаний вальус був завершений списком, що прикручується до найближчого льодового льоду і там освіжається. Кілька kayadars взяли участь у халаті. Акуратно підходити до кит на оарах, мисливці кинуть на ньому harpoons, довше, ніж вальрусові, і обладнані 2-3 парами плавок. Оздоблений витяжний кит з особливою тривалою списком і туманом до берега. У другій половині XIX ст. Широко поширені вогнепальної зброї (розрізний магазин і спеціальні вихрові гвинтівки); його використання призвело до зникнення одного з описаних методів полювання і до спрощення інших. Зима і весна почали вбити ущільнення з повітря з гвинтівки. Під час весняного голоду не потрібно красти близько до панчірної герметики, а в цьому плані зникнути маскування всіх його аксесуарів (спеціальний одяг і скребки). Іноді вони мисливці прямо з шишки. Сплавляючи здобич, команда собак забігла так швидко, що ущільнення не встигли піти під льодом, а мисливець, стрибаючи з муки, знімаючи на ньому. Виконуючи собаки до краю льоду, мисливці зайняли невелику каяк на сланці. Ущільнювач загинув з гвинтівки, витягнувши з кишенею - спеціальний пристрій з гаками на довгий пояс.

Обід в тундрі. Це найдавніша земля, здається, дихає самотності. Весь зовнішній вигляд Чукотки обробляється чіткістю, безпосередністю і голінням. А в третій тисячоліття можна побачити той же пейзаж, який колись з'явився на очі російських піонерів: переконливо прості контури узбережжя і гори, як прямі долини, що виготовляються різаком, розсихаючи озера і чистої річок, що пливуть в холодні моря.

134676

Нютпелман шлам.

Чи знаєте ви, як зігріти його навіть в холодному банангі? Ви коли-небудь були їзда собаки і оленя шишки? І ви знаєте, як повісити валки і як смачна солодка спіймана своїми руками?

р.

Чукотка - дивовижна земля, яка зуміла зберегти життя і здатність борошняних в суворих полярних умовах. У короткому північному літа, в умовах переморожування, диво відбувається тут щороку - справжній бульйон відродження природи, підкорює людину своєю неповторною красою. Пташиний базари, пронизливий синус лиманів з небом, яскраві кольори тундри, нагадують барвистий килим ...

Ми будемо говорити про емоційні характеристики Чукчі, їх характер, прізвища і багато іншого.

Етнографічні стереотипи щодо деяких народів Росії часто несуть до їх реального характеру і поведінки. Особливо "люкі" в цьому відношенні Чукчі. Вони, наприклад, не говорять «якось» весь час: їхня мова досить багата, щоб додавати з бур’янами словами. І уповільнення, властива цим людям, видима повільність, є просто необхідними компонентами виживання людини в Далекому Північному. Клімат Чукотки надзвичайно сильний. У повітрі менше кисню, максимум днів без сонця. І в плані швидкості вітру кількість бурів і ураганів Чукотка не має рівних.

Барбершоп в таборі. Чукчі трохи спати, і незважаючи на те, що вони ведуть дуже активний спосіб життя, вони багато рухаються. Вони кажуть, що це небезпечно бути сну раб. 4-5 годин досить відновити. Щоб вижити в Чукотці, потрібно постійно працювати. Чукчі використовуються для цього, щоб вони могли безпечно залишатися змією протягом декількох днів. Чи знаєте ви, чому Чукчі мають темну шкіру? Енергозберігає і зберігає енергію краще. Вважають, що люди на півночі гальмують. Але це тільки схоже на перший погляд. По суті, вони просто показують менше своїх емоцій. Чукчі з раннього дитинства навчають, що не можна подивитися на людину безкінечно, снижню білизну або, навпаки, радувати. Для підтримки цілісності організму, здоров'я енергії. Дивіться на Південь - це де емоції! Це пов'язано з тим, що є південне сонце і легко для людей, щоб отримати вітаміни з рослинних продуктів.

Природа є непристойною і вразливою. На північному континенті набуває невелике сонце, тому процес відновлення дуже довго.

579450

р.

Дійсно, північні люди мають абсолютно різну кухню. Всмоктуються вуглеводні продукти. І вироби їх звичайної білково-жирової кухні були навіть закидані раніше. Виріб «поглиблений» в певних умовах: білкові молекули були розбиті в амінокислоти, які відразу вбираються організмом. В результаті на травлення витрачалися менше калорій.

Р

р.

, Україна

Сіренікі. Ситуація з назвами Чукчі в цілому дуже складна. Часто буває, що ім'я, написане в паспорті, є фактично ім'ям. «Я поточна прізвища», – розповідає Лариса Виквирагтяна, методолога для видання в Чукотському центрі Інституту розвитку освіти та підвищення кваліфікації, «з ім’ям мого чоловіка, відданого йому на народження». Коли він отримав паспорт, його ім'я було написано як його прізвище, яке ми робимо так часто. Ім’я чоловіка перекладається як «повернення до кам’яного житла» або є ще одним варіантом «повернення житла з каменем». До того, як я одружився, я мав своє ім'я. У нас є людина, яка народилася, названа в зв'язку з подіями, що відбувається протягом дня народження. Я народилася влітку, в той час, коли верхи зелених листя приклеїли з нирок гострими зубами. Це те, що вони називають мене. Коли я видав свідоцтво про народження, моя мама записала Гуанаут, мій батько - Тамму - без імені, по батькові та Я Рискінтонав. І ніякого середнього імені. Прізвище, ім’я батька Так само, можливо, з нашою дитиною, і буде мати різне ім'я.

2168099

Життя королів. Характер Чукчі, їх спокій, привітність, стриманість, терпіння впливають на те, як вони говорять. Вони діляться маленькими своїми емоціями, намагаючись не заплести, що всередині них. Це багатство, яке легко втратити. Для того, щоб ви не знали, що ви не знаєте про щось, він отримує з вас, і духи можуть скористатися тим, що ви не цінуєте. Навіть в любові Чукчі визнають більш стримані, ніж інші люди. «Я люблю тебе». У Чукотці навіть звуки. Найчастіше почуття натяжуються на деяких видах або знаках. У крайніх випадках вони можуть сказати: «Я завжди думаю, що ви» або «Я знаходжу, що це важко зробити без тебе». Чучі жінки розуміють і цінують такі визнання.
через bigpicture.ru