Як НАСА з Роскосмосом забороняється бути друзями

Щодня сьогодні в просторі, що приходить до розуму слова, що містять літери "П" і "С". Електро-Л хворий, і тут Державний відділ також забороняє НАСА бути друзями з Роскосом. Кількість коментарів, за новинами, здається, що це питання хвилює багато.

Я спробую з'ясувати трохи від своєї сторони, так як я вже забрав розвідку простору. Нещодавно я підняв пов'язану тему себе.

Як новина в розвідці про стани стрічки.ru:

Уряд США вирішив призупинити всі контакти НАСА з російськими посадовими особами. Заборона вплине на поїздки представників НАСА в Росію, телеконференції, запрошення російських чиновників на об'єкти Агентства, а також листування з ними по електронній пошті. Виняток буде спільною роботою на Міжнародному космічному вокзалі та можливими зустрічами на міжнародних заходах у третіх країнах.

Я не знаю, хто думав, але до мене це чистий демонстраційний політичний жест, який не вплине на космічні програми або відносини між космічними агентствами двох країн.

Я поясню.

Щодо того, як я знаю, США-російські відносини в космосі розвиваються в декількох напрямках:
1) ІСПИ
2) Поставки ракетних двигунів для Американської космічної програми (посередньо сьогодні американський військовий апарат летять на наших двигунах).
(3) Участь Інституту космічних досліджень російської академії наук в ЛЕНДі, ГЕНДі та ДАН проектах для вивчення Місяця та Марса.
(4) Участь американських радіо астрономів у міжнародному проекті Radioastron.

Це зараз.

ІСС – унікальний міжнародний проект, який не має аналогів історії. Для того, щоб закрити його через деякі політичні квадроцикли - це висота невідповідності. Ви не можете заморожувати його або, він буде падати. Так ми збираємо разом.

Постачання ракетних двигунів також не лікується. По-перше, США вже імпортували двигуни до 2017 року. По-друге, я знаю, скільки Habre любить приватні космічні компанії SpaceX, але United Launch Alliance (Lockheed Martin and Boeing), Orbital Sciences, Sierra Nevada Corporation та інші приватні компанії. Тому деякі заборони на зв'язок державних службовців – вони повністю доходять до ліхтаря. Можливо, така заборона може вплинути на укладення майбутніх контрактів, які потребують участі представників уряду. Але при цьому такі переговори не чули, і якщо вони проводяться в секреті, ніхто не знає, що заборона державного управління порушується. І зустрітися на нейтральній смузі не одна задбала. Багато аерокосмічних салонів і конференцій проводяться по всьому світу, де кожен може піти і спокійно вести переговори.

Габаритний зображення

Супутні дослідження Марса і Місяця не підвішені.

Дуже просто: вчені не є посадовими особами. Не заборонено їм співпрацювати і спілкуватися. Я, навіть якщо вони спробували, то щось говорить мені, що вони не слухали. Русский EnglishРусскийУкраїнськаPolskiItalianoEspañol汉语Bahasa Indonesiaहिन्दीPortuguês日本語DeutschFrançaisภาษาไทยελληνικά اللغة العربية Російські ядерні фізики, як вивчення Марса і місяця з орбіти, і дослідження.

Компанія Jet Propulsion Lab, яка керує міжпланетним космічним апаратом НАСА, також є комерційною організацією. Тому заборона не застосовується до них.

Радіоастроном є однаковим.

Додано: пояснення керівника наукової програми радіоастронського проекту Юрій Ковальов:

НАСА вийшов з усіх Spectres років тому.
Тепер ситуація повільно змінюється.
А для радіо Астронома, наприклад, я провів останні шість місяців, які працюють, щоб принести антени NASA 70-метр DSN до Goldstone для спостережень з радіо астрономічними, як один з багатьох наземних телескопів. З цією метою я чекаю нічого буде через останні рішення Державного управління, і наслідки для НАСА. Але оскільки вони ще не почали працювати з нами, це не втрата.

Більше антени НАСА з ДСНС працюють з нами в Робледо & Тідбінбилилі, Іспанія. Вони хочуть це за рахунок свого (національного) часу і НАСА не повинні нічого робити з ним.

Наша угода для відстеження станції Green Bank не має нічого спільного з НАСО.

Наші взаємодії з іншими іноземними наземними телескопами (Японія, Австралія, Корея, Китай, Європа, Сполучені Штати та ін.) працюють за принципом наукових колаборацій та симетричним принципом відкритих лиж (відкритий доступ до часу спостереження для всіх через конкурс заявок). Зрозуміло, що ми будували нашу роботу за цим принципом і не за принципом політичної взаємодії між країнами, я не бачу ніяких негативних наслідків останніх відомих подій.

Як я вже сказав, що поточні заборони можуть вплинути на переговори про будь-які майбутні спільні проекти. Але я ніколи не чув. Зараз у нас багато більше угод з Європою, наприклад, на ЕкзоМарс або Сік. Європейське космічне агентство (ESA) набагато спокійніше в поточній ситуації. Росія пообіцяла їм для ExoMars два ракети до Марса за свій рахунок, такий подарунок ESA навряд чи відмовиться.

Ситуація, як правило, потворна, але IMHO – це чистий демонстраційний жест, як і минулого року відключення НАСА.

Upd1: Проте, є менш оптимістичні погляди.
Upd2: І більше. Здається, що ситуація не буде істотно впливати на фундаментальні програми, але освіта та спільні конференції будуть вражати важко.
Upd3: Ще одна думка з цієї сторони.

Джерело: habrahabr.ru/post/218183/

Категории

Смотрите также

Новое и интересное