Чотири дні на Соловках (14 фото)

Пам'ятаєте тему про Соловкі на 500 руб. вексель?

через Drugoi.livejournal.com
Авторизація

Найскладніше вибрати, куди почати історію поїздки. Так я збираюся зробити це: Я збираюся показати Соловкі і люди, які я зустрівся, а потім я збираюся говорити про те, як ми пішли бачити блюги, а потім я збираюся розповісти вам найважчої частини про табір. Однак майже все пов'язане з табором на Соловках.

Соловкі, три в ранковому виді монастиря з боку Святого озера

З Архангельська до Соловки мухує стару Ан-24. На цьому рейсі пасажири перевозять багаж до самого літака, вони самі завантажують його в салон повітряного судна. На додаток до нашої групи журналістів і екологів від ІФАУ, туристи летять до Соловки, місцевих жителів – Антонова, зробляв двадцять вісім років тому, майже варився.

р.

Під крилом літака прокручують численні рукави Північної Двини з дерев'яною палубою рафтів на воді. Очікується, що рейс на висоті трьох тисяч метрів дасть можливість побачити північну землю, але саме над Білим морем ми отримали в тверду «молочну» і ту саму землю з'являлися лише тоді, коли приземна шестерня знизилася до мого порту, і ми спускалися на металевий гребінець аеродрому на Соловках.

Політ у складі Жанни сказав, що вона народилася в Архангельську, її колір волосся є природним і суворо заборонено приймати фотографії на борту. "До видалення фототехніки".

Доставка багажу в аеропорту Соловкове виготовляється з дошки цього досить жовтого вантажівки. Для цього він з валізами в задньому листі за сітчастим парканом, що закриває аеродром, а пасажири окружують його з усіх боків, шукаючи їх багаж.

В той час як ми отримали наші рюкзаки і сумки, повторювач оголосив рейс Архангельську на материнку.

Я щасливий: в Агра, з вікна мого номера, Тадж Махал був видимий - в Соловках, вікно мого номера в готелі Біженг дивиться саме на монастирі.

Ми мало часу і на той же день на човні Володимира Даниловича ми пішли на огляд дивовижної гідравлічної конструкції – дамб, що з'єднує острів Великий Соловецький і острів Муксалма.

У протоку південних залізних воріт починається будівництво циліндричної болгарки. Тут обробляється басейн, на південно-західному узбережжі Муксальми. Здійснено підготовчу роботу за кілька років під архімандритом Порфірія (Карабіневич), а саме будівництво приймало літопис [8] 1866 (29, л.1; 25, с. 175). На додаток до робітників* та монахів, дерма була побудована «за найману, з монастиря, до 400 осіб Зирян» (30, с.21). Виконано роботи під керівництвом селянського селянського району, Феодора Івановича Соснана (після занурення 1867 р. – черн. Теоктиста) Життя та історія ескізів

Святитель Зосіма, один з засновників монастиря на Соловках, категорично заборонив наявність великої рогатої худоби біля резиденції монахів, тому монастир був видалений максимально далеко - до Муксалма. Дам подається як транспортна нитка, що з'єднує як ферми.

Працівники – працівники, які працюють на потреби монастиря безкоштовно.

Весь час, проведений на Соловках, він не перестав дивуватися за результатами роботи, вкладеного в цю землю. Всі ці незлічених каналів, що викопують з одного озера в інший, замки, пальці, дамби роблять сильне враження.

«Ми повинні давати справедливість до Соловецьких ченців, які самі поїдають хліб в поті свого обличчя. У монахі, наприклад, садівник дає своїм працівникам приклад роботи: він не обмежує себе роль спостерігача, але кладе руки на роботу, манкери в грязі, а в кінці буде робити більше, ніж будь-який палом. Вони всюди. Таким чином, їх економія цвіте, а монастир, крім ацетичного значення, має всі ознаки доброї робочої спільноти.

"Суденно з лісу вийшов пара." Пара місцевих жителів вистачало з-за кущів і потрапила в катер. Саніок вийшов, щоб бути життєздатним хлопцем і, незважаючи на складний фізичного стану свого тіла, ми говорили про це. Майже у складі друзів. Чоловіки беруть участь у звичайному місцевому бізнесі - збирають алга.

За двадцять п'ять років Володимир Данилович проходив на Білому морі.

...

р.

...

Весь перший день, не зупиняючи дощ, ми замочували до шкіри і досить холодно. Крім того, виявилося, що немає комарів на Соловках, на всіх. Вони заміщуються тут величезними літаючими знаряддями, які заглушують вас від голови до пальця і їсти, їсти живо, незалежно від від відчуттів і одягу.

Я також не зробив MegaFon - Я хотів поставити кілька фотографій в щоденному режимі, але виявилося, що мій підпис не дозволяє використовувати GPRS в роумінгу. Я пам'ятаю психічно відправляю промінь на цю мобільну телефонну компанію і збираюся до ліжка.

Продовжити.

Джерело: