Покинутий військовий блок. .

У 1922 р. на території м. Москва було чотири пожежі - один на складі «Лефортово» і три на складі Очаковського. Склад Очакова був особливо ризиком, як зазначений в одному документі 1920 р., «за наявності постійної загрози пожежі через близькість вантажу і місця з Києва-Воронежської залізниці і проходження локомотивів. й
Тим не менш, знаючи небезпеку, не допомогло його уникнути. У будь-якому випадку, у червні 1922 року представник спеціального відділу у звіті «Про обстеження складу очисних агентів та хімічних оболонок» написав, що необхідно «запити НКПС ще раз, щоб зробити відповідне замовлення на управління М.-К.-Воронеж залізничним так, щоб всі залізничні локомотиви, при проходженні складу, уповільненні та закритому повітроді». Однак демарш не допоміг. У будь-якому випадку, під час 1923 р. на складі Очаковського ОВ було записано 4 пожежі - такі наслідки того, що ОВ зберігався на складі, так як він письмовий у документі Чека у 1920 р. "на відстані 16 саженів з залізничної лінії".

Багато фотографій, будь ласка, не переламайте колекцію при обробці.

Федоров Л.А. Недекларована хімічна війна в Росії: Політика проти екології

III.2. Хімічні основи
Зберігання хімічної зброї є потужним напрямком негативного впливу на навколишнє середовище. І найменш помітний для суспільства, адже воно відбувається під вівцем військової таємниці, в благородному мотиві підготовки до відбиття «пробованого ворога».
Шкідливість наслідків може бути суджений навіть з окремих документів, які стали доступні протягом останніх років.
Так, в серпні 1939 р. голова ХІМУ П. Мельников повідомив начальника Генерального штабу Червоної армії Б. Шапошников про серйозне хімічне забруднення складу No 136, розташованого на станції Очаковського в Москві. Історична епоха звіту є індикатором серйозності проблеми. Цей склад існував з-за кордону. Серед інших речей, протягом багатьох років на ньому проводилися масштабні операції з розливу. Справа звіту, швидше за все, через те, що це був центральний склад, підпорядкований контроль і аудит. Проте, у передвоєнних роках, це демарш не може мати ніяких наслідків для екологічного благополуччя Москви. У повоєнні роки влада не докладала зусиль для деконтамінації ділянки. Проблема була забута.

Склади стійких довоєнних і воєнних років.
Склад No 136 – Москва (Очаково). До 1930 року була Центральна база виробництва і ремонту хімічних військ. Після 1930 - військовий хімічний склад No 136. Заливається гірчичним газом і шкаралупи 76 мм (потужність 1130 тис. штук на рік)184. Під час війни до складу No 433 в Покровці біля Чапаевського району було прийнято значну частину пансіонату.

Оке. Центральний військовий хімічний депо No 136. хімічне зберігання зброї. Хімічні промивання. поховання хімічної зброї. Деструкція хімічної зброї.

Військовий блок - FSUE Noxxx, побудований в передреволюціонарні часи і покинутий в 2001 році. Частина не повністю закинута, але використовується для його призначення я не знаю. На території величезної кількості будівель, переважно складів, є 2 великих незакінченних будівель, а також бомба, гаражі, бараки тощо.

Поруч є також незакінчений науково-дослідний інститут...

Фото

р.

Це свого роду дивний незакінчений.

у науково-дослідному інституті

на одному з верхніх поверхів...

драбини

час

Який склад або щось схоже на це.

Шале

залишки мита)

р.

Пайл з трави ...

559233, Україна

Коли ми були тут, ми побігли в стебло, але вони виходили, щоб бути крутими хлопцями, і пояснили нам втратити правила безпеки ... і ми вже були в 6 (відповіли 4 з нас і 20 з них пішли до іншої будівлі свого роду майстер-класу ...

Афіша

якийсь вид зловмисної машини

Це дивна шкіра, але я думаю, що це свинець.

Як виглядає камінчик.

Свердла (забули правильну назву)

стіл

р.

мийка

Кайто

щебетати

р.

постіль

р.

але в іншому приміщенні ми знайшли машину))

Тоді ми пішли на наступну будівлю... там було свого роду...

р.

гітара

"Люкс"

якийсь пристрій...

Чому не вкрали все?

в номері Леніна

без цього в Росії)

Приват

р.

У

дослідження

Він був написаний на дверцятах, які він був вогнепальним приміщенням.

Афіша

доля

Ми знайшли кінотеатр у тому ж будинку.

У

Тоді ми пішли на... Я там, де ми прийшли...

лосини

пн

деякі коробки ...

Це те, що в цих коробках...

р.

Фото 2.

шемале

шафа

Деякі дивні речі ...

Це не зрозуміло, що ...

Р

в камері зброї...

Деякі журнали...

сходи на другий поверх...

,2 кв.м.

Я не пам'ятаю, де це.

р.

сходи, фото 2

3250Р. 3700Р.

пожежна безпека ...

Фото 2.

Афіша

р.

Я не знаю, що це ...

А, відповідно до достовірних даних, коли вони пішли влітку, вони знайшли це.
Як вони пояснили мені це однокамерне ...

І, нарешті, з Михайла [Сокіл].
Я вперше відвідав це місце на початку останнього джерела. Майже точно рік назад. І я любив це місце. Ми повернулися до цього часу. Навіть коли кожен кут був розвіданий, ми трималися там. Але з часом інтерес почав зникнути кудись. З кожним новим поїздом, більше і більше людей зустрілися. І траш вони залишалися позаду. Це було болючим, щоб подивитися це місце перетворюється в маркер. Ми дійсно намагалися зберегти його, але це занадто важко. Так ми доводили до кінця ... Через кілька місяців з'явився довгоочікуваний повернення. Зараз є багато робітників, військових, будівельного обладнання на території, а в загальному житті кип'ятять там по всьому світу. Я не думаю, що хтось гонна йде там зараз.

Фото 95% мін... Спасибі Stalximon BD

У мене є все для вас ... якщо ви любите писати, я можу розмістити його...

Джерело: