День гепатолога в Японії

Автор: Привітання всім! Моє ім'я Кахарман Єсмемгетов, я гепатолог. Я запрошую всіх зануритися в один день мого життя в Японії, на землі Збірного Сонця, вікової культури і техніки майбутнього. Ви відвідаєте лабораторію, де готуються високопрофільні медичні відкриття, кафедру по обходу японських лікарів та японського ресторану, де готуються екзотичні страви. Але все в порядку. Це буде цікаво, я пообіцяю!

Світанок в землі підйомного сонця є дійсно одним з найперших на планеті. Висотники, які складають понад 75% території країни, створюють захоплюючу дивовижну картину під час снів і заходу сонця.

Сніданок бакалавр. Для нестачі йогурту і сиру необхідно поселитися на сендвіч, кукурудзяні пластівці і улюблений чорний чай з молоком. «Aperitif» - це перевірений інструмент – ранковий бюлетень

Практично всі тротуари вздовж міських трас по всій Японії поставляються з тактильними шляхами для сліпих. Готель знаходиться в 3 км від центра міста.

Національний медичний центр Nagasaki (NMC) є одним з найбільших медичних і профілактичних закладів в Хушу. Центр, серед інших 144 таких установ, є частиною Національної організації лікарень Японії. У 31 відділеннях клініки центру (10-поверхова будівля на фото) одночасно може бути більше 600 пацієнтів, клініка (3-поверхова будівля, що спілкується з клінікою) займає в середньому 800 пацієнтів на добу. В середньому 3 медсестри для кожного з 182 лікарів.

«Зелений» в літровому і фігурному розумінні стоянки. Я тут з моїм велосипедом. Вело надається клінікою. Як я сказав, що клініка 3-х хвилин ходьби від дому, але я тільки приїжджаю велосипед, якщо я повинен піти кудись ввечері.
р.

В'їзд і виїзд з НМС подумали якомога простіше: кілька паркувальних лотів для автомобілів і двоколісних транспортних засобів, що оточують клініку з 3-х сторін, таксі є обов'язковим до основного виходу цілодобово, і японського громадського транспорту, працюючи годинником, з'єднує центр з важливими точками міста.

Прийом клініки рано вранці. Якщо ви не знаєте, що він або ні. «Хороденький ранок» в Японії – «Огайо gozaimasu», привітання зазвичай супроводжується бантом залежно від статусу вітання, від невеликого ногу до глибокого лука. У Японії, буріння є своєрідним спілкуванням, це не тільки привітання, він також використовується для висловлювання вдячності і апологізації. Важко використовуватися, щоб не погладити руки тут.

У лобі клініки НМЦ покажуть чашку кави і крісанту

На другому поверсі - спеціалізовані офіси, діагностичне відділення та міні-операцій

Фахівці ВРХ на 3-му поверсі клініки вже кип'ятять

У цьому офісі лікарі клініко-дослідного центру, розташованого на 2-му поверсі НМК, є робочим місцем. У лабораторії науково-дослідного центру я проводжу свої наукові експерименти, які є основною метою мого перебування тут. Вивчення захворювань печінки та жовчних захворювань, особливо вірусних гепатитів. Ця проблема є дуже гострою в багатьох країнах світу, але Казахстан знаходиться на передовій частині проблеми - за офіційними оцінками ВООЗ, наша країна належить до країн з високою поширеністю гепатиту B і помірним гепатитом С.

Моє місце через очі. Комп'ютер зліва є державним, надає доступ до локальної мережі клініки, на загальний принтер і доступ до Інтернет до статей провідних медичних журналів світу. Моя комп'ютер з причин безпеки відмовилася підключитися до мережевого центру, тому я повинен використовуватися як. У справедливості варто відзначити, що всі інші столи також мають щонайменше 2 комп'ютери з тієї ж причини.

Відділення гепатології 8 поверху клініки. До щоденного ранкового брифінгу 8:45 з головою експерименту я встиг познайомитися з графіком відділення на сьогоднішній день - планується одна операція, радіочастотне абляція пухлинного вогнища в печінці і обходу пацієнтів. У відділі немає окремої кімнати для годування, зазвичай прийнятої в клініках в пострадянському просторі, вони просто не встигнуть сидіти. Кожна 8 годин сестри замінюють один одного, протягом дня вони більше .

Щотижневе брифінгу в офісі Генерального директора клініко-дослідного центру НМК, професора Ішібаші (центр), який проводить всі наукові роботи в стінах клініки. Тема брифінгу – прогрес мого наукового експерименту, обговорення результатів досягнутих та подальших кроків. Дмитро Мігіта (ліворуч), голова експерименту, з яким я обговорю всі робочі точки, дає цінні практичні рекомендації. Після першого тижня в центрі я дізнався, що ці зустрічі дуже серйозно, і кожен раз обмежений хвилинами, тому що щотижневі брифінги є майже єдиною можливістю обговорити важливі питання одночасно з моїми керівниками.

Відомо, що кожна людина відрізняється від того ж вірусу гепатиту В - деякі вилікуються самостійно завдяки своїй імунній системі і навіть не помітить її, інші розвиваються хронічний гепатит В з тривалим сприятливим перебігом, який практично не заважає життю, в інших захворюваннях в короткий час активно прогресує до цирозу печінки і раку печінки. Мета нашого наукового експерименту полягає в тому, щоб визначити генетичні фактори ДНК, які сприяють сприйнятливості людини до вірусу гепатиту В. Моя місія полягає в тому, щоб ізолювати бажаний розділ ДНК від крові пацієнтів з гепатитом В, кодування сприйнятливості до вірусу і тестування його для можливих змін, які можуть визначити ступінь схильності до того ж вірусу різного віку.
, Україна

Ключ до успіху експерименту - наполегливість і точність. Реакції проводяться з обсягами матеріалу, вимірюваних в мікролітах, тобто 1/1000 грам.

Завдання підсилювача полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) ПЛР дозволяє копіювати і практично нескінченно збільшити кількість фрагментів ДНК, необхідних для дослідження. Під час реакції ДНК в тестових трубах в підсилювачі періодично нагрівається і охолоджується, що дозволяє розірвати подвійний міцну структуру, ізолювати бажаний фрагмент і відтворювати його до досягнення бажаного обсягу матеріалу.
, Україна

Програма ПЛР встановлена, труби завантажуються в попередньо розігрітий до потрібного підсилювача температури, можна запустити пристрій. Після 2 годин може бути готовим і другий етап.

Проведення другого етапу експерименту, аналізу обмежень, є новим для мене. Один з помічників доктора Мігітас з багаторічним досвідом роботи лабораторії допомагає уникнути явища «першого млинця»

Остаточний продукт, отриманий з ПЛР і аналіз обмеження, піддається електрофорезу, занурюється в спеціальний гель. Під час електрофорезу спочатку описано в стінах МДУ, фрагменти ДНК переходять в гелі залежно від молекулярної маси через створене електричне поле.

Останнім і найбільш захоплюючим етапом є цифрова обробка агарозу гелю з кінцевим продуктом в флуоресцентному аналізаторі і перевірка результатів. Хвилі, необхідні для отримання результату на емоційному навантаженні, можна порівняти з декількома годинами попередньої праці лабораторної роботи.

У 3 зразках (вибрані стрілкою), виявлені зміни молекули ДНК. Після обробки всіх зразків ДНК у пацієнтів з гепатитом В, і існує кілька сотень, завершальний аналіз результатів буде проводитися і, на основі порівняння з аналогічними даними від здорових людей, підсумкові результати будуть підведені. Це дослідження в майбутньому може обшити світло на патернах сприйнятливості людей до вірусу гепатиту В і тяжкості захворювання на генетичному рівні.

Час роботи в клініці становить від 12 до одного вдень, але цей час каркас не фіксується жорстко. Я зазвичай отримую вдома на обід після години, але сьогодні рахує кожну хвилину і тут я в персоналі їдальня на 10 поверсі. У звичайному меню є овочевий салат, японський національний суп, смажена курка, рис і склянка води. Вартість питання 450 л (близько 180 рублів).

Гості можуть скористатися захоплюючим видом на місто і Omura Bay. На обідній час було переповнено і обідня кімната не була переповнена. Надано пару слів про сервірувальні столи: вибір паличок ( "Хай") або ложок і вилки. Є певні правила використання помади, які я, відверто, тільки дізнався тут в Японії, хоча я побував східні ресторани досить часто: вона не може бути лівою застрягою в рисі, вона не налаштована для того, щоб вказувати їх в будь-який, а також жест і хрест. Суп береться на пити, і його вміст є помади. Спочатку мені було дивно, що дуже часто японська смак досить гучно при вживанні супу, це неприпустимо в публіці.

Самокат. Японська послуга повинна бути надана кредит за те, що, допущено, такі щирі гостинності, доброї волі і позитивного персоналу важко знайти в будь-якому місці.

На 10-му поверсі також є ресторан пацієнта (збірний), чайний церемонійний зал, постачальники напоїв та платна пральня Останнім є ще один доказ традиційної японської уваги до деталей, тому що часто люблять хворі протягом тривалого часу, особливо з тяжко хворими хворими і можливістю миття є дуже необхідною послугою.

Устаткування для доставки з напоями в цьому випадку, як один з показників харчової культури в Японії. По-перше, ці пристрої знайшли абсолютно всюди, в будь-якій частині віддаленого провінційного міста Японії, ви можете бути впевнені, що ви не будете спрагі (відповіли, що у вас 100-150 ян у ваших кишеньках - 40-60 рублів). По-друге, хороша половина асортименту займає зелений чай, з якого є багато. Решта половина представлена мінеральною водою, соками, чорним чайом з молоком та каву з молоком (так, у пластикових пляшках). З вуглецевих напоїв - тільки "Кока-Кола", "Пепсі" і місця "Фанта"
1 999 р.

Наречена НМЦ є вертолітним сервісом. У Японії, з безліччю розсіяних невеликих островів, це не розкіш, але необхідність. Зараз центр має 2 вертоліти, призначені для перевезення невідкладних пацієнтів, другий служить вертольотом для лікарів.

NMC надає невідкладну допомогу більш ніж 10000 пацієнтів щороку, близько 180 з них на вертольоті.

Міні-ліберт в дослідницькому центрі – мрія гепатолога. В одному залі зібрано найбільш авторитетні світові видання з гепатології. Половина години після обіду перед початком обходу в відділенні гепатології пройде тут з користю.

Щотижневий обхід Генерального директора Науково-дослідного центру, професора Ішібаші, завідувача відділу гепатології Д. Абіру та старшої медсестри кафедри.

М.-сан – відділ цирозу печінки в результаті гепатиту С протягом понад 15 років. Регулярний контроль і обстеження дозволяє успішно контролювати перебіг захворювання. Номер на фото - це регулярний 4-х місний, який надається хворим за замовчуванням, безкоштовно за рахунок страхування

37552

С.-сан готується до планованої операції для радіочастотного абляції (РФА) пухлинного вогнища в печінці (див. опис операції нижче). За останні 8 років ця процедура була проведена 5 разів в зв'язку з виникненням нових вогнищ і кожного разу успішно. Незважаючи на те, що ця операція не нова для пацієнта, професор Ішібаші дізнався, що необхідно дати увагу і заохочувати пацієнта. Приміщення на фото є одномісним, хворим потрібно оплатити близько 5,000 л на добу (близько 2,000 рублів).

Життя F.-san 2 тижнів тому буквально вішати в балансі через печінку недостатність. Його стан зараз стабілізується. Останній дотик в лікуванні - видалення рідини з правої плевральної порожнини, яка накопичилася в результаті асцитів (потрібне накопичення його в черевній порожнині), і ви можете обговорити виділення будинку. Причиною асциту стала цироз печінки, при якому нормальна тканина печінки замінюється фіброзом сполучною тканиною (карами) і ущільненою печінкою запобігає відтоку крові в сусідніх судинах.

VIP-зал, одномісний номер. Для перебування в таких умовах пацієнт повинен оплатити близько 10000 л на добу (близько 4000 рублів).

Доктор Нагаока вводить мене до зразкової електронної історії в відділенні гепатології. Використання електронних медичних записів дуже зручно, з одним натисканням можна побачити динаміку змін в печінці за даними КТ-сканів протягом останніх років або результат важливого аналізу в попередньому госпіталізації. Всі дані зберігаються на центральних серверах, звідки можна завантажити і редагувати в будь-якому з спеціально виділених і встановлених комп'ютерів по всій території центру. Доступ до даних вимагає авторизації та можливе лише для персоналу

Обговорення пацієнта Д. Нагаоки та старшого мешканця Д. Беки. Післядипломна медична освіта в Японії триває набагато довше, ніж в Казахстані і Росії. Після отримання диплома, аспірант, в залежності від обраної спеціалізації, необхідно працювати до 6 років в профільній клініці/відділі як стажування, так і жителя перед початком незалежної практики.

Зосередок пухлини в печінці чітко візуалізується ультразвуком. У цьому випадку це одна з осередків метастази пухлини жовчного міхура. З огляду на літний вік, розмір первинної пухлини і кількість вогнищ метастази, прогноз розчаровує. У Японії немає статуіального забезпечення не повідомляти пацієнтів про прогноз захворювання, в кожному випадку він вирішується індивідуально. Кожен пацієнт, який госпіталізований в клініці, заповнює анкету, незважаючи на бажання поінформувати про прогноз захворювання. N.-san спочатку побажав залишатися в темряві про його прогноз.

Доктор Бае виконує радіочастотну абляцію (РФА) пухлинного вогнища в печінці в міні-хірургічному приміщенні в відділі. Під контролем УЗД електрод вставляється перкутанно в центр фокусу в печінці, кінчик якого нагрівається і знищує пухлинні клітини. У 2010 році було проведено низку виконаних РФС, всі лікарі кафедри власної техніки виконання, в 2010 році було виконано близько 90 аналогічних процедур. Японський гепатологи майстерно виконують УЗД, РФА пухлин печінки, біопсію пухлини печінки та печінки, ендоскопічне лігування стравоходу та варикозу шлунка, стентування жовчного тракту (перкутної та ендоскопічної) та лапароскопічні маніпуляції. Все описано вище в пострадянському просторі – прерогатив хірургів. Розуміння асортименту процедур, виконаних і необхідність пов’язаних знань і навичок, одного мимовільно нав’язує японські гепатологи з почуттям глибокої поваги.

2-3 рази на тиждень, професор Itoh, експерт Центру патології, дає мені час, і вивчення патологічних змін органів на клітинному рівні) при захворюваннях печінки. Проопераційна діагностика є критичним для лікування і прогнозування будь-яких захворювань і захворювань печінки. У практиці гепатолога виникають випадки, коли точну діагностику не можна встановлювати за допомогою лабораторних або інструментальних методів (X-променів, комп’ютерної томографії, УЗД тощо). У багатьох таких випадках, як остаточна правда, особливо при уточненні суперечливих точок, є отримання шматка тканини печінки з біопсією і вивчення її під мікроскопом. Таким чином, патоморфологія може допомогти розпізнати захворювання, стадію та ступінь прогресування і своєчасно призначити ефективне лікування.

День роботи над. При виїзді клініки я помітив молодим адміністраторам клініки в костюмах і краях, ретельно відшліфувавши стіну в лобі. Я пізніше дізнався, що офіційна делегація з провідної китайської клініки очікується прибути наступного дня. Протягом дня клініка провела тренінг з питань вірусного гепатиту, який приймав учасників з розвитку країн. Увечері на території традиційного японського ресторану заплановано вечерю.

Професор Ішібаші, з яким ми залишили центр, на його електричному велосипеді залишили мене шанс на другий крутий підйом на шляху до ресторану. Я нарешті зловив з ним, на мій сюрприз, він відправив лист поштою. Так, письмове листування, як виявилося, все ще доречно.

Акваріум з кальмаром в загальному залі ресторану. Упродовж декількох хвилин, в нашому розпорядженні є одне з них.

Тут ви знайдете наш кальмар. Зробляючи свою нещасливу долю, він відчував нервово від часу. Squid і lobster, суші і сашимі, звичайно, затримка, але для мене особисто, нічого не порівняє з kaz, beshbarmak і kumys!

Після задоволення голоду, вся компанія швидко розбиває невеликими групами. Лікарі з різних країн з ентузіазмом обговорюють актуальні питання гепатології
р.

Ульзітумур з Улаанбатара налаштовує тембр голосу для виконання монгольської пісні. Кожна з присутніх в свою чергу мала дарувати свою народну культуру в силу своїх здібностей, хтось відданий співати, а хтось танцювати. Деякі з успіхів уникли цієї долі, регулярно змінюючи положення під виглядом на фото. Якщо японці, монгольський лікар, і у мене немає ніяких проблем, сидячи з нашими ніжками, складеними в казах, решта гостей проводять вечір, шукаючи комфортну позу.

Доктор Бокар з Сенегал виконує пісню на рідній мові до звуку захоплених камер.

Групова фото для мене. Hospitable Japan об'єднаний під одним дахом представників Індонезії, Казахстану, Китаю, Монголії, М'янма, Сенегал і Фіджі

Добрий день був зайнятий і цікавим, а вечір був смачним і веселим. Огляд сучасних подій в Казахстані та світі та спілкування з сім’єю та друзями на Скайпу став кінцевим пунктом у щоденному режимі
р.

З дня до дня я чекаю прибуття моєї нареченої, щоб відвідати мене, вона починається її відпустку, і у мене добре збережений відпочинок протягом декількох днів. Приємна думка про цей предмет - це найкращий спальний стіл для мене. Добра ніч, Японія!

Джерело: Fresherru.livejournal.com