10 художників, які створюють оптичні ілюзії

Сучасні художники, які знають, як перенести глядача на іншу реальність.

Куми Ямашіта
Японська художниця Kumi Yamashita відомий по всьому світу як майстер світла і тіні. За допомогою найпростіших інструментів - таких як аркуші паперу, ріжучі листи і цифри - Кумі створює унікальні роботи, токарні хаоси в організоване замовлення: «Шадо - чудовий спосіб вираження себе для людей, які вірять більше в мінливості світу, ніж в її перманентності». Таким чином, обпалені аркуші паперу перетворюються на обличчя людей, а також «графічні» портрети людей різних забігів виявляються з імен та чисел, написаних на банківських картках.

3610Р. 4200Р.

Лука Бресель
Китайський художник Ліу Боліну часто називають невидимимим чоловіком, так як в його роботах він вміло поєднує в собі навколишнє середовище. Його фон – ліси, споруди, журнальні магазини і навіть архітектурні пам'ятки. Починався з серії китайських пейзажів, а потім, отримавши міжнародне визнання, почав подорожувати по всьому світу, реалізувавши свої проекти у великих мистецьких столицях - Париж, Лондон і Венеція. У березні 2012 року в рамках Московського фотобенале 2012 року в м. Мультімедійному художньому музеї Ліу пофарбував себе на тлі російських журналів. Серед найцікавіших колаборацій китайського художника з іншими творчими особистостями є зйомки журналу Harper's Bazaar, де він пофарбував легендарні дизайнери моди, а також працює з відомим вуличним художником JR.

Гавін Worth
Гавін Worth був народився в Зімбабве, виріс в США, і тепер працює в Американській міжнародній школі в Єгипті. Після короткої акторської кар'єри він вирішив спробувати свою руку художника – декоратор – так як він зацікавився мистецтвом з дитинства. Так, Ґавін почав об’єднати роботу над сценарієм для різних театральних і оперних проектів і реалізувати свої творчі проекти. Використовуючи тільки металевий дріт, Gavin створює лаконічні роботи, основною темою яких є людські взаємини: «Для мене, люди у своїх найчесніших моментах, найкрасивіші. Я люблю заражати людей: злегка великі носи, боні руки і занадто круглий шлунок.

Дан Грехем.
Американський концептуальний художник Dan Graham створив інсталяції скла, дзеркал та металу протягом більш ніж сорок років і встановивши їх в різних публічних місцях і галереях: «Я зацікавлений в допитливості, вивчення того, як людина сприймає себе в певній точці часу і одночасно дотримується того, як інші виглядають на ньому». У той час, коли Дан був чотиринадцять років, він читає книгу Жан-Паула Сартре і Нотнес і перший ставить поняття его і різницю між власними та іншими сприйняттями себе. Його робота призначена для того, щоб викликати суспільне почуття дезорієнтації у всьому світі.

Р

Вебер
Використовуючи нитки, силіконові, килимові та маркери, німецький художник Heike Weber пише тексти, плетені килими та прикрашає підлоги та стіни в психічному стилі. Тільки близька експертиза її робіт дозволяє зрозуміти, що вони дійсно зроблені. Багато проектів 3D охоплюють простір навколо них, як веб, додаючи інший розмір до нього.

Неил Даусон
Новозеландський художник Neil Dawson відомий публікою для своїх скульптур з нержавіючої сталі, підвішених в повітрі. Підіймається різьблені кульки, будинки та інші предмети в повітря. Земельні скульптури тісно пов'язані з їх розташуванням. Наприклад, масштабні роботи Горизонти, що нагадують шматочок паперу і виготовляються спеціально для місцевого мистецтва сайту Gibbs Farm, Neil спеціально розміщується на вершині пагорба, щоб створити відчуття крихкості і беззахисності скульптури, яка буде відкидати будь-який дихання бризки. Як і інші художники, які створюють оптичні ілюзії, художник Нової Зеландії грає з людськими сприйняттями реальності, генеруючи сумніви про доцільність світу навколо нього.

р.

227 240 р.

Феліс Varini
Швейцарський художник Felice Varini робить публічний вигляд на стінах будинків, офісних будівель, заводів, сходів та навіть дверей. Незважаючи на те, що він не використовує будь-які передові технології, але тільки прості геометричні форми і вже існуючі тривимірні поверхні, кожен раз дивує аудиторію: «Я пофарбував круги на тривимірних поверхнях, і сам природа змінює свою форму. І мені не доведеться вдатися до складних образів — я малюю прості форми, і реальність спотворює їх і створює безліч способів їх зцілення.

Р

Фред Єрдекенс
Бельгійка художниця Fred Eerdekens закріплює нове життя в залізному дроті, ящиках та інших повсякденних об'єктах, якщо він просто направляє світло на них або створює тінь. Найчастіше його комплексні конструкції приймають форму слів – від простих викривачів «оуга» і фраз «автоматичне написання», «в назві» до цілих, глибоких фраз: «Життя не вистачає», «Чи можна щось запропонувати?».

Габаритний зображення

доб.

Сільвінас Кемпіна
У своїх роботах литовський художник Зільвінас Кемпінас трансформує існуючий фізичний простір в ілюсію, таким чином, заохочуючи громадськість, щоб прийняти новий погляд у світ навколо них. Кожна установка Зільвінаса передбачає довгу підготовку і точність виконання. Кожна деталь важлива – від вибору місця розташування та матеріалів до освітлення: «Я приваблювала об’єкти, які здатні подолати їх банальність і матеріальність і стати чимось іншим, тим більше. й

771767

р.

Данило Аршам
Американський художник Daniel Arsham створює твори на перетині мистецтва та архітектури, оскільки він вважає, що архітектура є найбільш міцною формою творчого виразу, який людина може придумати: «У багатьох моїх роботах я маніпуляю архітектурою і дати йому нові властивості, які вона не мала раніше». У своїх руках стільці, годинники, світильники і навіть люди – це «похили» стінами і стають частиною архітектурного ансамблю.

Джерело: www.adme.ru