Поважний ринок Östermalms Салухал

Це місце на карті Стокгольма вдалося об'єднати такі несумісні поняття як повага і продовольчий ринок. Звуки дивляться? Проте це!

Все почалося трохи більше сотні років тому, коли група вхідної частини Swedes вирішила реалізувати проект накритого ринку, який може задовольнити найбільш суворі вимоги до організації торгівлі: величезні скляні вітрильні вітрини, постійна температура зберігання їжі і багато інших нововведень.

Вже на початку XX століття ринок мала власну парову електростанцію і унікальну вентиляційну систему, яка тримала харчову охолоджену влітку і не нижчу температуру нижче нуля взимку.

28719862

На додаток до самого ринку, будівля, спроектована архітекторами Ісаак Класон і Каспер Салін, включала багато маленьких ресторанів, які пропонують страви національної кухні. У цей день Östermalms Saluhall вдалося зберегти всі з них.

463197.

Заслуговують окрему згадку. Покупки тут можна пропустити з покоління до покоління. І часто одна сім'я володіє своїм павільйоном протягом декількох десятиліть.

Р.

На додаток, я б закликав ці вікна один з найкрасивіших (якщо не наймальовничіших) я коли-небудь бачив. Кожен власник намагається прикрасити свій павільйон з чимось незабутнім, і водночас продемонструвати свою прихильність до національних традицій.

Здається, що є все тут – з овочів і фруктів до чогось абсолютно незрівнянно як в назві, так і за ціною.

Херсон

р.

Ціни на ринок навряд чи можна назвати демократичним - це стосується як продуктів, так і меню численних маленьких ресторанів. Однак ринок має активний життя.

3610Р. 4200Р.

Особливо помітним є відродження в обідній час, коли всі столи ресторанів заповнюються постійними відвідувачами і просто випадковими пасторами.

р.

Останнім часом традиційні шведські ресторани мали зробити номер під наглядом східної кухні.

Але все ж залишається одним з найбільш визначних місць у Стокгольмі, з власними, не туристичними, але досить національними смаками.

р.

Якщо ви шукаєте місце від головної пішохідної доріжки, але з його історією, Östermalms Saluhall може бути приємним відкриттям.

Джерело: yauhen-buzuk.livejournal.com