Як обсмажити відеокарту

Хочу розповісти вам коротку історію страви, яку зварювала одна людина.
Я все ще в стані удару, бо я не чекав успішного результату цієї історії. Все про неробочу відеокарту друга і успішну спробу відновити її, обсмаживши її в духовці.

15 зображень.

через habrahabr.ru

1,1 км

Вже минулого тижня друг назвав мене і скаржав, що його комп'ютер був запущений, але монітор не ставиться. Я попросив йому підрахувати кількість сигналів, що BIOS дає при тестуванні обладнання, оскільки я думав, що людина перед дзвіницею мені, він зміг перевірити, чи підключена влада до монітора, і чи застрягає шнур від монітора на din в іншому порту або отвір (це сталося). Для чого він отримав сміливу відповідь: «Комп'ютери, 1 час і 8 разів коротко.» Не думав двічі, я знайшов таблицю можливих сигналів від AMI BIOS. Я не думаю, що я був дуже дивний пристрій, що BIOS -- графіка карта - скаржаться.

Я хотів би розповісти другу. І пішов він, щоб подивитися на відеокарту.

Розсилка

Хочу привернути увагу до того, що я не є експертом в галузі заліза, мої знання закінчуються, де починається електроніка, є деякі основні знання, але вони не є важливими.

Вибачивши відеокарту, ми не знайшли ніяких опіків, відтінків, слідів. Прозорі контакти не допомогли. Ми вже трохи сердилися на постійному розірванні системного динаміка, непристойне поєднання вершин. Я втомився, але не хочу відмовитися. Я взяв систему з монітором додому, і почав повторювати спроби відродження графіки карти. У варені. Надія гине останні.

Знову я не розумію багато про електронні, паяльні праски, дошки. Але бажання допомогти другу. Я не припинив пошук розчину. І раптом, цілком випадково, я побачила тему, присвячену перекриттям форуму, в якому люди поділилися знаннями та враженнями про те, як вони «похилили» їхні мертві процесори в духовці, після чого вони знову почали працювати.

Я дуже зацікавив, нічого не втратив, вартість ремонту відеокарти була закрита за ціною в магазині. Я читаю його. Я знайшов пару інших форумів, які обговорюють цю тему. І навіть знайшов статтю, яка обговорювала «підготовку» відеокарти в духовці і вирішила!

Що це було або рецепт приготування?

Зауважте, що якщо ви вирішили зробити таку підготовку, то слід розуміти, що ви будете робити далі на власний ризик. Я нічого не втратив!

Вам потрібно:

[*] Розуміння, що цей метод не може працювати
[*] Відеокарта (краще пошкоджена)
[*] Камінна топка здатна нагрівати до 200-220 градусів Цельсієм
[*] Викрутка для видалення системи охолодження (хоча хтось любить молоток)
[*] Сильні нерви (за перший раз)

Після того, як у вас є всі інгредієнти, дотримуйтесь інструкцій.

Візьміть неробочу графіку.

2,2 км

3. У

Зняти систему охолодження.

4. У

Щоб залишити або не залишити термопасту - я не знаю, я не знайшов чітку відповідь, тому я вирішив видалити.

5. Умань

Викрутіть все, що може турбувати нас в духовці.

6. Жнівень

Для останнього часу ми подивимося на нашу «диску», в повністю розібраному вигляді.

7. Про нас

Поставте трохи фольги на елементи, які не хочуть перенести високу температуру.

8. У

І ми починаємо викладати.

9. Навігація

Поставте в духовку і встановіть температуру на 200-220 градусів Цельсій, я так розумію, що ви не можете піднятися за межі температури 250 градусів, а температура нижче 200, може не розтопити пайки, де необхідно. По суті, при цій температурі буде пропалення дрібних елементів. Якщо ви не тримаєте відеокарту дуже довго в духовці, то процес повинен бути успішно завершено.

10.

11.

Я спробував, поступово, щоб підняти температуру, щоб не пошкодити чіп, і в кінці всієї процедури, також ретельно зменшити температуру. Проведення карти в піку лише за два хвилини. Весь процес смаження взяв близько 10-13 хвилин. Після цього досить спекотний загарбник можна витягти і дати відеокарту можливість охолодити вже в повітрі. Який за цей час був вже змащений димом сигарет, нервових курців спостерігаючи за процесом.

12.

Після того, як все жахи досвіду, що я здивився в тих, хто недовго 10-13 хвилин, все, що я повинен зробити, був поставити графіку на чіп, шар теплової пасти і покласти його на!

13.00 р.

14.

15.00 р.

Додано1 до [mergetime]1268973018[/mergetime]
Висновок

Руки не слухали, але відеокарта була готова і запашна. Нервес був гарячим і сподіваємось почав згасати, але після натискання кнопки Power я чув нічого, але заспокійливий пік говорить, що графічна карта була працювати. Нагляд монітора. У небо з'явився капс, з'явився сон. Світ прийшов до життя. Це був великий подарунок мені для такого нерва, і, безсумнівно, дуже цінний досвід.

Джерело: