Музей Ретро Нотатки

Але я дуже зацікавився темою старих ноутбуків.
Ще один день, я повернувся в магазин ноутбуків компанії, але не купити «новий друг» для себе, але побачити колекцію музею експонується в магазині. У Санкт-Петербурзі я не знаю іншого місця, де зібрані старі ноутбуки (якщо ви знаєте музеї в Санкт-Петербурзі або Москві, розкажіть мені).

Продавці не розуміли мене, за які я дуже вдячний.
Цей музей з фотографіями та описами.

Почнемо тур. Перший IBM ThinkPad 345C 96. Дизайн ноутбука відразу робить зрозуміло, що це IBM і ThinkPad. Ноутбук може похвалитися процесором Intel 486DX4 75MHz, Західним цифровим відеоконтролером з пам'яттю мегабайтів 10.4 TFT з роздільною здатністю 640x480 і 4 мегабайтів оперативної пам'яті.

14 фото ©

Наступний експонат, Compaq presario 1065, має дисплей 12.1 CSTN і дозвіл 800 x 600 пікселів. Випущено в січні 1997 року і оснащений процесором Intel Pentium 133 MHz, 16 мегабайтів оперативної пам'яті. Зважає 3.35 кг, що не так багато.

р.

Два роки раніше, Compaq представила дитячу компакцію Contura Aero 4/25 вагою всього 3,5 кг. Ноутбук мав 8" монохромний дисплей, 25-парагерц 486SX процесор з 8 кілограмами кешу. Акумулятор Nickel-magnesium на гарантії виробника підтримує продуктивність ноутбука протягом 2,5-6 годин (повно, в залежності від навантаження). Замість треку або сенсорної панелі ми використовуємо трекбол.

На наступному фото Innovace Hyperbook HB370 (перший за посиланням)
Ноутбук на 486DX2/DX4 CPU (Intel/AMD/Cyrix) з 4 мегабайтами оперативної пам'яті (експерти до 40ka). Виготовляється з дисплеєм 10.2 з роздільною здатністю 640х480 (як варіант з роздільною здатністю 800х600) і вбудованим диском.

р.

Звичайно, ця колекція не може бути без ноутбуків Toshiba. Я представлю вас Супутник T1960CS (ясна сторінка, з описом якого я не ходив навіть на сайті Toshiba). Єдине, що ми можемо сказати, це легендарний ноутбук Mitnick. Ноутбук у застібці трамбеля як маніпулятор.

Dell представлена тут на обличчі Dell NL25C, з 25 мегагерц Intel 386 SL процесор, Intel 80387 SL копроцесор або Cyrix 387SL (дивно було кілька варіацій). Ноутбук може похвалитися 16-кольоровий 9" дисплей з роздільною здатністю 640 x 480 пікселів, Cirrus 6410/6340 відео чіп з 256 кілограмами пам'яті і вагою 2.99 кілограмів.

Canon NoteJet 486 (BN22) має вбудований принтер. Випущено в грудні 1993 року і вагою 4 кілограми. Обладнаний процесором Cyrix Cx486SLC з частотою 25 МГц і 4 мегабайтами пам'яті, дисплей 10 " і, дивно, принтер.

.

На сьогоднішній день досить популярні електронні книги, в тому числі бренд Jetbook фірма ECTACO Inc, але не багато людей знають, що під брендом Jetbook іншої компанії (Jetta) все ще виробляє ноутбуки. У цій колекції представлена ноутбук Jetta JetBook 386SX, варто лише вгадати, що ноутбук оснащений процесором 386, оскільки навіть на офіційному сайті немає опису.

Ібм ДунгПад є великим, з іншого Ibm ThinkPad 380XD експонується в музеї. Виготовляється з 1998 року, а також оснащений ще більш потужним (відносним до інших) процесором Intel Pentium MMX з частотою 233 мегагерц (з них були ноутбуки, оснащені процесорами 266 мегагерц), 32 мегабайтами оперативної пам'яті, 12" дисплей (800x600 пікселів) і відео адаптер Neomagic MagicGraph128XD з 2 мегабайтами пам'яті. Перевагою стала вбудована флопа і CD-ROM.

На полиці з Apple продукти займає гордість місця Macintosh Powerbook 100 - випуск дитини 1991 з монохромним дисплеєм 9", процесор з частотою 16 мегагерц і вагою 2.3 кілограмів. Розроблено спільно з Apple та Sony. маніпулятор в цьому ноутбуці - трекбол.

Старі люди 1987 реліз Toshiba T3200 показали найкращий, робочий бік, демонструючи рухомі зображення на дисплеї (4 відтінки сірого) з роздільною здатністю 640 на 400 пікселів. У цьому 8,5 кілографічному пристрої розмістили 12 процесорів мегагерц Intel 80286, 3.5" потужність жорсткого диска 40 мегабайтів і флоппірного приводу.

Ще одним цікавим експонатом є EPSON Equity LT (інформація з офіційного сайту (pdf)), щось схоже на Toshiba T3200, обладнане широкоекранним дисплеєм 12.2 розміром 13.6" шириною і 3.2" у висоту з роздільною здатністю 640 до 200 пікселів. Частота процесора (NEC V30) на ньому можна змінити за допомогою перемикачів, від 4.77 до 10 мегагерц.
Зважає лише 5.71 кілограмів.

І нарешті, я додаю, що є ще різні машинки старі і, наприклад, ці пристрої:

Комптометр:

Felix arithmother:

Джерело: