мотоцикл чотири колеса Урал

Коли я керував Уралами через ford, передній круг отримав між двома колодами і застрягнув. Звісно, він зробив, і допомогло доброму народу. А на березі я думав: якщо передній колісний рух, мотоцикл витягнув себе!
Підготовка

Кікстартер вал заважав майбутній дизайн, і я зрізаю його "Булгаром" рум'янкою. Тепер двигун починає регулярний електричний стартер з нових мотоциклів Irbit. Але він не встановив його на регулярному місці - на боці він теж заважає. Налаштуйте його зверху, над серединкою редуктора. Над стартером було розміщено домашній фільтр для повітряного фільтра (з фільтровим елементом з Житомира). Для легкого запуску двигуна в холодну пору року встановлена ємність акумулятора 35 А. год.
Привід.

До виделки, які висаджують у вихідні вал КП, зварили зірку «Іжевська» з 18 зубами. Він зробив пластину, по краях якого зварив «склянки» для підшипників - головний вал приводу тепер вставляється в них. З правого краю цього блоку зварив «скло», в якому він встановив вихідний редуктор (4-й шестерні) від «Іжевська» КП з власним роликовим підшипником і зіркою з 18 зубами. Всередині редуктора вільно обертається задній кінець головного вала. Ця частина виконана в подобі правої половини первинного валу КП «Іжевськ». Він надягнув на шестерні 2-4 (також "Іжевська"). Переміщення його уздовж планок, можна ввести в залучення камери і вихідного редуктора - ввімкнути або вимкнути привід. І не вручну: передача переміщається за допомогою електромагнітного важеля, а його перемикач знаходиться на кермо. Щоб повернути на диск, потрібно зупинити мотоцикл і натиснути кнопку. Зручний! Зуби шестерень були необов'язково зрізані, а поверхня на якій вони полірувалися. Тепер на ній з'являються залози, захищаючи механізм від забруднень. До переднього краю блоку (в ході мотоцикла) зварили ще одну «скло», помістили дворядний кульковий підшипник з заднього місту «Урал».

Цей блок фіксувався на шпильках кріплень двигуна. Натяг ланцюга 24 посилань можна регулювати шляхом установки між блоком і каркасом мотоцикла на шпильках кріплення шайби потрібної товщини. Я вставив головний вал в «склянки» і закріпив на одну сторону з двома горіхами, з іншого боку я встановив зовнішній SRUS на ньому з автомобіля Oka. Він закріпив його таким же чином, як хрест кріпиться до звичайного заднього мосту - тим же клином, тим же горіхом з лівою ниткою. SRUS входить до складу олійного, який знаходиться в «скло» перед дворядним кульовим підшипником.

Фітинги

Закріпивши зібрану конструкцію, розтягнувши ланцюг - все вийшло: основний вал обертається вільно, працює система включення. Але при установці лівого циліндра зустрілися з тим, що вал відпочивається на циліндрі охолодження ребер. У мене трохи порізати.

Збитки склали близько 50 см2. Але я не бачив системи охолодження. При цьому злегка згинають вихлопну трубу лівого циліндра - так, щоб не заважати вала в поворотах зліва.

Передній міст

Залишилося прикріпити до переднього колеса заднього місту «Урал». І взяв кінець задньої ручки, зварив її до перо переднього виделка. (Я спробував виконати всі розміри посадки, як задні колеса.) Кришка мостової коробки була перетворена на 47 ° так, щоб її хвостик "лок" до валу. Він отримав хрест і еластичну зчеплення на хвіст. З іншого боку, зчеплення було підключено з перетвореним кучерявим фистом, який включає підшипник, хаба та інші СРУС з автомобіля Ока, також зовнішні. Прикручування жорстко прикріплюється до лівої ручки переднього виделки. Ця частина конструкції необхідна для того, щоб при повороті рульового колеса вал не доторкнувся колеса. У «гарнетному» він встановлений і закріпив напіввісний кілець з фіксатором. Це квадратно-секційна трубка, в якій друга половина вісь протилежного SRUS позбавляє поздовжньо. Це компенсує зміну довжини валу при повороті рульового колеса і спрацьовуванні переднього виделки.

3 фото

Для спрощення монтажу та демонтажу механізму максимально доступні всі передні приводні установки. Для того, щоб зняти диск, достатньо зусиль однієї людини, а час займе до півгодини. Якщо ви хочете повернутися до ваших місць, ви проведете годину. У кутах рульового колеса вдалося зберегти те ж саме, хоча я повинен сказати, "гарні мережі" при максимальній роботі кутів на межі.

На обертання іншої редукторної коробки витрачається частина потужності двигуна. Всупереч очікуванням максимальна швидкість не знижується. Хоча споживання палива значно зросла: якщо стандартна конфігурація споживає 8 літрів на 100 км, то з переднім приводом -10.5 л. Що не дивно: загальна вага додаткових вузлів, що не підраховують електричний стартер і велика батарея, склала 21 кг.

Більшість деталей виготовляються буквально «на коліні», тому їх точність і вирівнювання залишають багато бажань. Під час літньої операції був знайдений недолік - механізм повороту на диску необхідний захист від забруднень, тому тепер я адаптую акуратну обсадку. Тим не менш, пристрій проїхав без розбиття близько 5000 км і успішно пройшов випробування на МЗ. Крім того, на заводі в порівнянні з мотоциклом, на якому вони були встановлені: привід до бічного причепа з різним замком, гумка з потужними заземними гаками і більш потужним двигуном. Я не даю йому, «зброя на зубах», в перехресному режимі! А що б результати були, якщо я встановив свій власний диск з Irbit на інвалідному візку?

Я перемішував сподівання, що МЗ прийматиме до виробництва «Уралу» з моїми вдосконаленнями, але заводські експерти зауважили, що «Урал» вже дорогі, а додаткові одиниці зроблять це ще дорожче. Я впевнений, що покупець має такий автомобіль.

Джерело: