Музей "Субмарин Б-440"

Автори

Що ми не очікували побачити в Витегра, розташованому на кордоні Вологи та Карельської Республіки, є дизельним підводним човном проекту 641 B-413, який тепер перетворюється в музей. Я не знайшов ніяких чітких пояснень, чому він був там, що вирішив зробити такий незвичайний музей, крім згадки про те, що Витегра подарувала Батьківщину 5 захопленням. Але на далекій поїздці на північ можна зробити коротку зупинку і побачити цей чудовий музей.

Проект 641 підводних човнів – серія радянських дизельно-електричних підводних човнів (Фокстрот за класифікацією НАТО). Проект був визнаний успішним. Побудовано 75 суден, в тому числі 17 для експорту в військові сили різних країн. Сам проект був логічний розвиток проекту 611, який в свою чергу був заснований на німецьких електростанціях серії XXI. Це безперервність.

39 фото з пам'ятного музею

А ось до нашої B-440:
11 лютого 1970 року вона була включена до списку ВМС суден.
16 вересня 1970 р. вона була запущена в якості великого підводного човна.
16 січня 1971 року, після тестування, вона стала частиною Північного флоту Червоного банера.
У 1988 р. відбувся груповий пошук підводних човнів ВМС НАТО.
У 1994 році було передано до ДКБФ.
У 1996 році було передано до ЛНВМБ.
У 1998 р. було вилучено з автопарку і передано до переробки.
У 2003 році почалася перетворення в музей для Вологи регіону на Кронштадтському морському заводі.
У 2005 році завершено перетворення в музей. Більшість відділень повністю збережені, решта використовується для роботи музею. У Витегорській бухті здійснювалася робота - необхідна умова для прийому ПЛ-Музей, яка змогла біля берегової лінії. У Витегра, підводний човен був доставлений через води Ладога та озера Onega.
10 грудня 2005 року підводний човен став основою для музею військової слави моряків.

2,2 км Згідно з проектом 641, розробленим під керівництвом головного дизайнера С. А. Єгорова, а потім З. А. Дерибін, потокове тіло було виконано з невеликою сідлом, вказуючи, скошувавши наголовку, щоб поліпшити мордовість в поверхневому положенні. На голівці розміщують феєрверки, синарові та шумотворні, на дні носа закривали паркани для цього обладнання. 1-й відсік був торпедо, з 6 транспортних засобів, з яких можна було знімати з глибини 80 м, 2-й - житловий (також тут була кабіна компанії), під палубою були високоподаткові акумулятори. у 3-му традиційно був центральним постом. в 4-му, як і в 2-му, було житло (також розташувався галі) і батарей. У 5-му з'явилися дизельні двигуни, в 6-му - пропелерні електродвигуни, 7-й, крадіжка, також торпедо. Огорожа кабіни була спроектована досить високою, періоскопами і антени не виступали над нею, на ярмарку були вали приладу для роботи дизельних двигунів під водою і дренажем газу.

3. У Це музей зараз. На додаток до самого човна є додаткові виставки:
Виставка ліхтарів корабля «Навігаційні вогні»
Експозиція присвячена історії морського костюма
Експозиція, присвячена вітрилам атомного підводного човна "Курськ"
Експозиція «Ocean Service Place» про моряків, які подаються на підводному човні B-440

4. Виставка ліхтарів корабля «Навігаційні вогні».

5. Умань Топ. Виставка ліхтарів розташована в колишньому клітці акумулятора, в якому, серед інших речей, виконано невеликий конференц-зал і стенд, що вказує на інші підводні човни-музей і меморіальні кабіни.

6. Радіостанція.

7. Про нас На човні розібралися, на відміну від "B-413" в Калінінграді, частини перегородок між відсіками. На фото вид з другого відділення до третього центрального.

8. У Деякі види відображення. Я зробив багато інструментів. Про те, що я знаю, я пишу більше.

9. Навігація Або використовуйте готовий знак. Це, наприклад, ретранслятор гіроком.

р.

10. Панель управління судном.

11. Галюнь.

Р

12. Ви можете піднятися на міст в цьому човні. На лівому – фактична люка в твердому тілі, на правому – ще один повторювач гірокомпасу і ер ... здається, це шолом.

13.00 р. Ви можете піднятися навіть вище і подивитися на вулиці.

14. На човні завжди були відвідувачі. Хоча враження від них було дуже негативно. 90% - деякі п'яні великої рогатої худоби, які прибули до задоволення.

236297

15.00 р. Шапка в твердому корпусі.

р.

16. Пристрої 12-54

зображень

17.00 р. Панель керування торпедо. Я не знаю, що він працює.

18 років Мрія телефон.

Р

19. Центральний пост. Ліворуч знаходиться станція дайвінгу. На відстані жовта бочка, схожа на ердва-д ледь - гірокомопа.

20. Утримувати дистанційне або різдвяне дерево є легкою дошкою, що показує стан різних клапанів. Коли все зелене, все, що потрібно різати. І ми можемо зануритися.

р.

21. Пристрої 6.

Габаритний зображення

22. Панель керування торпедо. Це аналогово-механічний комп'ютер.

23. О, які роз'єми!

24. Навігатор.

25. Проводиться курс, здійснює автоматичне укладання курсу.

167672р.

26. Один з сипучих голів з люком вниз.

- відео

27. Дизель 2D-42M. Я завжди вражений за своїм розміром. У порівнянні з монстрами на D-2 вони просто малюки. Центральний дизель помітно демонтований (в цілому було три). Ви можете побачити в підлозі закритий отвір від нього.

28. Вихлопний ковт.

29. Автоматичний трандукторний щит.

30. Компресор.

31. Електричний мотор 6. Ух, є манеквін зносу регулярної форми?

32. На жаль, був старий дайвінг-комплект з помпою в відсіку 7.

33. Aft torpedo труби.

34. Ліжка моряків.

35. Деякі клаптяви на розрядних рампартах. Картина показує два вали, хоча має бути три. Я думаю, що третій зліва на мій, хоча це вже жахливо. Так, під 6-й поверх.

36. Дизель. У центрі, або залишки третього клапана з демонтованого виходу, або аварійного люка.

37. Перша бухта. 6 Торпедо труби

р.

38. на березі човна Onega Flotilla. У Витегра, під час війни його штаб був розташований.

39.00 р. Останній погляд на гарний підводний човен і Москва.

Джерело: