Не існує трафік-камери!

від стейера
____
Короткий фон. Моя колега, дуже задоволена правовими питаннями, зацікавила законність існування системи відеозапису порушень, а саме відповідність цієї системи з Федеральним законом «Про особисті дані». Знаючи невідповідності, він відправив запит на Гайани. Після отримання відповіді, я відправив другу. Знову ж таки відповідь. Потім він відправив запит на прокуратуру. Ось текст його звернення:

Цитувати:
Генеральний директор
Російська Федерація
Чайк Ю.
125993, м. Москва, вул. Дмитрівка, 15а

Шановні друзі!

В даний час в різних ЗМІ отримали широку громадськість, в тому числі відповідальні особи Міністерства внутрішніх справ Росії, факт створення Міністерства внутрішніх справ Росії автоматизованої системи фіксації правил дорожнього руху водіїв транспортних засобів (далі – АС).

З моменту роботи з персональними даними власників транспортних засобів (включаючи прізвище, ім’я, по батькові тощо) I 20.08.2008 на підставі статті 14 Федерального закону «Про персональні дані» до Департаменту безпеки дорожнього руху Міністерства внутрішніх справ Росії було відправлено запит (в. ДБД No2556) про порядок обробки (в тому числі питання забезпечення надійності та конфіденційності) інформації в зазначеній автоматизованій системі.
01.09.2008 Науково-дослідний центр проблем безпеки дорожнього руху Міністерства внутрішніх справ Росії No 13/p-2556 було відправлено відповідь на моє прохання. У своїй відповіді, що в даний час були вирішені питання забезпечення інформаційної безпеки автоматизованої системи. У той же час, повідомляється в різних ЗМІ, які почали працювати з 01.07.2008 року, а з посиланням на Міністр внутрішніх справ РФ Нургаєв Р.Г., кількість власників транспортних засобів, які вже відправили накази про притягнення до адміністративної відповідальності.

Враховуючи вище, я вважаю, що операція автоматизованої системи здійснюється при порушенні вимог Федерального закону «Про персональні дані» та Указу Уряду No 781 від 17 листопада 2007 року.

Будь ласка, перевірте ці факти. На результатах аудиту та правової оцінки дій Міністерства внутрішніх справ Росії в галузі забезпечення цілісності, надійності та конфіденційності персональних даних власників автотранспортних засобів, оброблених в AU, а також оцінки правового значення рішень, здійснених за допомогою AU, я запитую Вам повідомити:

Додаток:
1,1 км Копія запиту на ДБД Міністерства внутрішніх справ Росії на 2 аркуші.
2,2 км Копія відповіді АРК BDD MIA Росії, No13/p-2556 від 01.09.2008, на 1 аркуш.

І так що був відповідь. Я проповідаю його (див. нижче):
Шановні друзі!

З питань забезпечення інформаційної безпеки автоматизованої системи фіксації порушень дорожнього руху (СДА) водіями транспортних засобів було розглянуто відділом МВС Росії від імені Генерального прокурора РФ.

Я хотів би повідомити, що автоматизована система фіксації порушень трафіку не була створена і не здійснюється на території РФ.

Питання забезпечення інформаційної безпеки цієї автоматизованої системи будуть вирішуватися при його створенні.

В. В. Кузин

«Що це означає?» запитайте мене. І це означає, що тільки одне - написати вам штраф на основі даних цієї системи, адже це, згідно з офіційною папером від ДАІ - не існує!

Таким чином, якщо ви отримуєте так звану «плату щастя» – Ви можете сміливо протестувати її з словом: «Дуже брак об’єктивних доказів на підставі листа Міністерства внутрішніх справ Росії від 05.10.2008 No13/П-4136»

Джерело: