528
Кумедна географія (54 фото)

Як багато разів, водіння поїздом або машином минулого місця з незвичайним ім'ям, ми проголосили: «Чи не жити!» І після того, як вони дійсно живуть, горді історії свого міста або села, хоча іноді ця назва звучить слабо. Наприклад, Видопужськ, як назвати його мешканців? Дікпооз або Дікпооз? Я жити в місті Орел, ім'я нашого міста, безумовно, не смішний, але погоджуюся, цікаво.
Коротко, топ присвячений незвичайним іменам населених пунктів, річок, вулиць тощо.
126273

4618937

218648

541783

3719040

й

Ця фотографія потребує пояснення. Це назва пагорба. На пагорбі під назвою Taumathuakatangiangacoauotamateaturapukapukapikimaungahoronukupokanuakitanatahu була вказана у книзі Guinness Records як географічний об'єкт з найбільшою назвою. У російській версії назви цього пагорба всього 82 літер, англійською мовою більше - Taumatawhakatangihangakoauotamateaturipukakapikimaungahoronukupokaiwhenuakitanatahu - всього 85. Для того щоб не розбити мову і не процідити мозок, місцеві жителі називають горб просто - Таумата. Висота цього пагорба 305 метрів. Розташований на узбережжі Тихого океану, на північному острові, недалеко від міста Порангажу. Але світова популярність цього пагорба приніс, звичайно, його ім'я.
Назва Тауматукатанянгакоауотаматитуруаріпукімаугоронукупануканууакітанатаху з мови Маорі перекладається як: «На вершині пагорба, на якому Тамата сходженняла, людина з великими колінами, землеустрій і гірський підкорювач, і грав флейту для сусідів».