Зареєструватися

У мене є стрічка на моєму столі біля мого домашнього комп'ютера. Старі, вже розірвалися в декількох місцях. Нормальний, як, чорно-помаранчевий. Він також має золоті анкери і напис, а також золото: «Червоний Крим». Звісно, це не так красиво, як волонтери різних рухів тепер виходять на вулицю, не так красиво, як вони зображують на плакати, на рекламні брошури або де б дизайнери хочуть. Ця стрічка старий - вона більш ніж 60 років.

Вона використовується для того, щоб бути на мій дід.

Він був прийнятий до ВМС, коли він був 17. Він зумів працювати в якості трактора в колгоспі - недовго, всього за пару років. І на кораблі він носив звичайні життєздатні - без охоронець стрічки. Круїз «Червоний Крим», де служив, встиг доїхати до Севастополя. Але не в часі - Севастополь впав.

«Червоний Крим» ... звичайно ж, не сам круїзер, але командний персонал на цьому круїзі, провів кілька рейдів в районі Севастополя восени 41-го. Гарний ризик, але щасливий. Багато отримали найвищі нагороди. Звичайно, мій дід був не серед них. Він був простим вітрильником в каміні. І він закінчив війну з старшим вітрильником, або, як кажуть моряки, старик. По суті, він не встигнути падати на нацах, і не міг. Зібралися інші. І вони знімали, Бог заборонив.

Багато разів екіпаж круїзера міг загинути. Наприклад, коли біля Графської муфти пливуть на літак Червона Україна.

У літній період 42-го круїзера присуджено звання «охоронців». Тепер склад корабля може носити спеціальні стрічки - чорний і помаранчевий. Вони використовуються в усьому світі. Ви можете сказати, що це з хреста Святого Георгія, що це просто символ. Це просто символ перемоги. Але під час цієї війни ці стрічки просто не дали ...

Моє дідусь про війну. І не тільки про військові операції, Сонячні кораблі або успішні рейди. Він отруював морські оповідання про робу, де не було кишень за визначенням, і як вони лікували дам на березі цих дуже «кішок» з «кандиками». Він розповів про те, як вивчи салат на світло від 12-вольтового розетки за допомогою дроту, а потім змінив пластини від 220-вольт. Він сказав мені багато.
Фотографії екіпажу і круїзера, друзів-марреманів лежать в альбомі. Старі фотографії... Понад 2 років мій дід помер. Я пам'ятаю, як він був випрямлений, як він проходив в його майже 80-ті - без сходу, явно - як в параді. П'ять років до смерті він пішов до Севастополя, місто де служив майже 7 років: 4 роки війни і 3 роки після того, як списком. І коли мій молодший брат послужить старим чоловіком. І їхні імена однакові, Іван.

Я не знаю, якщо мій дід може називати героя. Він не зробив нічого героїчного, як. Але він обурює охорону стрічку. Я перед мною прямо зараз. Що вони скручуються в будь-який час.

浜у 灞 绀

Круїз «Червоний Крим»

Джерело: