Як отримати золото

Чисте золото - м'який метал жовтого кольору. Саме тому, за даними вікі, був названий колір «жовтий». Золота є дуже важким металом: м'яч чистого золота діаметром 46 мм (менше ніж тенісний м'яч) має масу 1 кг. Золота дуже незрівняна. З шматка золота вагою одна грама ви можете витягнути дріт довжиною три кілометри або зробити золото фольгу 500 разів тонше, ніж людське волосся. М'якість чистого золота є настільки великим, що його можна подряпини цвяхом. Золото - це майже інертний метал і реагує з невеликою кількістю. Саме тому в ваших комп'ютерах всі контакти позбавляються.

Як отримати золото

Золотий вміст в землі дуже низький. Якщо все золото були рівномірно розсіяні в земній скоринці, можна отримати про одну грам чистого золота з пів тонни землі. Депозити і ділянки різко збагачуються золотом. Золото також знаходиться в воді. Від 250 тонн (ліфери є більш правильними, хоча враховуючи щільність води = 1 – вона не має значення) морська вода може бути витягнута близько 1 грам золота.

З часу безсмертного. З золотою людністю зіткнулися вже в В тис. до н.е. е. в неолітичної епоху через її поширення в рідному стані. У історії людства виготовляли близько 140 тис. тонн золота.

Золота може бути поміщена різними способами. На основі фізико-хімічних властивостей золота ґрунтуються всі методи промислового та непромислового золота.

Як отримати золото

Миття

Технологія миття ґрунтується на високій щільності золота, щоб при промиванні води золото оселилося, а світлі метали і мінерали змиваються. У невеликих кількостях золото можна мити вручну лотком. Миття, процес складний, довгий і нудний. Цей метод виробництва є найбільш розвиненим в країнах, що розвиваються. Цей метод золотого видобутку був історично першим, і він дуже дешевий, тому що він не вимагає будівництва дорогих заводів, а в разі річкових відкладень не потрібно подрібнити скеля. Економічно вигідно працює з плащами з золотом вмістом понад 0,1 г на 1 куб. м пухкої породи

Як отримати золото

Амалгамація

Технологія амалгамації ґрунтується на здатності ртуті формувати сполуки з золотом. Для цього додаються золоті руди і ртуті, отримані амалгами, тобто суміш ртуті і важких металів, що містяться в руді. Після цього вся суміш обробляється особливим способом. Метод не поганий, але вимагає дорогого обладнання і реагентів. Як ви знаєте, ртуті пари надзвичайно отруйні.

Як отримати золото

Кянізація

Технологія ґрунтується на здатності гідрокянової кислоти і її солей ціаніду для розчинення золота. Я не знаю, як ця отрута розчиняється золотом або не, але я можу додати, що не тільки гідроцинова кислота може розчинити золото, але і «рояльна горілка» – суміш концентрованих нітриків і сірчаних кислот. У дитини він захопився хімією і згубився у митті з позолотою страв, для яких він часто покарав його батьками. Дуже мало золота, але процес зачаровує.

Як отримати золото

Існує кілька інших способів видобутку, наприклад, регенерації та ін. Але це не буде йти в хімію...

Як отримати золото

Фотографії показують золотодобувне миття в Конго

Як отримати золото

Джерело: