Фотофокус: Ми знімаємо без конверта!

Ми знімаємо без об'єктива сьогодні.
Не секрет, що хороші лінзи дорогі, важкі, займають багато місця. Не багато хто знає, що об'єктив можна відмовитися, принаймні за деякий час. Зйомка без об'єктива ґрунтується на властивості невеликого отвору (діаметр від 0,1 мм до 1 мм), щоб надати зворотне зображення об'єктів перед отвором. Таким чином, вузький отвір може замінити лінзу. Для того щоб мати можливість фотографії з вузьким отвором, потрібно зробити камеру некуру. Сьогодні ми зробимо це з звичайної цифрової камери.

Фото фокус Ілля Варламов і 8 фото в підтвердженні

Оболонка камери - простий тип пристрою, який дозволяє отримати оптичне зображення об'єктів. Він легкий ущільнювач з отвором в одному з стін і екрана (збитий скло або тонкий білий папір) на протилежній стіні. Рейки світла, що пропускаються через отвір діаметром близько 0,5-5 мм, створюють перевернутий образ на екрані. На базі камерної некури були зроблені деякі камери, для цього замість екрана розміщується фотографія, на якій він фіксується.

У нашому випадку замість камери обшкура буде діяти камера без об'єктива. На місці аркуша фільму цифрова матриця. Як показано дослідження, щоб отримати найвищу чіткість зображення, розмір отвору і довжину камери пов'язані з певним співвідношенням між собою. Цей зв'язок виражається формулою:

Р = 0.95* ГД
де радіус отвору;
Довжина фотокамери;
. довжина хвилі світла.
Для розрахунку а зручно взяти 550 мкм. Я зрозумів, що радіус отвору в звичайній цифровій камері має бути менше десятого міліметра. З огляду на те, що такі маленькі отвори можуть бути зроблені тільки з лазером, ця формула може бути занехтована в домашніх умовах, але пізніше ми все одно буде потрібно.

Найкраще зробити отвір голкою в чорному плівці. Для цього потрібно нагріти і зробити невеликий отвір. Дуже важливо, щоб не рвані краї, все це впливає на різкість фото. Після виготовлення отвору необхідно приклеїти плівку в камеру. Для цього буде добре підійде чорна стрічка, після чого не буде слідів її. Переконайтеся, що камера не отримує зайвого світла, краще ущільнювати всі тріщини скотчем. Також переконайтеся, що матеріал, який ви використовуєте для зйомки, повністю непрозорий, інакше він отримає додаткове світло і фото буде виглядати як на фользі.

Жовті шоу де знаходиться отвір. Він повинен бути чітко розташований в центрі матриці.

Почати зйомки. На мій погляд бруд на матрицю тільки прикрашає фото. Я не зробив це дуже добре через великий отвір.

Ви можете знімати тварин. Ігуана не розуміла, що я був фотографом, і вона була щаслива. Зверніть увагу на кольори, це оригінальні кольори, без фотошопу.

Описаний метод – це просто спосіб захопити друзів незвичайною технікою, можливо, хтось візьме його в якості художньої техніки. Я впевнений, що якщо ви підходите до цього випадку мудро, ви можете отримати дуже цікаві фотографії. Поставте результати ваших експериментів у коментарях!

І тепер бонус. Що, якщо ви перетворили всю кімнату в камеру некуру? Це буде дивно. Для цього на сонячний день потрібно ущільнювати вікно (кімната повинна бути прямокутною). Слід клеїти дуже добре, щоб для цього немає світла, картону і фарби. Далі робимо отвір в центрі вікна. За вищезазначеною формулою радіус отвору, що дає максимальну різкість зображення на довжині камери обшкури в 3 м повинна бути 7,7 мм. Після того, як очі звикли до темряви, ви побачите на стінах зображення того, що відбувається на вулиці, тільки збочений. Деякі фотографи використовують цю техніку у своїй роботі. Рекомендуємо перевірити портфоліо Abelardo Morell:

Ось як красиво він.

...

Або робота Федора Телькова

...

...

Джерело: