Поїздка в Keksholm (60 фото! + листи)

60 фото (всі номери)

Нарешті, на початку весни я змогла закінчити звіт про подорож до Карельського Ізтему в середині осені. Почати

до 10
Пам'ятайте про старий онлайн жарт:
xxx: Я не збираюся купити будь-який більш копчений сир в порослі!
yyy: Чому?
Xxx: Як тільки я купую його, він відразу починає говорити від мого мішка: «Купити пиво, купити пиво!»
Ви йдете на сир? Ой.
Так, щоб дізнатися, де прийшов цей смачний сир «Корела», він вирішив на останній теплий день вересня, щоб піти в місто Кексгольм («Острок Кукушкіна»), тепер Приозерськ. Саме там фортеця названа після поселення місцевих людей «Кінг».

0 р.
Необхідний історичний фон.
Текст з Вікіпедії:
Відсутність точного часу заснування Карельського поселення на річці Узерва (Вуокса) не збереглася, але за результатами численних викопок можна укласти, що на місці фортеці Корела в XII столітті знаходиться карельське поселення. Згідно з літописами і літописами, відомо, що в 1295 р. певна фортифікована точка в роті Вуокса була занурена розпадом шведських лицарів, в шведському літописі ця точка називається Кексхолм, а російська - Корела. Це поселення, мабуть, одне з комерційних і політичних центрів племени Корела. У цьому ж році городяни перехопили його, а в 1310 р. побудували столичну фортецю на Узерві-Вуках, знищуючи старе.
фортецю міста, яка стала потужною апостою Новгорода на Карельському Істму, розтримала агресію Свині.
Проведений через Корела маршрут «від Варангій до греків». Вуокса можна доїхати до затоки Фінляндії та центральної Фінляндії. Швеція прагнула встановити контроль над цим стратегічно важливим маршрутом, так як кінець XIII століття Корела неодноразово атакувала Сведес.
До кінця XV ст. Корела був адміністративним центром північної частини (м. Корельська половина) Водської Пятини Новгородської землі, пізніше - Корельського підрахунок. Підрахунок складається з понад 300 населених пунктів.
За 1568 р. були 406 двори Посадського народу, двори губернатора, єпископи (голова церковного району), бояри та дворяни. Були чотири монастирі та одна церква.
Восени 1580 р. Корела захопила шведськими військами. Весь Корельський р-н був під шведським правилом до 1595 р., коли він повернувся до Росії за Договором Тавзіна.
З 1610 по 1611 р. Корела зводила об’єктив шведських військ під командуванням Якова Делагарді, але після домовленості Столбово в 1617 р. Корела з підрахунком була забита до Швеції. З 1634 р. місто було столицею Кексгольмського повіту в Швеції.
8 вересня 1710 р. під час Північної війни Кексголемська фортеця (Сведська назва Корела) була прийнята російськими військами. На честь захоплення Кексгольмської фортеці була захоплена пам'ятна медаль. Kexholm тепер подається в якості військового аппосту щодо підходів до російської столиці - Санкт-Петербург. Місто Кохольм став центром провінції Кохольм, до 1743 р. він був включений до новоствореної провінції Виборг, розділеної на рахунки, включаючи Кексхолм. З XVIII століття фортеця змінила призначення і почала служити в'язниці. У середині XIX століття населення міста знизилося від 1,743 осіб 1840 до 1,181 осіб 1873 р. Водночас в середині XIX століття в місті почали з'являтися перші промислові підприємства.
31 грудня 1917 р. Рада народних депутатів, голова В. І. Леніна прийняла рішення про незалежність Фінляндії. За результатами мирного договору Тарту 1920 р. місто, разом з іншими volosts of Karelian Isthmus Після радянсько-фінансової війни 1939-1940 р., внаслідок мирного договору 12 березня 1940 р. місто було передано до Радянського Союзу.

03 мар
В поїзді нічого не відходив, і вирішив знімати озера Карелія з вікна. Ось один постріл, решта бонус:

04 мар
Прийняття в славному місті Приозерска і до станції площі, я відразу дивився: де купити всілякі привіти, щоб не було нудно йти? За товстими кущами я побачила принадні листи «ПРОД ...» і кинувся там. Що таке розчарування, коли я бачив порожні вікна пилу і здавалося б, назавжди закриті двері. Навіть знак настольних листів з тривалим підсвічуванням був привітний з РФ Silent Hill: «VOLUTE MAG ZIN»:

р.

05 мар
До речі, такі привітання з СРСР не рідкість у цьому 715-річному місті.

06 мар

В середині станції квадрат стоїть пам'ятник Беліну. По суті, інші грані куба зайняті годинниковими наборами.

Р

000.00 р.

У кожному місті є власні «Авенгери», де розташовані магазини та кінотеатри. У Приозерську це паралельно один з одним вулицями Леніна і Калинина, між якими відстань близько 30 метрів і зеленими просторами з рідкісними будівлями - своєрідним «вулєвардом», на якому знаходиться місцевий «фільм і концертний зал», районний відділ міліції і поштовий офісний телеграф (всі в будівлях стилю «Сталіністка конструктивізм»). Адреса комунікаційного вузла:

Р

до 08
Відразу після посту ви зможете побачити центральну площу Ринок (внутр. вул. Леніна і Калинана). В одному кінці якого кафедральний собор Різдва Пресвятої Богородиці (1847 р.).

Р

09 мар
Узгоджуючи сучасним інтер'єрним оздобленням, цей храм не входив долі ткацтва і подальшої вегетації як склад.

до 10
Вид собору з площі Ринок.

до 10
Дуже творчо вирішив джерело живлення до освітлення собору. Тож я бачу картину про те, як на дощовий вечір батько, молитися, з Божою допомогою, сміливо приклеїти дроти на трифазний гніздо на березі.

до 12
З стін храму, на сквері, здається, ремоделлю представлено місто іноземцями. На педесталі з усіма «старими» «Яцами» та «Єрсами», пам’ятним текстом було написано Першому Пітеру з якогось зарубіжного полку.

до 13
Дуже цікавим є погляд, що відкривається на «газу» Петра: мобільну ланцюжок карусель, яка, очевидно, була доповнена лише «безкоштовним» розеткою. З іншого боку площі на складі храму-Петер-карусель захоплює неминучу В.І. Леніна.

до 14
Ось він, власноруч: "Срібний Ленін"!

40016934

до 15
За Володимиром Ільїч, серед дерев, люки пам'ятника світу Мовглі з Багейра. І вони «змішуються» з об'єднанням багатопрофільних персонажів. Тим не менш, Bagheera виглядає досить тісним і нещастям, і Mowgli - як гот, хворий з лепросисом.

до 16
Пройшовши трохи далі по вулиці Калінін, ми бачимо ще одну місцеву пам'ятку: ОНЛАЙ (!) в Приозерському перетині з світлофорами! Не дивно: важко побачити два автомобілі, які подорожують одночасно на вулицях міста, і це перетин з вул. Красноармійська, поряд з яким шосе А129 проходить через Приозерску. Але, я вірю, що автомобільрадський світло не здивує, тому просто переходимо до Красноармійської і 200 метрів направо ми бачимо справжнє диво: перед входом в санаторій LnenVoenokrug, серед різдвяних дерев було по-справжньому "срібло" Ілліча!

до 17
"Grandfather Ленін пресує вошей і бліх на його нижній стороні":

до 18
Санаторій ЛВО розташований на березі озера і річці Вуокса, а через річку - пам'ятник на честь 55-річчя Перемоги.

до 19
Резервуар IS-3 знаходиться в передній частині.

до 20
І це самохідна артилерія ISU-152.

Р

до 21
Але за меморіальною і основною метою поїздки:

до 22
Між земляними рами, в'їзд на територію фортеці "Корела", позначені стовпи з вивісками на двох мовах.

доб.

до 23
Цей шлях веде з укріплень воріт (Tenal) до воріт до фортеці.

до 24
Ці ковані ворота є входом до замку Корела і цей вхід називається водними воротами.

до 25
Довжина тунелю показує товщину стін фортеці.

26 мар
Перше, що ви можете побачити з входу – новий Арсенал, гачок якого прикрашений гарматами.

до 27
Загальний вигляд Нового Суворовського Арсеналу (1770) і Старого Арсеналу (м. Артилерія).

до 28
Старий Арсенал і Кавалер Бастіон (Tube Tower). Все було відновлено або перебудовано на початку 1590-х років.

до 29
На цій дошці розташована на стіні труби Вежі, вона сказала, що фортеця Корела є пам'ятником і захищена державою. (хе-хе)

до 30
Перегляд по стіні та вежі труби / стовпець над круглою вежею воріт Ларса Торстенсон (Pugachev Tower)

до 31
Старий Арсенал і кругла вежа.

409594

до 32
Як і в будь-якому туристичному місці, є також "роздягається" для фото.

до 31
"Дресний"2

813481

до 3
Запуск, ворог!

до 35
Старий Арсенал і новий Арсенал з іншого боку.

до 36
Місцевий “гарячий” – чорна кішка.

до 37
Ми перевірили все всередині фортеці і пішли назад.

до 38
Не можна залишити середньовічні стіни без вивчення їх ззовні.
Під час перевірки я побачила бригаду дружних «густих робітників», які повинні були відновити крихчу частину фортечного стінки. Попри бар'єрні знаки, і вузькі працівники не зламали від поглинання порції миттєвої локшини, але просто відчували голову до питання: «Чи можу я стріляти?».

до 39
Навколо фортецейної стінки є барнані проходи, які недоступні для проникнення, але, можливо, вони призводять до тунелів всередині стін.

до 40
Інші ворота - водні ворота. Ідея проста: перед хвіртами є невелика патч землі на краю озера Вуокса, яка не дозволяє атакувати пристрій або розчин без отримання шкоди від захисників. Протока перед хвіртами так вузька, що будь-який ворожий корабель є обов'язковою для серфових гармат.

1 час
... ці брами смугаються.

до 42
Генеральний вигляд Круглої Ворота Ларса Торстенсона з вежею Водоспада та труби.

0 р.
Камінь встановлений в 2004 році поруч з фортецею на берегах Вуокса і фонтаном безпосередньо з озера.

р.

до 50
Ми залишаємо за собою фортецю і підемо подивитися на інший пам'ятниковий об'єкт: Нова євангельська церква Лутора, побудована фінами в 1930 році.

до 50
Що мені!

Вибрати 46 _
За храмом знаходиться пам'ятник.

до 4
Ведучи архітектурою, пам’ятка є досить «новою».

167769.

до 48
А саме: кладуть фіни в кінці 90-х років.

р.

до 50
Вікна занедбаного храму пришивають сірим покрівельним залізом з віконними рамами, намальованими на аркушах. У деяких місцях праска була розірвана і за розбитим склом на проекті сірих порошкових ламок, що тримають вікна.

до 50
Виявляється, що колишня церква не повністю закидається, а за лівою гамою є сучасне цегляне розширення з активним входом.

32099 р.

50 р.
Виявилося, що тут знаходиться (привабливість!) "Центр запобігання девізантної поведінки"! Що таке для всіх «соціальних» особистостей з «випробуванням». З гріха вони вирішили не піти всередину.

52.
Далі до продовження на бетонній плиті є прикладом творчості «брудників» з життєздатним слоганом: «Російські свині найкраще в світі!» і зігнутою свинею зі склом, катання на акордоні. Здається, що «добрих громадян» вдалося вивести свинячий кліщ з синиками і вогнети його «пнеуматики».

р.

до 5
Далі ми направляємо наші ноги до церкви всіх Святих 1892 року, розташованих в Старому Біловерському кладовищі.

1834813

до 50
У храмі, на нашу шкоду, був у "залісках", але він був щасливим: він відреставрований і не дозволяв пережити.

до 55
На шляху назад через «приватний сектор», де всі вулиці названі російськими письменниками, я не можу допомогти, але застосувати поєднання архітектури «патріархал» з ознаками сучасності XXI століття.
Вулиця Горького:

до 56
Будинок "Дамн" на вул. Пушкіна:

до 50
На шляху до станції вони пішли в магазин місцевої свинарної ферми і купили саме кареляновий продукт: ніжний і ароматний сало, який потім був сміливо «халим» в поїзді з Приозерском хлібом.
Остання визначна пам'ятка побачила в цьому древньому місті була невеликою дерев'яною колодою, стоячою серед панелейних будівель.

до 50
Цей скромний будинок виявився каплиці в ім'я Монка Арсенія Коневського, який жив в Росії в XIV столітті. Каплиця побудована в 1999 році.

до 50
Під час очікування поїзда вони мали задоволення від захоплення озера Вуокса безпосередньо з залізничної платформи.

до 1 2 3 4+

до 60

Вид з вікна поїзда (спливає романтично!)

до 6
Що це?

Джерело: