Прокат автомобілів: чому кішка в сумці? (20 фото)

Написання автора, puerrtto:
Я повинен визнати, що я дуже поганий клієнт для компаній з прокату. Я не вірю з ними досить чесно і не на всіх правилах. І я, ймовірно, непрямо створити проблеми для тих, хто отримує машину після мене. Ми часто ламаються, іноді через свою несправність, але я не зателефоную компанії з прокату, і я не буду визнати, що сталося. І я знаходжу, де можна зробити косметичні ремонти для пені, щоб не платити суму персональної участі. Людина, яка отримує цей автомобіль після того, як я ризикує отримати багато головного болю. Тим не менш, він сам неодноразово став жертвою того ж хитрості, і про це нижче.

Мій запис треку.

Прокат автомобілів у багатьох країнах: Франція, Німеччина, Чехія, Хорватія, Фінляндія, Туреччина, Єгипет, Ізраїль, Йорданія, Кіпр, США, Коста-Рика, Марокко, Іспанія, Ботсвана та Намібія.

Кіт в сумці.

Оренда автомобіля завжди кішка в сумці, і неважливо, чи забронюйте заздалегідь через Інтернет, або візьміть його на місці. Ви берете невідомий автомобіль, який непередбачуваний технічний стан. Ви покладаєте на бренд компанії і сліпу впевненість, що все зрозуміло і відповідально. Ви приймаєте машину чистою і блискучою, а для кліща зробіть круглу і візуальну перевірку, щоб не було видимих подряпин на тілі. Особливо порушувач перевірить наявність масла в двигуні і коліна вниз, щоб перевірити автомобіль знизу. Це чудово! Але будь-який моторист знає, що киньте на клапі, ви не зможете нічого побачити. Для повного огляду необхідно приводити машину в плювати (і що якщо є пошкоджена підвіска?), то зробити коло і послухати двигун, пригнічувати гальма, перевірити гідравліки рульового колеса. Скільки ми зробили це? Звісно не.

Тим не менш, ми підписуємо договір з компанією, де ми гарантуємо повну безпеку автомобіля, технічний стан якого невідомий нам. Крім того, ми ризикуємо не тільки кількість персональної участі, яка варіюється від 200 до 1000 євро, в залежності від класу автомобіля. Найвища оренда компаній відмовляється від заподіяння шкоди низу, і ці види ремонту будуть виключно за рахунок наших витрат. Другий амбаш – це те, що компанія може відкликати гроші з вас і через кілька місяців після реальних (або міфічних) порушень і порушень трафіку. А потім буде дуже важко довести, що в тисяч кілометрів від офісу компанії.

Неперевершений досвід - кількість разів

Я здаю машину вперше в 1998 році в Німеччині. Аеропорт Мюнхена, Авіс, я просто малюк, який отримав кредитну картку вперше за місяць. Автомобіль був прийнятий, як я зараз пам'ятаю, від Opel-Vektra 1.8. Дуже хороший час. Я не знаю деталей, я нічого не перевірила. Він пішов в напрямку Зальцбурга і після 100 кілометрів помітив, що рульове колесо злегка тягнеться до лівого.

Я припинив, подивився, немає, колеса були перекачані нормально. Я думав, що це було океї. Але наступного дня він був пасом на площі Клагенфурт південної Австрії. Колесо керма витягнув так, щоб вона була небезпечною для приводу. Не вдалося вирішити проблему самостійно. Я мав зателефонувати компанії, після 3 годин приніс вантажоперевезення, і в поверненні дали бренд новий Mercedes-190.

На зиму 1998 року ми чекаємо на вантажний автомобіль. Поруч Клагенфурт (Австрія)

Досвід роботи двох.

Рік 2000. Гореме (Туреччина). Здається невеликий джипик "Сузуки-Самураї". У тих місцях і у тих випадках, не знаю, що була кредитна картка, тому вони зазвичай залишають свій паспорт як заставу. Автомобіль дано нам, відверто, недорогий стан - пилоподібний, брудний навколо коліс. Не було очищено після попередніх туристів. Договір оренди в Туреччині, що ми не говоримо. Зараз ми стаємо розумними, з приходом онлайн-форумів та спільною обізнаністю. Ще один раз, 10 років тому! Добро, що я вирішив залишити Турки з паспортом, не мій паспорт. Хоча він був наївним 23-річному хлопчику, він закинув неприємності з шостим почуттям. Немає помилки.

Слід зазначити, що автомобіль спочатку був в поганому технічному стані - зображування, змотування. Але не було вибору - всі інші автомобілі вже розібралися. Послужила нам всі три дні і не ламав, але коли ми повернули його, Турк заявив, що ми руйнували колодки. І тепер ми віддаємо йому гроші. Я не пам'ятаю суми, ні це точка. Ми не ламали нічого, ми не переходимо з асфальтованої дороги. Це була чистою водою, а Турк має мій цивільний паспорт. Величезні битви швидко набирали імпульси, переїзд до відкритої ситуації. Якщо він не повернув паспорт негайно, ми візьмемо автомобіль і відкинемо його. І дайте йому зберігати паспорт як сувенір, добре, що іноземець залишився в руках, і я залишаю Туреччина спокійно. І я скрутив мій за кордоном перед Турком, додавши, що це не добре, щоб спробувати заманити ваш сусід - ви можете залишити без автомобіля. Цей аргумент переконував шкідливий осман, і він вилікував під ніс, якийсь одягнув мій паспорт.

Рік 2000. Ще одна пам'ятна фото - пара годин до доставки автомобіля

Р

Досвід роботи 3

2007, Дубровник (Croatia). Ми орендували чорний Fiat Punto 1.4 від бюджетної компанії, і як досвідчені люди, ми протестували його якомога простіше. Здавалося б, бути повним замовленням: ідеальна чистота, без подряпин. Ми опинилися на дорозі, перехрестили кордон до Боснії-Герзоговиної, поїхали, слухали музику, оцінили, що ввечері ми отримаємо до Сараєво. На шляху ми вирішили побачити монастир, розташований далеко від головної дороги. Дорога так погана.

А потім щось починається тріщина знизу. Ми зупиняємось, все, здається, бути дрібним. Ми рухаємось, там немає слабкої тріщини. Ми повинні піти в плювати, але це життєздатність часу, і лінь. Але наступний день тріщина стає гірше, і ми вирішили переконатися, що все це буде добре. Ми приїжджаємо, як, маленька шаракка, де працюють смішні хлопці. Виявляється, що металевий захист двигуна прокидається, і що буде тримати його разом фрагментом, що чіпляється до деяких вузлів. Подаруй! Подаруй! Захист від лічильників - як це може бути просто літати? Особливо розчаровує, що захист був пошкоджений перед нами, і прикріпив його дротом (!) до витяжної труби (шта захисту підвішується на дроті), а з-за неї абсолютно не помітно. Ми будемо платити за це, тому що страхування не покриває пошкодження внизу, і неможливе довести, що ми не виненуємо. На щастя, талановиті майстри привезли нам щільний захист від іншого автомобіля, і навіть пластику, і так само, як скотчувати його якось на дроті до витяжної труби. І ми працюємо, щоб отримати машину назад, я! Тепер нехай наступний туристичний страждає? Що робити? Ви платите 500 євро в оренду компанію?

Досвід роботи 4

2007, Тель-Авів, Ізраїль. Вони взяли машину в аеропорту Бен-Гуріон, малюк Hyundai-Getz 1.4. Компанія "Ельдан" На перший погляд все виглядає дрібно. Походимо. Ми подорожуємо по країні, і за три дні все добре. А потім автоматична передача (Я не можу стояти машини!) перестає перенести з 3-го редуктора до 4-го. На швидкості 60 км / год можна натиснути газ так само, як ви хочете, зростання швидкості двигуна, а швидкість не змінюється. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. І ми вирішили, що якщо це справа, ми змінимо маршрут і привід, де швидкість не потрібна - щоб вивчити Golan Heights, де є багато бруду, зосереджених на всіх колесах. Ми будемо раді бачити вас.

...

Як багато разів ми скручуємо до дна землі – не можемо розраховувати, але наша совість не дрочить нас на всіх. Якщо компанія вважає, що це можливо не працювати в суботу, залишаючи споживача з несправним автомобілем, чому варто турбуватися про його безпеку? До доставки мийки автомобіля, а про неробочу передачу і навіть не говорили — хто знає, адже ми можемо звинуватитити від пошкоджень. Залиште його на наступні туристи, що робити?

Досвід роботи п'ять ваших несправностей.

Грудень 2009, Маун, Ботсвана. Прокат Toyota-Corolla 1.6, Avis. Зімбабве і Ботсвана. І так, в один день довелося ввімкнути в ніч в кущі, шукаючи викарана ложка. Дві години на абсолютно неприпустимій місцевості для такої машини, що нагадує фари слону, гіраффа, фіксатор джекцій. Я навіть не говорю про кількість пісків і пісочних відкладень – все ще калаярська пустеля! Уранці, шкали травм, які постраждали від нашого автомобіля, відкрили наші очі.

Чи не існує?

, Україна

Друзі, що ви думаєте? Що ми зробили. Пластиковий бампера тріскається. Як ви знаєте, що такі речі не ремонтуються, але повністю змінені. Мотори без мене знають, скільки коштує замінити пластиковий передній кінець Toyota Corolla. Не будучи експертом на цьому бренді, я б припустити, що в області 700-800 євро з роботою, правильно? Ми не хотіли платити, тому ми пішли на місцеві майстри з автовиробника.

... і робота варена!

Колективна думка працювала дивами: І, Ботсвана, і індуси. Дискусії, як приховати від пошкодження компанії

Дядько! Я!

Все блискуче дуже просто, як популярна мудрість говорить. Мета полягає в тому, щоб приховати шкоду від оренди компанії. Як зробити це? Звичайно, будь-який ремонт в цій ситуації без використання - потрібно змінити бампер. Але це не підходить. Таким чином, ми з'єднуємо дві частини бампера, закріплюємо їх шматочком заліза на заклепках, змащуємо їх білим мазком на верхній частині для естетики, потім з трьома світлими шкірками, потім обприскуємо їх фарбою. А результат на обличчі - в найближчі дні зламаний бампер буде виглядати як нове. Потім, звичайно, заклепки будуть вилетіти і все відкриється, але це буде пізніше. Я знаю, що є люди, які хочуть псувати мене для цієї поведінки, але я запитаю питання у відповідь – що б ви робили? Так, я бачу для туристів, які отримують цей автомобіль після нас. Чи не шкодуємо, коли ми дали машину з розбитим дном в Хорватії?

р.

Досвід No шести, і хто до полум'я?

Березень 2008, Амман (Жордан), автомобіль Citrien-C3, автомобіль був прийнятий до компанії Thrifty. Автомобіль зданий нормальним, і попереду, це не дасть нам. У чотири дні ми подорожували близько 1600 км по Йордану, відвідавши все, що ми можемо. І ви не можете відвідати. А тепер, рухаючись вздовж траси вздовж берега Мертвого моря, ми помітили, що наз'єднання автомобілів сильно зв'язуються з фарами. Поліція? Ми не розбиваємо правила. В кінці виходить, що ми втратили передню ліцензійну пластину, яка не смішна на всіх, тому що у нас є проблеми на першому поліції.

На щастя, повертаючи навколо і водіння кілька кілометрів назад, ми знайдемо наш знак, і ми зв'язуємо його з взуттями з вашого взуття. Цей інцидент можна розглянути і ми проведемо далі по Йорданських дорогах.

Невеликий вибір автомобілів, які не пустили мене

Я вже говорив про негативний досвід, чому б не дати приклади успішної оренди? Є багато більше таких епізодів, ніж зазначені вище. Проксимус

Марокко, 2007. Скекі, але не зламаний!

Чиос (Greece), 2006, ОК!

Італія, 2007, немає запитань!

США та Канада, 2006. Великий

Франція, 2008, ідеальний!

Сербія, 2008, без скарг

США, 2007, немає питання!

Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час. І пам'ятайте, що нікому не гарантує нічого, незалежно від відомого бренду і красива сорочка.

Мораль

Я може бути об'єктом, особливо на абзац 5 (близько бампера в Ботсвана), кажучи, що Саша неправильно, ви повинні сплатити прокатну компанію 800 євро для ремонту. Відносини між клієнтом і продавцем не повинні бути в порівнянні з відносинами між людьми, тому що це фундаментально різні речі. Всі прокатні автомобілі застраховані за замовчуванням, і це не про страхування CDW, але про щось інше. Просто за домовленістю страховика і орендної компанії, останні зобов’язуються «обґрунтувати» контролювати безпеку автомобілів і, у разі дефектів, ліквідувати їх за рахунок замовника.

Якщо ви такі ідеалісти, і у всьому без виключення шукати несправедливість і боротися з ним, ви можете піти божевільно. Ви не пограти систему, але система буде трамвай вас. Співробітники оренди отримують щомісячну заробітну плату, яка не залежить від того, чи зберігається бампер на заклепках, або від дроту. Згідно з моїм хорошим другом, який працює в Московській філії прокатної компанії «X», яка є глобальним брендом, дуже сильно грає зі страхуванням. І з 90-відсотковою гарантією, ви зашпакуєте пошкоджений автомобіль на наступний - це скромна частина корпоративної етики. Ваш чесний буде тільки привести до того, що ви будете заряджені штрафом від 800 євро, і автомобіль не буде ремонтувати - ковзати його на наступний клієнт. В цілому компанія заробить 800 євро, наступний клієнт буде впадати в той же полом і подумати, як вийти, і ви знайдете себе принаймні в безглуздому положенні. Чи можливо ви хочете ви?

З п'яти епізодів я перерахував автомобілі, тільки один раз (в Боствані) я побачила не зовсім правильно, здавивши машину з прихованим дефектом. В інших чотирьох ситуаціях я подав машину з прихованими дефектами, а в теорії, якщо поведінав правила, я змушений був платити за поломки, зроблені попередніми туристами. Я мав вийти з цих ситуацій, інакше, відповідно до найбільш консервативних оцінок в цих чотирьох ситуаціях, я б сплатив дистриб'юторів близько $3,000. Я не хочу платити за шкоду, викликану ким-небудь, хто не ясно.

Що ми робимо, як ми рухаємося? Гарне питання. Що ви хочете, щоб ви?

за допомогою en_travel

Джерело: