Фокачча

У серпні цього року моя мрія прийшла вірною – Я пішов до Паміра. Поїздка була інтенсивна, з частки екстремального і ризику. У нас є багато фотографій, близько сотні, тому доки я кажу «все», не поламайте колекцію, будь ласка, і не боляче, майже всі вони є моєю авторством. Я зауважив.

Так, пригоди почалися в аеропорту Внуково в Москві, звідки ми вилетіли з знайомою патріархкою. Затриманий факт, що рейс авіакомпанії "Атан-Союз" за 7 серпня (23.35 р.) був затриманий, в принципі, не здивував жодного. Над Москвою був непристойний в ці дні. Тим не менш, ми були більше, ніж інші. Ми чекаємо на рейс тільки за 6 годин, а, наприклад, пасажири (поважаємо в привідні наступні двері) чекали саме на добу.
Почати роботу при реєстрації.
Таджикс, як правило, веселі люди. Після оголошення про реєстрацію, вони стоять біля лічильників не в порядку живої черги, а навколишні їх, якби вони бояться, що вони не зроблять її на площині. Так само при проходженні звичаїв, а також при посадці в салоні авіаперевізника. Чоловіки є першими, щоб страйкувати, відштовхуючи жінок до самого кінця. Можливо, хтось буде сказати, що це не, але я бачив його своїми очима.
Ми знову пощастили. Знаходилася одна людина (яка запроваджувала себе як Денис, військовий хірург), який зробив кілька спроб, щоб замовити цей непристойний натовп людей, які слухають. В кінці жінки і діти залишилися позаду.
Розмова жінок. Я помітив цю функцію знову. Приїхати до московського аеропорту (не тільки я помітив його, багато друзів сказали, і я переконаний про це, що ніч) одягався досить європейським, але один раз в приводі, в дружній появі марш в туалет і змінити його в національній сукні. У свою чергу до Москви історія повторює себе, тільки заднім місцем елементів. Так, після проходження митного контролю, жінки знову порушують у дружнє формування унітазу і змінюють їх назад в європейський одяг.
Велике спасибі вам за те, що військовий хірург намагатися побудувати натовп Таджиксу, так як вони самі почали показувати понітість і дати жінкам вперед. Вони поєднуються таким же чином під час польоту. Політ плавно пішов. До літака Душанбе точно 4 години.

до 1

Фото не шахта, просто під предметною лінією.

Р

Ми приїхали в Дюшанбе на 10.15 а.м. Сонце як пластівці отримали на митницю. В той час, як дівчина папіра була заповнена її реєстраційною формою, я дивився навколо плутанно в пошуку анкети міграції. Добрий двостудний офіцер, нарешті, бачив мої рухи, отримав мені два цілих анкети (друга - просто у випадку, якщо я раптом зіпсував перший), привели мене до багажного відсіку (де вони отримують багаж), щоб рабиті локалізи не були трамвайними, і залишили мене, щоб заповнити папір. «Коли ви заповнюєте, дайте мені, я даю вам штамп в'їзду», - сказав він. Ось як я отримав через митне оформлення.
Ми чекали дуже довгий час для багажу (тільки в Внуково) Виявилося, що паралельно два рейси прибули з Москви (від Внуково і Домодєдово), тому що багаж з них був запущений одночасно. Сумки-сумки з нашого рейсу були доставлені без подряпин, але з Домодєдово. Ці сумки, які не були упаковані в аеропорт, досягнуто Dushanbe в дуже розгорненому стані: відкритий, ріжучий, розсічений. Хіба вони шукали вибухові речовини. Я не розумію.
Аеропорт Душанбе нагадує мені дуже багато аеропорту Сочі, але не нове, яке влада так може похвалитися, але старий, де все ще відправлено майже всі внутрішні рейси. Схожі колодки, аналогічні колодки. А таким же чином, на виході, ви оточені з усіх боків за допомогою неплатних водіїв таксі, які пропонують взяти вас до кінця світу за багато грошей.
Однак, потрібно лише відійти від аеропорту, так як ціни знижуються навпіл або навіть в три рази. Для 10 сомонів (10 російських рублів = 1.4459 сомоні, 1 долар США потім вартість 4.46 сомоні, 1 євро = 5.65 сомоні), ми прийняли до проспекту Рудакі, де наш взаємний друг жив.
Проживання в Дюшанбе протягом трьох днів. Про те, що за кілька днів до нашого другу залишилася на Пасмірі. Він отримував нижню дорогу (через Куляб, верхню частину через Обі Гарм і прохід потім закривали) протягом двох днів замість 20 годин через те, що частина дороги в Ванчі і Русанських районах була затоплена. Так ми чекали, поки вода прийшла.

до 2
Аеропорт Душанбе, не мій фото знову

Наступного дня, мій друг і я пішов на Корвон, локальний ринок схожий на московський Черксон, тільки брудні і без в'єтнамських. По-перше, я не раджу шукати там, адже є тверді китайські споживчі товари низької чуйної якості. Я вже коли я повернувся до Душана після Пасмірів.

до 3
Фото Рудакі проспект, центральний проспект Душанбе, фото вже © Кращі

Варто відзначити метод водіння місцевих мешканців. Для них не існує правил руху на всіх, єдиний правило, є принципом «поки я можу і як я хочу». Хоча пішоході іноді проходять і періодично зупиняються на червоному світлі.

до 4
Poitakht Hotel біля Sadbarg, фото © Кращі

У Корвон У мене був страшний головний біль, і до Судбарг ми отримали до мого присягу «Я хочу піти додому, щоб спати». Як мені не цвяхнув - Я ще дивився.
Увечері ми познайомимося з друзями, сідаємо «за приїздом», приймали маленьку прогулянку по проспекту Рудаки і вирішили почекати черговий день, дізнатися про реєстрацію для мене і про стан дороги до Пасмірів.

до 5
проспект Рудаки, TSUM, праворуч буде президентський палац, фото © Кращі

р.

На третій день я зажадав, що Dushanbe буде показувати мені, тому що я не знаю, коли важко буде принести мене. Моє сусідство розповів мені, що вони знають місто дуже погано. Я назвав другу локальної дівчини, попросила її показати мені щось цікаве в Душанбе.

до 6
Фото: Рудакі Парк в центрі Душанбе, фото © Кращі

Так, туристичні пам'ятки Душанбе.
Парк Рудаки. Використовується для того, щоб називатися Парком Леніна.

до 7
浜у 涓 蹇 Головна

Площа дружби народів. Колишня незалежна площа Озоді = Свобода. Під час Радянського Союзу був названий Ленінським сквером і пам'ятник Леніну. Тоді на початку 90-х рр. пам'ятник був вилучений і був встановлений пам'ятник Фідусі, а сам квадрат був перейменований на Квадрат Свободи. Але в середині 90-х років він почав внести назву Сомоні, так як його складний центр був пам'ятник Ісмоіль Самані - засновника Таджикської державності, імператора династії Саманидів, який виправдав величезну територію від Каспійського до кордонів сучасного Китаю в IX-X ст.

до 8
浜у 涓 蹇 Головна

до 9
пам'ятник Ісмоіль Сомоні
浜у 涓 蹇 Головна

до 10
свінгери
浜у 涓 蹇 Головна

до 10

Академія наук Республіки Таджикистан.
Заснована в 1951 році на базі Tajik філії Академії наук СРСР як Академії наук Tajik SSR. З 2005 року Президент Академії наук Республіки Татарстан - академік Академії наук Республіки Татарстан М.І. Ілов. Його першим президентом був відомий письменник, громадський діяч і вчений Sadriddin Aini в Таджикистані.

浜у 涓 蹇 Головна

до 12

Академічний театр опери та балету Театр ім. С. Ейні
Заснувала в 1940 році, коли в Душанбе утворилася невелика танцювальна група, переважно виконувала народні танці в операх та драматичних виставах. У 1941 році вперше на сцені театру заснували перший балет Таджик, який назвав «Ду Гул» («Твє троянди» або «Твої квіти».

浜у 涓 蹇 Головна

до 13

Тоді ми взяли таксі і пішли на парк Перемоги, який знаходиться над містом. Пам'ятне місце, пам'ятник воїнам, які впали під час Великої Вітчизняної війни.

浜у 涓 蹇 Головна

до 14

"Hech Kas wa Hech Chiz Faromush Nashadaast" - "Не забутий, нічого не забутий."

浜у 涓 蹇 Головна

р.

до 15

Ну, остання точка мого експрес-туру Душанбе стала амфітеатром. Гарне місце, але не доводилося до розуму. Якщо він ландшафтний, то краса парку не буде поступатися парку Рудаки. Але руки не здаються до нього.

浜у 涓 蹇 Головна

до 16

Захід сонця

浜у 涓 蹇 Головна

до 17

Третій день в Дюшанбе приїжджає до кінця. Наступного дня, рано вранці, ми подали джип до Памірів на нижній дорозі через Куляб. Як згадувалося раніше, топ був закритий в часі.

浜у 涓 蹇 Головна

8615669

до 18

Карта показує маршрут, який ми прийняли до Паміру.

до 19

До речі, варто відзначити, що всі іноземні громадяни, які прилітають в місто Душанбе, повинні зареєструватися з місцевим OVIR протягом трьох робочих днів. Зробіть це краще, де ви йдете. Я не зробив його на всіх, тому що в Хогрі 75 сомонів були запитані для нього, і на дорозі штраф за її відсутність вартість мені 40 сомонів. Він робить різницю.

浜у 涓 蹇 Головна

до 20

Також є така річ, як прохід до прикордонної зони. Я не знаю про інші іноземці, але російські громадяни не потрібні йому тому, що я не попросив його на прикордонному пості в Шуробаді. Я також не перевірила реєстрацію та міграцію.

浜у 涓 蹇 Головна

до 21

місто Нюрк. Гідроелектрична електростанція на водосховищі Nurek відома далеко за межами РТ.

浜у 涓 蹇 Головна

р.

до 22

локальні засоби транспортної марки "Ішак" =

浜у 涓 蹇 Головна

до 23

Тепер ціни. Я джипа їздила від Dushanbe до Хорога вартість нас 200 сомонів, і я оплачував 280 сомонів назад. На шляху ми приїхали на обід в Кулоб і на вечерю в Калаї Гумба. В середньому вексель за людину було близько 15-20 сомонів (гарячий, салат, чай або компот).
На шляху назад вони припинили десь в Ванчі і на спуск з проходу. Середня ціна на обід і вечерю (plov / kebab, flatbread, tea) була близько 15 сомонів для двох.

浜у 涓 蹇 Головна

до 24

Після того, як Shuroabad прикордонний пост, наша подальша дорога проходила вздовж берега П'янки. Найяскравішим враженням є те, що Афганістан насправді двадцять метрів від автомобіля. Здавалося б, бордюр, але насправді ми зустрілися з двома патрулями трьох осіб.

浜у 涓 蹇 Головна
Над річкою Афганістану!

р.

=25=

Також була використана форма прикордонних охоронців Tajik, а також їх широка камуфляжна шапка, більше як Панама. Вони не дивляться в них. На жаль, не вдалося фотографувати їх - камера сісти.

浜у 涓 蹇 Головна
Найвищі гори були на Афганській стороні.

до 26

Кордон прозорий, його можна сміливо перехрещувати і не запускати в будь-які прикордонники.

浜у 涓 蹇 Головна

Габаритний зображення

=27=

Афганське село

浜у 涓 蹇 Головна

=28=

Можливо, ми повинні зосередитися на місцевих поліцейських. Я ніколи не бачив такої атрофії.
На жаль, є поліція. поліцейський зупинить кожну машину. І вони приймають 5 сомонів від них тільки для їх припинення. Іноді для дороги і 50 сомонових листя і багато іншого. Як пощастило. Вони знайдуть вини з усіма, навіть радянськими правами. І не важливо їм, що водійський досвід людини набагато більше, ніж кількість років, що сам гей людина живе в світі. За весь час перебування в Таджикистані я тільки один раз бачив поліцейський трафік, який, дивлячись на права водія (ми подорожували з села, де я жив, до Хорога, спійманий проїзд), сказав, що ніхто не буде братися з нього, тому що він мав водійський досвід тільки «більше, ніж кількість років, що сам Гейець живе в білому світі. й

浜у 涓 蹇 Головна
на фото - BDA кабіна (аналог нашої ДА)

до 29

В цілому поїздка на нижню (довгу) дорогу взяла рівно один день.

浜у 涓 蹇 Головна

до 30

Так, в Хогрі прибули на 6 ранку і відразу ж пішли зустрітися з друзями. Вони змивають і впав дупа.

浜у 涓 蹇 Головна
на фото - місто Хурог, Гулакенський район

до 31

2 тижні Я жив з друзями, в сільській раді Дарморахт, с. Нешуст. За річкою - невелике село Афган. Біля саду з дивовижно смачними яблуками, абрикосами, вишнями, а найголовніше - мусульбарис.

Це смачне, що варто розповісти докладніше.
Ягода, або ягоди дерево, є роду рослин сімейства мусульбаритів, що складається з 10–16 видів листяних дерев, поширених в теплих помірних і субтропічних поясах Азії, Африки та Північної Америки. На території Росії виростає дикий вид мусульбазинового атласу або корму на південному заході Сахаліну, острів Монерон і Курильські острови (Кунасір, Шикотан), Далекий Схід, Центральна область Росії (Воронежська область), Краснодар і Ставропольські райони, Волгоград і Ростовські області (те ж назва Тутина (Дон Козацьке ім'я для муліне дерево) або Тутина, Тутовнік (Ставропольське)). Ягода також росте в Україні, Вірменії, Азербайджані та Молдові.

У юнацькій молоді швидко розвивається дерево, але поступово сповільнює її зростання і рідко виростає більше 10-15 м. Листя чергуються, прості, часто лезасті, особливо на молодих пагонах, закріплюються по краях. Плід являє собою комплексні плоди, що складаються з кістки, м'якоть від перерослої периферії, довжиною 2-3 см, від червоного до темно-фіолетового, їстівного - солодкого в деяких видах і має приємний запах. Ягоди живуть до 200 років, рідше до 300-500 років.

Має їстівні плоди, з яких виготовляється начинка для пироги, вино, горілка і м'які напої. Ягоди червоної муліне (невідносні до Північної Америки) і чорної муліне (невідносна до південного заходу Азія) мають дуже сильний приємний аромат. Ягоди білих ярусів (натив до східної Азії) мають чудовий запах, часто характеризується «смаком». Дозрілі плоди містять велику кількість смолиролу, який є міцним антиоксидантом рослин.

浜у 涓 蹇

, Україна

до 32

Столиця Горно-Бадахшанської області - місто Хорог (перекладений це означає " місце, де багато горбів ростуть"), можливо, не має аналогів у всій Центральній Азії. Цей населений пункт, який є домом близько 30 тис. осіб, розташований на висоті 2600 метрів над рівнем моря на терасах, які плавно спускаються на грубі брудні свинячі води річки Гунт. Тут річка зливається з іншим гірським струмом - річкою Шагдар, а потім кордону між сусіднім Афганістаном і Таджикистаном проходить вздовж річки Пані.

浜у 涓 蹇 Головна

до 31

Якщо ви подивитеся на Хорог з висоти пташиного польоту, ви можете побачити, що він фактично має лише дві «повні» вулиці, одна з яких досі вносить ім'я Леніна (колишній засновник Радянського Союзу в всій автономній області має кілька пам'яток і баттів), де розташовані основні будинки і пам'ятки.
Дуже оригінальна робота в Хорогській міській поліції. У самому центрі міста, на головному перетині, біля всього транспортного світла, який фактично не працює, є близько 5 до 10 поліцейських, основною метою якої є припинення автомобілів місцевих друзів і друзів, щоб привітати їх у громадськість.

浜у 涓 蹇 Головна

до 3

Поява Хрога пов'язана з тривалою боротьбу Російської імперії та Великої Британії за право анексувати місцевих народів, а далі на південь російських солдатів і торговців пішли, частіше вони зіткнулися з їх британськими конкурентами. У результаті 1895 р. виникла ситуація, в якій зацікавили як Санкт-Петербург, так і Лондон, зацікавили своєрідну розмежування земель, що лежать на передгір’ях Памірів і індуси Куша, а природні кордони своїх аспірацій стали довершеними, з величезною кількістю порогових збитків і небезпечних порогів.

浜у 涓 蹇 Головна
Фоторепортаж - парк в центрі міста називається Чорбог.

до 35

Потім на берегах річки Пані з'явився невеликий прикордонний селищ, який складався з трьох будинків і військових бараків. Російські солдати приїхали сюди з Киргигистану (то місто Ош, до якого з Хогру більше 700 кілометрів через високі гірські проходи Пасміра), проходячи через снігокопчені гілочки, розташованих на висоті понад 4 тис. метрів, і не маючи точної карти цих місць, не кажучи вже про те, що саме буде їх прикордонна місія.

浜у 涓 蹇 Головна
Фото Чорнобиля

до 36

Це місце, яке колись лежав на перехресті важливих караванних стежок, а де сьогодні розташувався сучасний Хрог, згадується в історичних документах, що датуються 10 ст. Саме тут перехрестили численні торговельні маршрути, які привели з Китаю та Індії до Західної Азії та до берегів Хазара (Каспійського) моря.

浜у 涓 蹇 Головна
свінгери

до 37

У цей час можна було доїхати до Хорога тільки за допомогою козячих причепів, всі вантажі перевозилися до Хорога на задніх холах і муліях, а дорога від Ош до Хорога через снігокопчені перевали Памірів забули кілька тижнів.

浜у 涓 蹇 Головна
знімний

=38=

Поступово Хрога почала рости вздовж крутих гірських схилів-терраків, тут з'явилася перша школа в Пасмірах, медичний центр (єдино в усіх прилеглих областях), а вже під радянським правилом Хрог поступово почав придбати особливості сучасного міського поселення.

浜у 涓 蹇 Головна
річка Гунт, Хорог

до 39

Безпосередньо від центру Хорога, вузька траса веде безпосередньо до вершини, вежа над містом, де знаходиться другий-висока, але найбагатша колекція рослин, перший ботанічний сад у світі (після ботанічного саду в столиці Непалу, Катманду) - 2320 метрів над рівнем моря. У 1940 році.

浜у 涓 蹇 Головна

до 40

У ботанічному саду вирощують понад 4 тис. видів рослин і чагарників, що представляють майже всі основні райони світу, в тому числі сам Памір.

浜у 涓 蹇 Головна

до 41

На території Памірського ботанічного саду виростають унікальні види місцевих ялівцевих арки, червоно-кольорових памірових березах, Північноамериканської туї та багато видів рідкісних лікарських рослин.

浜у 涓 蹇 Головна

до 42

Після розпаду Радянського Союзу Памір Ботанічний сад вдалося зберегти деякі наукові зв’язки з колегами з інших республік, але хронічний недолік коштів перешкоджає її проведенні нормальної роботи. Якщо заробітна плата директора Ботанічного саду становить 50 сомоні (близько 15 доларів) на місяць, як можна залучити молодих фахівців для роботи тут (до речі, однакова заробітна плата для директора місцевого музею)?

浜у 涓 蹇 Головна

=43=

І ось одна з останніх новин - сад купується Emomali Rahmon для... дачу. До речі, дачі вже там. Ми не хочемо, щоб нам було довго.

浜у 涓 蹇 Головна
Ви побачите будинок над там в кінці шляху?

до 50

Без сумніву, Памір, мабуть, найбільш унікальна і унікальна частина не тільки Таджикистану, але і всієї Центральної Азії. З точки зору класичної географії Паміри не тільки найвищі гори на землі і масив, що поширюється фактично на територію Таджикистану, Афганістану та Китаю, але й цілу площу, в якій знаходиться сучасний Горно-Бадахшанський автономний район, займає майже половину всієї республіки, але має населення всього 200 тис. осіб (з загальною кількістю населення Таджикистану 7,5 млн. жителів).

浜у 涓 蹇 Головна
дорога від Хорога до Дарморахту сільської ради

=45=

Це важко і, в той же час, просто однозначно, щоб спробувати перенести відчуття, що досвідчені ким-небудь, хто вперше отримує в Пасмір. Вони говорять про те, що час просто зупинився тут протягом тривалого часу і ніхто не знає, чому люди оселилися в такій глухості далеко від світових центрів економіки і інформації.

浜у 涓 蹇 Головна
водоспад в с. Піш (Віллажна рада Дарморахт)

=46=

Здавалося б, що тільки живі істоти, які давно забули про всі світові радості і благословення, можливо, коли-небудь зайнялися в ці місця, покинуті до милості Божого, щоб ніхто не був, на краю світу, буде і т.д. або навантажувати їх з досягненнями людської техніки.

浜у 涓 蹇 Головна
Нешлак, де жив на 2 тижні

до 4

І все ж сьогодні Памір одночасно є абсолютно різним обличчям Таджикістана, і своєрідною чіткою картиною самої частини світу навколо нас, що людина, яка не відвідала ці місця, гарантована не розумітися.

浜у 涓 蹇 Головна
лаціна

=48=

І навіть отримайте тут довгі затяжні години на простому вбивстві в її складності і обструкції доріг. На висоті понад трьох тисяч метрів варто доторкнутися принаймні за хвилину до цієї невідомої країни, яка не має меж і розмірів, які широкі або високі.

浜у 涓 蹇 Головна
Nishusp перегляд Афганістану

3250Р. 3700Р.

=49=

Паміряни живуть в будинках, чия споруда датується зроастрськими полонями. Символізм змінився, але архітектура збереглася на 2 500 років. У центрі величезної кімнати є п'ять колон, що символізують п'ять основних пророків Ісламу. По периметру приміщення знаходяться великі висоти. Вони є домашнім життям Паніріса: там вони харчуються, сон, хореографія і отримують гостей.
У стелю над центром приміщення знаходиться єдине вікно, укладене в чотири концентричні квадратні отвори, що символізують чотири елементи.
Пасміри професій Ісмалізм, форма Ісламу Шиа.

на картині - Памір будинок (помере шид)
Інтернет

до 50

Ісмаїс є прихильниками одного з гілок Шиа Ісламу, які вважають, що Профет Мухаммад має нащадки, і один з них є 49-го спадкового Імама Ага-хана, який живе назавжди в Парижі, але регулярно летить до Пасмірів.
На відміну від інших мусульман, вони променують лише двічі на день, а потім не всі, і на волі також не строго, як, наприклад, в іншому Таджикистані, релігійні зустрічі проводяться вдома або в громадських центрах. Я змогла побачити це на власний досвід, прибувши в Таджикистані саме під керівництвом "Рузь" (пошта). Якщо Таджикс кардинально змінив свій шлях життя, Паніріс нічого не змінив.
Ісмаїс не будує мечеті; вони поклоніння Алла в душі. Поки не відхиляється, але в ньому завжди встановлена кальіфа. Вони йдуть до нього на різні питання: коли почати будувати будинок, на який день грати на весілля, як лікуватися за недугою і т.д.
Кожен будинок Паміра має портрет Ага-хана. Під час цивільної війни в Таджикистані в 90-х роках Благодійний фонд «Ага-хан» дійсно врятував весь Горний Багашхан з голодування. Пасм'яни вважають його живим богом і закликають його "навчитися, хто відправляє нас їжею. й

Принц Карін Ага хан IV, духовний лідер всіх Ісмаїс (праворуч)
Фото з інтернету

до 50

Про 40 кілометри від Хорога, в Ішкасохімському районі, є унікальні гарячі джерела, які називають Гарм Шашма (який буквально означає «гаряча весна»). Тут мінеральна вода надходить на поверхню у вигляді фонтанів, що поєднуються з грунтом при температурі понад 60 градусів Цельсієм.

浜у 涓 蹇 Головна

=52=

З давніх часів місцеві жителі знайшли ліки для різних недуг на цих джерелах, а сама вода Гарм Чешма була вважати святим. Пізніше вже в радянських часів, в цих місцях була побудована водна лікарня, яка збереглася до цього дня в вже реконструйованому вигляді.

浜у 涓 蹇 Головна
Вид з входу в готель Гарм Чешма "Сомоні" (25 $ / день на людину)

до 5

І не далеко від самого джерела, за селом, є весна з дуже смачною мінеральною водою. Вода містить багато заліза, солі яких приймають багато для іржі. Чи не можна пити.

浜у 涓 蹇 Головна
Мінуси

до 50

浜у 涓 蹇 Головна

Garm Chashma район

до 55

浜у 涓 蹇 Головна

Ishkashim, Garm Chashma район

р.

до 56

浜у 涓 蹇 Головна

Ішкасохім

до 50

Високогірний Павлом був, досить довгий час, навіть в радянських часів, ефективно зрізався з «великих Таджиківських земель». І тільки в 1929 році за перший раз в Хогрі з Душанбе кинув літак пілотами Баранов і Волмер. Таким чином, з одного боку, доведено можливість регулярного повітряного зв’язку з Пміром, а з іншого боку, за ці місця не тільки експериментальні, але й справді пасажирські.

浜у 涓 蹇 Головна
Nishusp, Afgan вид

=58=

Трохи пізніше, в 1931 році перший вантажний автомобіль марки ZIS досяг Хорога на крутій і надзвичайно небезпечній дорозі від Ош (і оригінальні тепер встановлюються на тумбу в південній частині міста), через три роки тут збудовано першу гідроелектричну станцію, що надає місцевим мешканцям з електричним світлом безпрецедентно в цих частинах, а в 1932 році Хорог офіційно отримав статус міста.

浜у 涓 蹇 Головна
Українська

до 50

Наскільки географічно виділяються від решти Таджикистану, Горний Багашхан завжди відчував себе десь «відвідти, далеко» від світової цивілізації. Таким чином, будівництво надійної річної дороги, яка б з'єднала решту республіки з Памірами, була тривала мрія місцевого населення і просто життєва необхідність.

浜у 涓 蹇 Головна
Українська

до 60

А така дорога була в кінцевому підсумку побудована, або досить покаталася по схилах гори і скелях. Ця робота була виконана в найкоротші терміни - всього 105 днів в 1940 році, тобто прямо перед початком Великої Вітчизняної війни. Солдати Червоної армії, разом з місцевим населенням, з'єднані тоді Сталінабад (Духанбе) і Хорог на високовисокому шосе.
По дорозі було прокладено просто і ефективно: військові з вибуховими речовинами підірвали скелястий скелястий скелястий скелястий, а місцеві дехані пікаси та лопати знімали вибухонебезпечну скеля і сміття, а також подавали високопоглиблювальну тягу за допомогою руху.

浜у 涓 蹇 Головна

до 6

Якщо ви їдете по цій «доріжці життя» сьогодні (особливо на ділянці від Горні Багашана до Тавльдара), здається, що так як автомагістраль вперше заклала ярлик: всі однакові вузькі і небезпечні скелі, занурюючі проходи, в яких немає – ні – і «крила» важка «Камези» і людина» завантажувала контейнерами, а безкінцевий серпентин спонійних секцій «Великий Таджицький транспортний шлях» виходять за горизонт.

浜у 涓 蹇 Головна

до 60

У Пасмірах яблука так смачні і солодкі, що навіть я, завжди точно дихаючи їх, не може протистояти.

浜у 涓 蹇 Головна

до 6

Памір національна їжа є окремою темою. З'їдають пляшку, шашлик (смажене м'ясо, як правило баранина), тушковані овочі, шурпа (гламурний суп, дуже жирний). Їм також їсти «гірний хой» - чай з молоком і вершковим маслом, торт зламаний там.
Я пощастив взяти участь в підготовці ще двох страв: шакароб ( салат огірків-томатів і кефіру на плоских хлібах) і гіхтів (памір Халва).

Хахти (фото немає, але будинок є баночка): ghee (гаряча) рослинне масло + борошно - заважають до тих пір, поки суміш більш світиться. Потім додають цукор, злегка розвести теплою водою. І все знову заважає на те, що синиця переважає. Добре, або до подальшого уточнення суміші. Слааденко.
Ми приготували Шакароб, як це: беремо дерев'яну чашу (вони називають її «тобакко»), викладаємо її з товстим шаром плоского хліба, викопаних помідорів, зрізаємо огірки. Торт поливав кефіром, зверху помідорами, огірками, знову кефіром, помідорами, огірками. Важливо, щоб торт замочений в томатному соку і кефірі. Краще смаки.

знімний
浜у 涓 蹇 Головна

до 64

Памір побачив нас на похмурий сірий день. Вранці я пробудив не світлом, ні на світанку, ще темний (тільки світиться в Пасмірах, так як він темний, дуже швидко). Ми швидко залишили речі, майже нічого не збираюся, я зазвичай використовую, щоб взяти мінімум речей і не схожих на сипучих валіз. Після швидкого харчування ми пішли в місто, щоб подивитися автомобіль в Душанбе.
З огляду на те, що автомобіль (джип) виявився проблемою, так як, незважаючи на досить раніше часу (7 ранку, в Дюшанбе в цей час було багато вільних автомобілів в напрямку Хорога), люди вже поспішали до «великих земель». Але, в кінці, нам пощастило зустріти другу, і в десяти хвилинах ми вже залишили Хорог.

浜у 涓 蹇 Головна
Бартан

до 65

Знову ж таки, дорожні вітри вздовж рогатої Panja і Afghan кордону. На іншому боці є не єдиний електричний стовп, не єдиний цегляний будинок з шифером або металевим дахом, а не односторонній дороги і автомобіль. І на цьому боці кордону є пам'ятники Леніну шукати десь на відстані, важкі вантажівки з китайськими номерами, що розводять на простежених сходженнях і нескінченно зростаючих вершин, ймовірно, найкрасивіші гори в...

浜у 涓 蹇 Головна

до 6

浜у 涓 蹇 Головна
водоспад знизив дорогу.
Охолоджувач води. Чистий.
Ви можете пити з будь-якого водоспаду.

1990Р. 2199Р.

до 6

Наш маршрут тепер побігти іншим чином, через прохід. У Калаї Гумба є виделка. Ліворуч дорога веде до Куляба (з іншого боку ми приїхали до Паміру), а праворуч – через прохід в Дюшанбе (включили).

浜у 涓 蹇 Головна

547387

до 6

У Калаї Гумба був цікавий інцидент.

Маленький фон. За кілька днів до нашого відправлення з Паміра в Дюшанбе, близько 25-30 засуджених, згідно з офіційними джерелами, надзвичайно небезпечні терористи, втечу з тюрма КБ. У зв'язку з тим, що Dushanbe майже передається на стан сходу, вхідні та вихідні фактично заблоковані. Про це повідомляється, що «позитивні засудження» проходять десь в районі Пасміра, щоб залишити на Афганістані. Відповідно, практично в кожному селищі в цьому напрямку (я сильно підозрювала, що це було на всіх дорогах Республіки Татарстан, і ще частіше, рухомі пункти прокладають, що перевіряють кожен автомобіль за наявність тих же звичок (навіть!).

Навігація У Калаї Гумба ми сповільнюємо на таку мобільну точку зору. Військовий – Таджик. Паспорти відбираються (понад 9 осіб в машині, в тому числі 8 хлопців і мене), вони збираються для перевірки. Після кількох хвилин хлопець повертається і попросить, де мій Таджик віза знаходиться в паспорті (У мене є паспорт - за кордоном, там їх зловживача побачила єгипетську візу і з якоїсь причини забив у голову, що я іноземець). Він запитав, якщо він коли-небудь виглядав на мій паспорт. Виявилося, що їх священик не знає як російська або англійська. Завіса!

浜у 涓 蹇 Головна

р.

до 6

По дорозі не було проблем. З 20 постів (не менше я втратив кількість), мої документи перевірили лише на три, решта навіть не розглядали, що треба подивитися на мене.

浜у 涓 蹇 Головна

до 69

дах

浜у 涓 蹇 Головна

р.

до 70

Тут ви не плоскі, тут клімат відрізняється.
Аваланчі надходять один за одним.
І тут за скелястою розводять скелі.

浜у 涓 蹇 Головна

до 50

І можна розкочувати навколо скелі.
Але ми вибираємо жорсткий спосіб.
Небезпечний як військовий причіп.

浜у 涓 蹇 Головна

до 7

Хто не був тут, хто не бере ризиків,
Він не тестував себе.
А якщо це було внизу, то це було захоплення зірок з неба.

浜у 涓 蹇 Головна

до 7

Ви не можете побачити його вниз, незалежно від того, як ви досягнете.
Усе життя
Десята частка таких красунь і чудес.

浜у 涓 蹇 Головна

=74=

Повернути дорогу нам близько 20 годин, а потім ми не були дуже швидко, часто припинили, водій потім вивели з води, потім зламав шланг в двигуні, потім його друзі в конвію (три автомобілі, три друзі водіння) щось відбулося. В кінці, однак, вони прибули успішно.

浜у 涓 蹇 Головна

до 75

Памір – це не тільки гора, вона відрізняється розмірами, чудовою країною з її законами, неприпустимою до світу рівнин. Не вистачає кольорів для опису повноти цих гір. Ось майбутні випромінює з минулого, тут звучить як джерело життя, чистий голос совості. Тут душа повертається до його давнього походження.

浜у 涓 蹇 Головна

=76=

Сходження...

浜у 涓 蹇 Головна

0 р.

Увійти

浜у 涓 蹇 Головна

до 2

Увійти

浜у 涓 蹇 Головна

до 2

Більш того, ми вирішили повернутися назад. Я не знаю чому. Ймовірно там, в Пасмірах, тепер є шматочок душі. І я знаю, що я йду туди. Тексти пісень, а це означає: Це де я відпочию душу. Під прозорим небом або під міфом зірок, розкидані над нічним оксамитом, ви розумієте сенс життя, значення себе. Я точно повернеться.

浜у 涓 蹇 Головна

до 80

У склі міст і в стоку автомобілів
Коли ми повернулися, немає ніде йти!
І ми спускаємо від підкорених вершин,
Вони залишають серця в горах.

Так давайте йти від зайвих аргументів!
Я вже зарекомендував себе.
Тільки гори краще, ніж гори.
Що я ніколи не був до.

Хто хоче бути самотньою в біді?
Хто хоче залишити, я зателефоную мені серце?
Але ми спускаємо від підкорених верхівок.
Що робити, і боги приходили до землі.

Що я ніколи не був до.

Скільки слів і надії, скільки пісень
Гори прокидаються і зателефонуйте нам.
Але ми приїжджаємо, хто за рік, хто на всіх,
Ми завжди повинні повернутися назад.

Що не було.

(Я не знаю, що пісня, але на предметі.)

Захід сонця
浜у 涓 蹇 Головна

Спасибі всім за терпіння. Моя історія. Не бити занадто багато для такої великої кількості фотографій, я вибрав тільки найперші, маю близько 850 з них.

Джерело: