Історія Гроші Spielberg-Lucas

Стівен Spielberg здатний заробити 2,5% від прибутку від оренди відомих «Зоряних воєн» без участі в їх зйомки або навіть розробці сценаріїв. І він навіть не створив костюми, і він не зробив. Спірберг просто сперечався з творцем легендарного фільму, Джорджом Лукасом, претендуючи, що «Зоряні війни» стане арабським успіхом, який їх творець, до речі, не вірив.

Історія Гроші Spielberg-Lucas р.

У середині-1970-х років наукова фантастика не дуже популярна.

Один з кращих фільмів цього жанру в той час був 2001: Space Odyssey в 1968 році, але він заробив лише 56 мільйонів доларів в офісі коробки. Так, коли молодий режисер Георг Лукас намагався продати сценарій під назвою Star Wars, на основі космічних коміків. Не було багато студій, щоб зробити свій фільм.

Однак труднощі не зупинялися Лукас. З досвідом пошуку спонсорів, Lucas відвідав друг Стівен Spielberg в Alabama.

Історія Гроші Spielberg-Lucas р.

У цей час Стівен Spielberg був на хвилі успіху і був зйомки фільму 1977 Close Encounters третього ступеня.

Лукас був з розуму в той час і провів пару днів на набір.

Через кілька днів після того, як витрати на комплект фільму, Лукас реалізував, що фільм «Класові зустрічі» буде набагато більш успішним, ніж його «Зоряні війни».

Spielberg сказав в інтерв'ю, Лукас сказав: "Ой мій Бог, ваш фільм буде набагато більш успішним, ніж мій фільм Star Wars!" Це буде найбільшим хітом. Я даю тебе! Давайте біржові точки! Я даю вам 2,5 відсотків прибутку Star Wars, якщо ви даєте мені 2,5 відсотків вашого Крупний перегляд фільмів. Стівен Spielberg подумав трохи і прийняв ризиковану ставку.

7187094

«Клизькі рахунки третього ступеня» дійсно стануть хітом, заробляючи $303 млн на касі. Однак фільм «Зоряні війни» буде одним з найбільших переглядів за каталогом.

Згідно з Spielberg, Lucas відправляє йому гроші з парі до цього дня. Спекельберг ризикує парі виплатив більше одного разу.

Випущено 25 травня 1977 р., з бюджетом 11 млн. дол., Зоряні війни перейменували Зоряні війни. Етикети IV: Нова надія складе $ 775 млн. Призначений для інфляції, фільм генерував $1.48 мільярдів доларів, що робить його другим найвищим ударом.
За оцінками Стівен Spielberg заробив майже 40 мільйонів доларів, хоча він не брав участі у створенні фільму.

Звідси.