Як народився порцелян

Фотоблоггер Руссо відвідали невелике підприємство, яке виробляє керамічні вироби. Далі його фотозвіт.

Минулого тижня він відвідав компанію «Арт-Сучасні Кераміка», яка займається виробництвом порцеляни. В даний час дуже приємно бачити такі дрібні (і компанія працює близько 50 осіб) виробництво з практично ручною працею, де продукція запам'ятовує тепло руки, які зробили їх. У зв’язку з особливостями виробництва (технологій, об’єму), не існує багатосерійних продуктів, в лінію виробництва. Все виробляється в невеликих пакетах і народжується в стінах невеликого будинку, розділеного на різні приміщення - етапи виробництва. На жаль, це важко зробити звіт і запам'ятовувати пояснення, тому я буду говорити тільки про ті моменти, які вражають мене.
27 пік

На додаток до традиційних страв, компанія має безліч корпоративних замовлень. Поліцейський, транспортний міліція, російська залізниця та інші. Наприклад, це пам'ятна річ для KB Mil.

Порядок поліцейського є дядьком Стефани.

991365

І це ваза RZD. І це все рукописно. Використовуються тільки зображення, що залишилися і праві локомотивів.

Ось це лиття. Гіпсова форма, в яку заливається порцеляновий розчин. Перше питання було, як ви робите порожнини всередині? Виявилося просто. Гіпсова форма утворює тільки зовнішній вигляд, і всередині все заповнюється розчином. Потім штукатурка починає приймати воду з порцеляни, а зовнішній шар розчину застигається. Чим більше витрат заготовки, тим товстіше стіни утворюється.

А потім заливається непотрібне розчин (це йде для повторного використання) і виходить тонко-гаманцева річ.

Потім заготовка приноситься до розуму, розтертий, лопці знімаються і готують для фарбування.

Це заварені чайники для KB Mil.

Комплексні речі зібрані з декількох деталей.

Кіт.

І це липкі декалі перед реанімацією. Після духовки фарба з декаль розтоплюється в глазур і стає невід'ємною частиною.

Кролик колорування.

Друге відкриття для мене було те, що фарба кобальта чорна. І тільки після плити вона стає синім.

Мапа

Мега клапана.

Льодове покриття.

Клонська армія. й

3559840

Фарбування кроликів.

доб.200

Модель і форма штукатурки.

р.

Пожежні печі.

Після опіку.

Всі духові шафи, крім одного, електричні. Ось один, що працює на скрапленому газі. Одна така начинка досить для одного вогню.

Семінар з виробництва гіпсових форм.

Магазин коробки.

24.

Маленький майстер-клас з лиття.

1288351р.

Остаточний вишуканий.

Студентка штукатурки Теркіна була створена в 1939 році (Я міг заплутати дату, так як поема була опублікована тільки на 41, хоча робота над ним почалася тільки на 39). Довгий час стає непридатним. Фахівці майстерні відновили статуетку штукатурки, зробили форму і зараз є можливість помилуватися керамогранітом Теркіном.

Джерело: