Тваринний світ для Буратино (11 фото)

Пташка заморожена. Відкриті крила. Одна з забитих лапок здавалася чіплятися до явної жертви, інший заморожувати в повітрі - подрібнить найменшу стійкість. Плетений предатор виготовлений з кедарної стружки, і, очевидно, тепло матеріалу, що впливає на «запалювач». Здається, що орел не жадає за прибуток, але дражає прей, грає з ним.

Вся продукція в колекції майстра Сергія Бобкова є своєрідною і ніби живою. На VI Міжнародному фестивалі етнічної музики «Саянське кільце» у Шушенському став найбільш незабутнім.
Сергій Васильович боровся над птахом протягом шести місяців. Син Артема, проте, допомогло. Щодня, майже без вихідних, 10-12, а коли і 14 годин Сергій Бобков провів в майстерні. Ви б'єте! Сім тисяч пір'я з кедара! Заморожені і кіготи з десятків шарів гойдалки клею! У маку, наприклад, 150 найтонші дерев'яні пелюстки! Але результат трохи відрізняється від оригінального.
Всі тварини - життя. Ось пухнастий життєздатний: він троянда на своїх задніх ніжках, виглядає навколо з curiosity. Так «реальний», що, здається, страх змащений в чорних очах: чи є хто-небудь охороняє сусідній сосновий дерево? Сова підняла свої крила: другий - і закрили їх, літати.
Перед тим як приступати до наступного звіру Сергій Бобков з книг вивчає анатомію, звички, в цілому, все, що здатне до майбутнього "куба". Технології, говорить майстер від Козанова (не далеко від Красноярської Загорії), придумав себе. Він, по суті, може зробити багато: різьблення по дереву, металу, штукатурки, плетіння з винограду, виготовлення меблів з кедру і верби, робота з березовим корою ... Він знає більше десяти ремесел.
І я думав про те, як адаптувати волатильний матеріал до творчості, і прийшов до мого розуму. Здається, що неслухняні гойдалки - крихти, і подивіться, що виходить з під вмілі руки.
Пороги з кедарними стружками легко заповнювати, але зробити арт-продукт з неї (Сергій Бобков наполягає на цьому рецептурі, слово «ту», він вважає, не дуже підходящим) – це дійсно не сталося раніше.
до Не цікаво робити те, що кожен може зробити, говорить майстер. - Я хочу щось незвичайне. А коли є такий магніт в мисленні, ви обов'язково зустрінете ідею для реалізації.
За чотири роки Сергій Васильович і Артем мають значний збір. Орелс, owls - великий і крихітний, sables, squirrels ...
Зараз працює глухих людей. Вони хочуть батька і сина відтворити захоплюючий епізод: птахи на поточному, сміхаються перед собою. Завдання складно - поготувати одяг на перо, приклеїти попередню сторону - гойдалки не відразу подають. Але ви подивитеся на біло-червоному лісі, і це зрозуміло: нові птахи вийдуть на Bobkovs живо!

Позбавлення матеріалу – дерев’яні стружки – вчитель Козацької середньої школи Сергій Бобков перетворюється в реальну роботу мистецтва. Птахи з перами, виготовленими з гойдалки, кальмарів і кальмарів, виготовлених з екологічно чистого матеріалу, захищені авторськими правами.

Нещодавно Красноярськ отримав патент на новий метод виготовлення арт-продуктів. Це рідкісний випадок в мистецтві і ремесла, де дуже важко уявити щось нове.
Сергій Бобков: Ми завжди в опозиції, як світло і темрява, кладемо з якоїсь причини таксі, скуштували з тваринами, фаршировані тварини і так далі. І в цьому контрасті кожен відразу розуміє: є смерть, і тут - життя, є темрява - тут світло.

Сергій Бобков почав працювати з гойдалками 5 років тому. До того часу він вже освоїв кераміку, ткацтво і різьблення деревини. Митець шукав новий матеріал з незвичайними властивостями.
Сергій Бобков: Я хотів знайти матеріал дуже світло, тремтіння, щоб створити однакову птах. Пташка, щоб бути живим. Але я не знаю іншого матеріалу. Ви не можете зробити це з глини, з дерева, але зрозуміло, що це просто різьблений з дерева. Ви все ще можете відлити метал. й

Поступово Сергій Бобков розробив власну технологію, щоб гойдалки не розсипалися - перші бари замочують в воді кілька днів. Митець воліє використовувати сибірський кедар, але деякі елементи краще виглядають від верби або бука.
Сергій Бобков: Ви торкаєтеся, що бар. З бруса, наприклад, в 5-7 сантиметрів, отримано 100-150 голів.

р.

Сергій Бобков займає від чотирьох місяців до шести місяців для створення однієї скульптури. Вся продукція надійна. В природі сова точно однакова величина, а чіп eagle має більше семи тис. перо різних конфігурацій. Найскладніші у виконанні є хутрові тварини. Так, для виготовлення sable потрібно більше 30 тис. деревовидних. Навіть глухий Бобков важить в житті - 17 кілограмів.

Сергій Бобков: Ми беремо стружки і ретельно прокочуємо, він дуже пластиковий. І виходить, по суті, перо готовий.

Вироби з стружок не вимагають особливого догляду, але вони повинні бути захищені від пилу, прямих сонячних променів і протягів. Після поїздки до відкритої виставки майстер мав влаштувати душ для своїх домашніх тварин. В результаті миття не пошкоджено.

Музей «Рабочий квартал Амури» Роботи не призначені для продажу, хоча, наприклад, Сергій Бобков запропонував половину мільйона рублів за орел.

Майстер сподівається, що деякі дні провідних російських музеїв зацікавить своє диво в тінінгах.

через ntv
Фото з DenGF

р.

Джерело: