с. Пахарнікха був побудований військовим в якості бази ядерних підводних човнів. Це північно-західна точка Кольського півострова на узбережжі Барентського моря, де є дорога. Якщо ви досягали Far Zelentsy, то решта 10 км до міста Пахарнікха, для вас це абсолютно просто.
І не вірте на карти, які фіксують дорогу далі вздовж узбережжя – це помилка картографів, які малювали дорогу замість переїжджої стежки. Приховати СУВ? Я сумніваюся.
Я дізнався про це місце довго тому, коли я відкрив геокачування в 2004 році. Також є віртуальне ховання. З 2003 року (дата прокладання кешу) ніхто не взяв, а в коментарях до кешу було дуже цікаве обговорення: «Я це ходьба або водний маршрут?» Майбе вертольотом? Всі пили супутникові зображення і не розуміли, як отримати тут землі.
18 фото © Віктор Борисов
Зверніть увагу на бочки під паливом на протилежному березі. Більшість будівель повільно демонтуються на дровах.
Як це таке? Автобусна зупинка? Дак? Ні, це самий звичайний туалет, він має два отвори безпосередньо на воді, а роль стоку виконується серфом.
Тут приносили багато цікавих коробок. І просто кинути.
3250Р. 3700Р.
У цих коробках є повітряні регенераційні блоки B-64, випущені в 1972 році. На підводних човнах використовуються ці агрегати для хімічної регенерації повітря. У разі надзвичайної ситуації блок активується спеціальним ключем і в результаті хімічної реакції всмоктується чистий кисень і вуглекислий газ. Може використовуватися в дайвінгу обладнання.
Всі транспортні засоби вже демонтажні. В цілому, найчастіше в таких важкодоступних місцях ця техніка пішла один раз в житті, вона приніс вантаж і зліва. І за наступну доставку було написано новий. Військовий, після всіх...
Він розташований серед руїн досить важко психологічно. Просто мертвий кінець цивілізації.
На скелях поблизу кинутого корабля.
Хто з боків відступив проти каменів.
Камені, вода, гумові та іржі металеві ... Немає людей, але є диких тварин. Ми не бачили ніяких ведмедів.
Хвилі...
Ви можете піти вище.
Вертолітна палуба, з дерев'яною сходиною до неї. Звісно, пісок приніс тут спеціально.
Роки і води знову. Трохи рослинності. Це все, щоб побачити.
Поставивши губу в море.
В теорії є життя. Це Великий острів Deer.
Вони мають маякон і радар. А в цілому село Великого острова-Острови адміністративно підпорядковано до ЗОТ, Североморськ.
р.
Спостереження хата і штатив. Є багато з них тут.
Джерело: