Людина і зовнішній простір

Я завжди був зацікавлений у різних питаннях, пов'язаних з людським простором. Одним з таких питань є: що буде з організму людини без комбінезона? Наука визнають різні варіанти. Ось, наприклад, в кінофільмі «Запам'ятати все» потрапила в атмосферу Марса (і так рідкісноважливо, що вона не відрізняється від зовнішнього простору), людина виглядала наступним чином:

літери + 2 фото виключно для ілюстрації через habrahabr [next]

І в кіно "Батт" людина не вибухнула, але розморожувати загибель через кілька секунд, коли летять без костюма з одного корабля на інший:

У всіх фільмах я бачив, один спосіб або інший, людина в вакуумі загинула страшну смерть в питанні секунд.

На сайті НАСА присвячена цій темі. Ось короткий прорив відповідей експертів до питання, що відбудеться з особи в зовнішній простір за перші хвилини:

Тіло не вибухне: міцність шкіри досить витримати внутрішній тиск.
Якщо ви не намагаєтеся тримати дихання, легені не будуть пошкоджені.
В крові не буде кип'ятити (циркуляторна система буде утримувати бажаний тиск);
Тіло не замерзне, нагрівати в вакуумі випромінює дуже повільно.
Після 15 секунд здоров'я почне погіршуватися до тих пір, поки людина втратила свідомість;
Язик може відварити слину (горіх не буде);
З прямими сонячними променями можна отримати опік.

Смерть відбудеться в результаті нестачі кисню в 1-2 хвилини. Перед тим, що нічого критичного не повинно статися до особи.

Крім того, ця сторінка також описує інцидент, який відбувався в 1965 році в центрі НАСА. Через пошкоджений костюм людина була піддана вакууму в камері протягом 15 секунд, після чого тиск почав збільшуватися. Він був свідомий за перші 14 секунд. Він пізніше сказав, що останнє, що він запам'ятався, він закинувся на язику. Але він пережили.

Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час.

Джерело:

Tags

See also

New and interesting