517
Кумедна географія (54 фото)
Як багато разів, водіння поїздом або машином минулого місця з незвичайним ім'ям, ми проголосили: «Чи не жити!» І після того, як вони дійсно живуть, горді історії свого міста або села, хоча іноді ця назва звучить слабо. Наприклад, Видопужськ, як назвати його мешканців? Дікпооз або Дікпооз? Я жити в місті Орел, ім'я нашого міста, безумовно, не смішний, але погоджуюся, цікаво.
Коротко, топ присвячений незвичайним іменам населених пунктів, річок, вулиць тощо.
126273
4618937
р.
р.
р.
р.
р.
р.
р.
р.
(доб. 3)
218648
р.
- відео
541783
р.
3719040
й
Ця фотографія потребує пояснення. Це назва пагорба. На пагорбі під назвою Taumathuakatangiangacoauotamateaturapukapukapikimaungahoronukupokanuakitanatahu була вказана у книзі Guinness Records як географічний об'єкт з найбільшою назвою. У російській версії назви цього пагорба всього 82 літер, англійською мовою більше - Taumatawhakatangihangakoauotamateaturipukakapikimaungahoronukupokaiwhenuakitanatahu - всього 85. Для того щоб не розбити мову і не процідити мозок, місцеві жителі називають горб просто - Таумата. Висота цього пагорба 305 метрів. Розташований на узбережжі Тихого океану, на північному острові, недалеко від міста Порангажу. Але світова популярність цього пагорба приніс, звичайно, його ім'я.
Назва Тауматукатанянгакоауотаматитуруаріпукімаугоронукупануканууакітанатаху з мови Маорі перекладається як: «На вершині пагорба, на якому Тамата сходженняла, людина з великими колінами, землеустрій і гірський підкорювач, і грав флейту для сусідів».