Російський уряд відмовився від iPad.

Російська влада відмовилася використовувати iPad на користь гаджетів Samsung. Це не має нічого спільного з Кримським конфліктом та «обміном санкцій» між Росією та Сполученими Штатами, Комунікаціями та міністром ЗМІ Микола Нікіфоров.

«Відхилення IPad від американської компанії Apple і переходу до Samsung є технічними натурою, немає американської / Південнокорейської історії», - пояснив Міністр. За його словами, ступінь захисту від цих таблеток вище. «Процедури можуть використовуватися для обробки конфіденційної інформації. Вони пройшли найбільш сувору систему сертифікації, - сказав Нікіфоров.

Він також зазначив, що не існує заборони на придбання іноземного обладнання в Росії, але в зв'язку з американською риторичною, державними клієнтами будуть обережні у виборі партнерів. Дуже повідомлення, що в цьому випадку американські спеціальні послуги значно підвищать обсяг взаємозаймованої інформації, звичайно, є серйозним занепокоєнням багатьох державних клієнтів. Я думаю, що вони будуть дуже обережні у виборі партнерів, укладено Нікіфоров.

24 березня Міністерством зв'язку заявив, що не планує заборонити використання американського програмного забезпечення та обладнання в державному секторі.

Офіціанти стурбовані недавнім розкриттям компроміючого матеріалу від Edward Snowden. Німецький журнал Spiegel, цитуючі матеріали NSA whistleblower, попередньо повідомляв про існування секретної програми, яка дозволяє отримувати дані з iPhone або прослухати своїх власників. У пресі було обговорення, чи може Apple допомогти НДА в розробці такої програми шпигуна.

Нагадаємо, що восени минулого року невідомий заступник Петербурга Законодавчої Асамблеї Віталія Мілонова звернулася до російських спецслужб для перевірки принципу сканера відбитків пальців на одному з останніх моделей iPhone. Не існує гарантії, що відбитки пальців від 5S не закінчуються в базі даних розвідки США. Я повернеться до FAPSI, дайте їм перевірити, він написав на Twitter.

«Якщо виявиться, що біометрична інформація росіян не захищена від мовлення до іноземних агентів, модель повинна бути обмежена для використання державними службовцями», - пояснив Мілонов. Заборона нової моделі смартфона в Росії не стежить.

Джерело

Джерело: