Ашгабат – білий мармуровий сад міста і столиця Ней Туркменістан

Автор пише: У колишньому Радянському Союзі немає країни більш насиченою і одночасно закритою для причалу очей, ніж Туркменістан. Є найнадійніші чутки про нього – про універсальну венерацію Туркменбаші, про в'язану шкалу будівництва в Ашгабаті, про загальну домінантість спеціальних послуг, а також про всілякі суперечливі закони. І минулого тижня я мав унікальну можливість піти туди, і не тільки як туристичний, який не відійшов від слонової траси, але в дещо іншій ролі, що дозволяє побачити трохи більше.

Природно, будучи великим любов'ю подорожувати по пострадянській території, я не міг пропустити такого шансу, взяв кілька днів і вирішив побачити, які країни це і як звичайні робочі люди живуть там. Шукаю вперед, я відразу ж кажу, що ця поїздка, нарешті, розірвав різьбу в моїй голові - Я навіть не чекав так багато сюрпризів. Але все в порядку. Я не буду говорити про політику. Як у випадку Грузії я спробую показати фотографії і розповісти вам, що я бачив там, і читач вирішить для себе, що відбувається там. Звісно, я не дивився в «всередині» країни, немає можливості і що тут немає нічого більше, ніж «фасад» через очі незнайомця. І я відразу апологізую за якість багатьох фото - Я не ходив дуже багато, і фотографував переважно на ходу з автомобіля на найвищому рівні ISO. У літаку «Туркменгаваяляра» на в'їзді повісить портрет поточного президента Гурчунгули Мелакулімович Бердимугедов. Відразу від зльоту, повідомляємо, що ми не летемо лише авіакомпанією, але «Туркменські авіалінії імені Великого президента Сапармурат Туркменбаші». До речі, вони відмінно подаються в піл або кебаб, і в цей час ви струнете з визначною пам'яткою нескінченної пустелі під крилами. При заїзді місцеві жителі їдуть один спосіб, іноземці в інший спосіб. Крім того, всі іноземці, які вступають в Туркменістан, повинні сплатити плату за $12. Вартість туристичної візи $140. Митниця – це безперечно, але досить спокійно, на відміну від Узбекистану, Білорусі та Росії. Він також сказав, що з 1 серпня всі іноземні відвідувачі підлягають нагляду. Я ніколи не помітив її, особливо коли ми пішли до степу 250 кілометрів від столиці, щоб подивитися гельський спалювання свердловини Дарваза. В цілому все було дуже дружним і спокійним. Перша поїздка в Ашгабат на ніч. Тексти пісень, а це означає: І я скажу вам, він вибухає мозок. Це місто і ця країна є абсолютно божевільною сумішшю Дубаю, пустелі, скупи, петродоллари, капіталізм і центральний азіатський аромат. Після холоду Москва офіси і рейс, здається, повна фантазія. 45094 р.

1.

2,2 км Перше враження - місто світлих будівель, фонтанів і пам'яток Туркменбаші.

3.

4. У Вулиця Сама від

5. Туркменбаші ("Фазер Туркмені") є офіційною назвою попереднього президента Сапармурата Нязова. Головною визначною пам'яткою міста до недавнього часу стала його золотиста статуя на величезному штаті, що обертається після сонця (або сонце обертається після неї?).

6. Жнівень Вона була названа аркою Нейтральності. Туркменістан є другою країною світу після Швейцарії, щоб задекларувати нейтральність як принцип його зовнішньої політики, і навіть центральна національна газета називається Нейтраль Туркменістан. Туркменбаші завжди сказав, що він ніколи не любив стільки своїх портретів і статуеток, а тепер новий президент почав акуратно реалізувати це бажання. Сьогодні арка не вписується в концепцію розвитку міста, і все це розбирається. Я хочу, щоб побачити його. Колишній штат тридцяти праворуч і зліва є пам'ятник жахливому 1948 землетрусу, який повністю знищив місто.

7. Про нас Бик символізує владу землі, народ на м'ячі зліва є жертвами землетрусу, а молода дитина – Туркменбаші, які знизилися під цим землетрусом як дитину, так і загубили її матір і два брати. Він був повним сиром, як батько його загинув під час війни на Кавказі у 1943 році.

8. У На додаток до «стриптизу», є ще один «восьпод» – не менш пам’ятний пам’ятник Незалежності, який зображений на всіх грошей.

9. Навігація І тут є пам'ятник Руньамі, сакральна книга, написана Туркменбаші.

10. Кожен Туркмені навчає Руньма з школи і повинен знати його серцем. Розглянуто історію Туркмені, біографія великого президента, а також основні принципи і моральні принципи. Зараз вся зона знаходиться під реконструкцією і за парканом, а раніше на певну годину була відкрита книга, а сторінки великої історії Туркменістану були відроджені за допомогою сучасних мультимедійних технологій. Як відступ, тут є одна з експозицій Національного музею, яка гідна окремої історії. Карта показує країни, на яких мовах Рунама була перекладена.

11. На продовження «ніжного» фото – фонтан, присвячений Огуз-хану, «шкірі» всіх Туркмені, відповідно до того ж «Рухнама».

12. За словами, що площа цього фонтанного комплексу є найбільшою в світі.

13.00 р. Навколо Огуз - його шість синів, які стали предками головного генера, які згодом розширилися по всій території сучасної Євразії (в тому числі на північ в Уралах і Волзі).

14. Цікава деталь на руці одного з синів.

15.00 р. По суті, орел на тюркменському гербі не подвоєний, але п'ятиголовий, тобто навіть життєздатність, ніж її російський аналог.

16.00 р. Для того, щоб бути більш точним, це не емблема, але президентський символ, і глави є п'ятьма вставками (регіонів), на які туркменістан поділяється. На фасадах державних установах зображено герб Ахал-Теке, який зараз замінює портрети Туркменбаші.

17.00 р. Але все ж, є багато пам'яток, портретів і баз-реліфів Туркменбаші – люди пам'ятають свої добрі справи і святкують пам'ять. р.

18 років Республіканська академія...

19.00 р. Олімпійський комплекс...

20. Міністерство охорони здоров'я...

21. Драматичний театр...

22. Просто пам'ятник...

23. Навіть Красноводськ тепер називається Туркменбаші.

24. Бас-реліф і пам'ятники переважно стоять, але портрети старого президента поступово замінюються новим.

25. Новий медичний інститут (поточний президент освіти і колишньої професії лікар).

26.

27. Туркменбаші в один раз вирішив, що з лікарнями по всій країні є неприпустимою розкішю, а закриті лікарні всюди, крім столиці - якщо люди потребують лікування, вони прийдуть до Ашгабаду, одночасно і подивіться на всю пишність. Перевезення також є стимулом. У той же час не можна сказати, що Туркменбаші не подбали про здоров'я нації - він побудував так звану «здорову шлях» - 20-кілометровий маршрут по криштам Копетдагу, який кожен Туркмені повинен регулярно проходити для перебування здорового. Дорога підсвічується навіть вночі. Про те, як ми проходимо на ньому окремо. Наприклад, всі місяці року були перейменовані: Січень став «Туркменбаші», кілька місяців назвали матір'ю, батьком та ін. Також заборонено мати золоті зуби, так як не потрібно розбити багатство, а, загалом, жити скромно. Унікальний постріл - старий президент виглядає на новому.

28. Показники центральних квадратів розповідають про досягнення нейтрального стану Туркмені.

29. Послання патріотичних плакатів

30. Місцева реклама має національний смак. Нічого зайвого, не навіть слів.

31. Також декоративні світильники і світильники. І світильники світлодіодні і з таймером відліку.

32. GAISniks стенд на EACH перетині міста і приводять бренд новий Mercedes.

33. Багато людей у формі. У військовій або безпековій силі є престижним. Через 10 годин практично немає автомобілів. Це те, що автомобіль виглядає так в цей час.

34. Так, міський центр

35. Це місто вдень.

36.00 Р Огороджувальні огорожі з боків є реконструкцією або будівництвом, в якому знаходиться один спосіб або інший практично весь місто.

37. На вулицях не багато людей. Наприклад, в той же Ташкент набагато більше натовпу. Ведуться роботи, або віддають перевагу сидіти в домашніх умовах в спеку, або вони рухаються в автомобілях. По-перше, школярі, студенти, військові та середні жінки ходять на вулиці. Україна

38. Одна з трьох воріт міста (див. до заходу).

39.00 р. В середині ще одна золотиста статуя.

40. І ось північні ворота. Профіль теж.

41. В цілому обсяг будівництва просто дивовижний. Усе місто в новобудовах, викладених мармуром, вони все красиво освітлені. 711933

42. З усіма імпортними мармурами немає. , Україна

43. Це просто вулиця. Всі будинки житлові. р.

44.

45. English, Українська, Français...

46. Міністерство нафтової та газової промисловості, популярно називають «світильник».

47. Третя справа.

48. І в цьому комплексі будівель живуть працівники цього служіння.

49.00 р. Також житловий комплекс. Стелажі 4 м.

50.00 р. Легендаюча вежа Піси (також служіння).

51. Театр ляльок.

52.

53. За стрибком, що країна зробила протягом останніх 15 років завдяки олій, газу та мудрого керівництва Туркменбаші, 21 століття називається Золотий вік Туркменістану. "Алтин Ясір" тепер всюди - на плакатах, знаках, на банкнотах. Найбільший флагман світу, який повісить найбільший світовий прапор (підтверджений у Книги рекордів Guinness).

54. Він також має найбільший в світі ковролін і найбільший в світі мечеті, який буде представлений в наступних оповіданнях. «Радянський» район. Болісно знайомі панно. р.

55. Старі мікрорайони з приватним сектором збираються чисто, а нові побудовані в єдиному міському концепті.

56.00 Р Цікаво, що всі студенти зношують шкільні уніформи – школярки зелені, студенти сині. Необхідно бути трубка і косички. Якщо відсутні косички, то продаються труби з підробленими.

57.00 Р Багато людей зайняті в привезенні замовлення і чистоти - практично кожен світло трафіку хтось ріже щось, води або лебеді. Всі права.

58. Через первазивний пил, жінки загорнуті в головках, для яких вони популярні названі «ninjas».

59.00 Р Я дуже рада, що паління повністю заборонена на вулицях Ашгабата. Якщо Собианін робить те ж саме в Москві, я погоджуюсь встановити золотий пам'ятник йому Зураб Цсеретелі з фонтанами. Щось таке.

60 хв Туркмені люди здавалося мені в цілому дружні і гостинні. За всю поїздку ми тільки витратили $35 для входу в Національний музей і зйомок там, і тільки тому, що ми воювали ескорти за деякий час і пішли на себе. У всіх інших випадках ви майже потрапили на руки, коли намагаєтеся платити в ресторан або в базарі – ви є гість, а на Сході це один з найбільш поважних видів хом сапірен. Не існує дискримінації або ворожості до російськомовних туристів – кожен буде говорити російською мовою, кожен говорить про це чудово. Я чесно не знаю, немає можливості говорити, в тому числі про скасування подвійного громадянства, але співробітники аеропорту з російськими іменами та прізвищами на значках. Місто повністю безпечний, злочинний нульовий, автомобілі не закриваються, навіть представницький клас. На ніч, на відміну від Ташкента, можна прогулятися досить спокійно. Більш небезпечні автомобілі - перед переходом не гальмують, можна сміливо подрібнити. І люди не доглядають - всі переїжджає, де вони хочуть.

61. В цілому люди доброзичливі і гостинні. Без екстремізму, великогабаритності або агресії. Стан є світлим, є лише близько 5 мечеток в Ашгабаті, люди не особливо релігійні, і ми не говоримо про будь-який принципізм. Все під контролем, все спокійно.

62. Ще одна вражаюча річ, що в місті є абсолютно не бояри, вагранти та інші антисоціальні елементи. У тих же містах Узбека Шовкова дорога (Хіва, Бухара, Самарканд) або Камбоджа, ви атакуєте натовпами дітей і доброчинців. Відразу всі люди забезпечені харчуванням, газом, бензином і дахом над головою. Пам'ятник Леніну. Звичайно, також з фонтанами.

63. Цікаво, що він був побудований на світ радянської влади, під час боротьби Комраду Сухова з Басмачі.

64. Пушкін також на честь - є вулиця, названа ним, театр, російська школа і пам'ятник царському часу.

65. Вкрадені плоди на тротуарі.

66.00 Р Пам'ятник жертвам Великої Вітчизняної війни.

67. Паяльники по краях є одним з таких, як Treptow Park в Берліні.

68. Не дивлячись на величезні запаси газу.

69.00 Р Є лише чотири державні канали, тому кожен будинок має пучок супутникових страв, щоб збільшити прийом.

70. Східний колір

71. Ніщо заборонено, інтернет також доступний. Всі люди можуть безпечно йти за кордоном, регулярно літати до Дубаю для відпочинку і для автомобілів і товарів. У вас є гроші. Немає натягу з їжею. Весільні влаштовані на 400-600 осіб, столи розбиті. Хоча ми спробували боротися з величезною кількістю всіх сортів центральної азіатської сати, ми все одно робимо до вершини кожен день, даючи собі обіцянку, що вранці ми стали строгими вегетаріанцями. Коли ви ріжете помідори, запах поширюється по всій кімнаті, а персики просто розтоплюють у роті. Будь-який, галька. Дуже сподобалося часник...

72... і національний туркмен суп "неш" (по суті, той же лагман)

73.00 Р Коли ви прогуляєтеся вулицями Ашгабаду, ви відчуваєте повну нереальність того, що відбувається. Дійсно, Золотий вік.

74.00 р.