Що ми врятували в радянські часи

Найцінніше для радянської дитини було зібрано все.
Пам'ятайте пасовані шафи з турбоклейками, величезні стеки фантазії і картонних чіпсів.
І як відбувався обмін, це жарт.
Повернемося до нашого дитинства і запам'ятовуємо те, що ми врятували.

Почнемо зі штампами.

Маркі не збираються тільки лази, для того, щоб хтось має альбоми з колекції.

Радянський, Польський, кубин...

Крім того, CUBA завжди і напевно читав як «Сіва» і я не мав ідеї, що це було.

Це альбом я мав:

Іноземні марки були ціннішими. Вони були красивими і незвичайними, з неросійськими літерами.

Але найцінніші трикутні і швидкі, тобто без штампу.

Один з улюблених серіалів був таким:

І це одне.

р.

Зареєструватися

Не сказати, що я пристрасно захоплююся значками, але все ж ми їх повні - в коробці з кнопками, на килимі, на пентанах, на грудях, під диваном, в іграшки ...

8677034

Серед моїх друзів, значки не були особливо цінними, тому бейдж, який вам сподобався, можна легко попросити в подарунок.

Р

СРСР любили значки. З любов'ю зробити їх, любити їх з будь-якої причини, любити купити. Батьки на роботі постійно отримали деякі значки. Після того, як почесні позолочені, то для соціальної конкуренції, то для участі в виставці ... Система мотивації була надзвичайно примітивною і дешевою. Покарана - отримайте значок і пишіть. І гордість. Зароблений не за гроші, але за ідею. І значок. Так бейджи не скажуть багато – там було багато. Різні. І навіть смішний:

І навіть ті...

З приходом дев'яностих, радянські алюмінієві штамповані значки втратили свою актуальність. На нас прийшли нові мультфільми, які замінили Вовк, Гівгог, Харе та інші герої. Наші груди та брифети покривають героями Дісней:

Ми вирощували, і з нами іконки «велика і зріла»:

"Я купив собі значок..." Яка глибока думка ...

РОБОТИ

Як і штампи, іноземні або антикварні монети були у всіх володіннях. Я не вірю, якщо ви сказали, що у вас немає GDR pfennigs, болгарки stotinki або польських пені. Монети країн соціалістичного табору у людей пішли дуже багато - хто служив, хтось відпочивав, хтось просто був. І всі носили монети, які швидко ходили в руки.

І хто, знайшовши серед цих матерів для хлібних монет дореформи «трояк» або «піратак» не кладуть його в коветований свинячий банк? Ці монети 30-50-х років відрізнялися від постреформних. Штори, інші кількості стрічок на гербі, інші літери, шрифт ... Пам'ятайте легендарний фільм "Меніали" - це просто про ці монети :

Р

Монети були змінені до штампів, значків і спини. А також монети грали "чік", але вже бігли, заробляючи себе морозивом, сигаретами, гумкою і сосками. Я поховав мій збір монет в землі після читання піратських романів. І тепер я бачу - там були такі круті ...

Сувенірки

Ну, дівчата, ймовірно, не будуть так цікаві, але хлопці... :

Що ви відчуваєте про пам'ятки цих машин? : Як мені?

Як це?

Чи можна ви зануритися? Так, це благородні колекції. Я не мав половини цього. Але вони були найцінніше, що я мав. Літерально-регулятивно. Вартість послуг. Наприклад, Волга ГАЗ-2402 Аероблот був придбаний за 10 рублів:

А Нива не була дешевою:

Відкриття

Але зараз дівчата можуть повернутися до нас - пам'ятайте наші численні скарби :
Я не знаю, якщо ви відправляєте листівки до вашої сім'ї та друзів прямо зараз. На мій погляд, сучасна молодь не може зрозуміти, як це і чому, якщо є послуги Yandex, Mail та інші. Ми цінуємо всі листівки, які ми знайшли в нашій поштовій скриньці до 8 березня, 23 травня, День народження та Нового Року. Кожна листівка була унікальною за власним бажанням. Теплі слова, «Привіт, дорогі» на початку, «поцілунок» в кінці. Шматочок тепла, душі і серця ...
Вони були красивими.

Добре.

Р

Забава

смішний.

Серйозний.

У них було багато. Так багато, що ми врятували.

календарі

Ми не мали календарів на нашому iPhone, PC або телефону. Тому день народження мами, тато, сестра, брат, друг, подруга, ляльки і наші, нарешті, ми відсвяткували ручку в паперових календарях. Зібрали їх, щоб розпочати збір.

Календарі, як значки, видаються з будь-якої причини. Вони мали героїв мультфільму на них.

І милий собака котів:

р.

І соцмережі оголошення люблять "Матинки дітям не іграшки". Або, "У разі пожежі, виклик 01."

У місті були:

І інші речі...

Але найхолодніші є...

Ми назвали їх "шуфтери". З одного кута, одна сцена, інший. Як міні-коміка.

Переклад бін

Ще одним модним хобі був збір і пасування, де можна знайти тільки фотографії, які були названі «трансляторами»:

Технологія приклеювання їх не була легкою і необхідною майстерністю:

Дуже тонка і ніжна. Але це не хмара радості бачити нову картину.

... на стіні кухні ...

... на тумбах в передпокої ...

... на плитці у ванній кімнаті ...

... на хлібопекарській...

Дуже популярні переклади з обличчям різних тіней:

Дівчата кладуть їх на кришки своїх щоденників :

І сподобалося персонажів мультфільму. Перший радянський:

Далі Дісней:

Матч Ethics і колір матчів

Я також загартовані етикетки з відповідних скриньок. І не потрібно відірвати – збираючи ці маленькі фотографії в СРСР досить «легальні» – в «Союзпечаті» можна легко придбати набір етикеток.

Звісно, набори швидко занурилися, і це було "не спортивно", тому демонтаж етикеток з коробки був більш цікавим способом накопичення.

Я також насолоджувався збір кольорових сірок. Вони були дуже рідкісними, бо крім коричневого ми не бачили практично нічого іншого.

Корки для пляшок

Вони завжди стандартні - брудне золото. Пиво або лимонад - олово, а під нею біла гумка, яка взяла фото, щільно притискається до зображення в газеті. Таким чином, надзвичайно рідко знайдено на вуличних кольорових джемах слід їх вага на золото.

713630

Пакети сигарети

Ви відчуваєте, що ми стаємо ближче до головної речі? : Поговоримо про пакети:

3698686

Складання в грудях? 90 назв: PallMall, Magna, Soverein, Fine 120, Lucky Strike, The Sea :
Який час ви почали курити, розповісти мені: Я о 13. Цього ж року я пішов. назавжди. Перші сигарети я купив "Родопі" ("Смок, дівчата, родопі, так що на поїзді не ростуть, "Смок, хлопчики, палМал, щоб щось не знизився"). І перед тим, що я соромлюся визнати, що вони зібрали бульці, подрібнили залишки в газеті і трауровані під балконом. Для щастя було знайдено з ментолом ... Людина, давайте цегла -- ви це робили? Чи були ми тільки бідні люди? 8-0 Шамінь на пам'яті навіть ...

Але ось деякі досить прохолодні пачки - так мало залишилося:

До речі, десь в колекції запечена половина пакета Camel. Я особливо консервував його: кладуть гель для кремнію всередині і пропалюється поліетиленом. З якоїсь причини я впевнений, що час від часу сигарети є тільки міцними і більш цінними. Перевірити це? й

Пляшки!

Ярослав Ярослав
Таке «маунт» може бути веселим!

Але ніхто не з моїх друзів не мав. Це щось схоже на:

р.

Яри завжди дали найвизначнішу місце в номері. Як червоний куточок. Я хочу всіх моїх друзів, щоб побачити колекцію прямо.

На вулиці забрали багато банок. Вони навіть приймали сильно обпалений і розтоплений - все було легко випрямлено, дати тільки час і олівцем. На згущеному рідкому бані не було життєздатності провести вечір - випрямлявся його не менше. Банки діляться за формою: "будиночка", "пряма", "довга" (0.5). «Будинок» є найбільш поширеною і поширеною формою. "Стракт" були рідкісними - вони не мають звуження у верхній і нижній частині (середній циліндр).

Фантазія та обгортання

Дівчата часто збирають цукерки обгортання. Перші речі:

Багатобарвні золоті палички використовуються для того, щоб зробити «знімки» в землі, які ми з гордістю знищили як шахти. Не доторкнувшись до нас.

Хто пам'ятає знамениті Boniface Holiday бари ... Я шукаю інформацію про ці бари протягом тривалого часу. Чи зараз вони випускають їх? Можливо, хтось має картину з них?

Вони були райськими! Вони перевозилися тільки з Москви, вони були видані в домашніх умовах строго по порціях : Як я пам'ятаю зараз: всередині білого, ніжного ногу, тонкого фруктового лозенжа і товстого, товстого шару шоколаду. І красива фантика з різними сценами від мультфільму:

Мусковіти, можливо, впав за кого? - Скануйте його, будь ласка!

У «90-ті роки, коли почався наставляння Марса Снікерса, почав збирати яскраві, полімерні пакети з цукерок і печива. Пам'ятайте, що ми любимо:

Україна

Добре, чарівний грудей "Мілький шлях" з елементами "ЛЕГО". Пам'ятайте:

ФОТОГРАФІЯ КАХКОВС ТА КАРАТИСТИ

Давайте мені почати з цього фото, знайденого в Інтернеті:

Так, прямо?
Це наші ідоли. Ми готові оплатити їх у відео салонах. Наші фотографії завжди з нами.

Габаритний зображення

Пам'ятайте, як ви практикували подвійний удар на дерев'яних статуях в дворі? Вони імітували. Зрізи вуса і кікбоксу виростили, як гриби - попит на поставку.

Улюблений Брус Лі ніколи не посміхався з фото - він завжди мав шлунок і жекбонів смугастими.

Породові дошки були лише повними. З'явилася причина:

«Конан Барбарар», «Червона Сонячна» - культові фільми 90-х.

Не посміхаючись з картин і Рамбо:

Фотографії переглянуті, продаються, купили, змінилися. На додаток до них були також успішні малюнки з фото:

Вони були нашими ідолами. Сильний, чесний, ярмарок.

Не те, що зараз - деякі фаготи з "House-2".

Я старшого брата і сестра були також у фотографіях. Як це:

, м. Київ

Цей будинок довгий час був в нашому будинку:

У 70-х-80-х рр. було також деякі тітки в лейперних штанах - хтось охочий популярний в 70-х-80-х роках.

Фігурки з сиру

Я теж збираю:

Дитячий сюрприз.

Немає коментарів:

р.

Всі вони.

Отже, ми приїжджаємо до фіналу. Можливо, збирання цих ... була масовою епідемією. Хлопчики, дівчинки. Ну, просто все.

Контакти

Серед радянських ясен, звичайно, не було такого різноманіття, що з'явився з приходом 90-х років. Але вони були. Я не думаю, що ніхто не буде соромитися запам'ятовувати Rotfront “Котовий аромат”, “мінт”, “Orange”, “Strawberry”:

Фантіка з радянської гумки були нудними і не представляли зборний інтерес. Ще одне, Педро:

Купити або виграти її у відвідання місячних парків. Як правило, там немає вставок. Ми не знаємо нічого про них. Вони з'являться пізніше, в '90s. Серед гумок, які принесли знайомства з-за кордону:

"Lelik і Bolek":

Польська гумка. Це також пакет з п'ять записів, але з більш цікавими фотографіями. Ми назвали їх "лаугами". Про пригоди героїв тоді популярного польського мультфільму однойменного. Моя старша братка мала багато з них, і мої друзі не робили. Звісно, ця гумка була поширена в 70-х роках 80-х.

Я дуже любила історії. Мій брат завжди jokingly назвав мене Lolyk-bolek, тому я думав фотографії зображені мене :

Збір брата мав ці обгортки:

р.

І, звичайно, Тутті-Фрутті!

Ніна з тих ясен ніколи не збивається. Все, що я мав зробити, щоб був згублений спадок. : Я не знаю, що чекав мене на 5-7 років.

Я ніколи не бачив його на продаж. З тих, хто пішов до ГДР.

До речі, я не пам'ятаю, коли продається ця вірменська гумка:

р.

Зображені герої радянського мультфільму про хутряні коти.

Що потрібно, коли ми вже знали ясен з... Включено!

Тут я підбираю себе трохи і я не буду описувати кожного окремо. Мережа є повними ресурсами, де ви можете знайти повний опис всіх ясен з вставками, завантажити сканування повної колекції і т.д. Я не налаштую цю мету. Я надішлемо темою.

Для початку я пам'ятаю гіп у дворі, коли хтось сказав, що наш магазин почав продавати нову гумку. Це був сенсаційний ефект. Кожна людина відразу побігла в цей магазин і стояв лічильником на годину, спостерігаючи цим дивом. На наступний день я зароблю гроші від моєї матері і побігти до заповітного місця.

В результаті мій перший обраний ясен був ... голий "Бублгум":

Габаритний зображення

Тоді Дональд придбав:

Він дуже цінувався. Після "Turbo" Esno :

Вони також називають «лугами» або «картонами».

У мене є весь букет Дональдів. Частина виграна з друзів, частина купується, частина закріплюється на вході в магазин. Кожен запам'ятовує, як вони грали, правда? Увімкніть вставки, викладіть картинку внизу пальмою і сколите долоню так, щоб вкладники вилетіли вгору від турбулентного потоку. Ті, хто укладав картину вгору, взяли учасника гри.

Велетень:

672289

р.

Ми не продаємо. Вони були надзвичайно рідкісними і надзвичайно дорогими! Як правило, вони вже були досить струганими, так як вони змінили руки як релікв.

Ще одна "верхова гумка" - "Final90, 92..."

р.

Турецька, на вставках - футболісти і команди:

Великі, яскраві лайнери.

Його аналог - абрикос "CinCin":

, Україна

На її вставки були переважно зображені сцени з ігор.

Наклади були зараховані, що полегшують їх виявлення при зборі.

"BomBibom" - гумка з вставками для автомобілів. Один з моїх улюблених, після Турбо:

На відміну від Турбо.

«Бомбаб» в різних періодах виготовлявся в різних формах і з різними видами лайнерів. Я знаю принаймні 4:

Але перша серія стала найхолодніше! Жовта гумка зі смаком дині, квадрата, великих лайнерів, реальних колісників з характеристиками. Зайдіть все.

"Турбо" - цар ясен:

Пікантний смак в поєднанні з великими лайнерами, деякі з яких все ще...

Чи знаєте ви, що перші 50 номерів не існує? : І ми захопили їх, шукали, прийшли з оповіданнями, які побачили їх на цьому ... :

З цієї колекції:

Він обмінявся на зручний для іноземних монет. Вишуканий, але пахучий.

А серія 1-50 виглядала так:

Ми не бачили таких автомобілів на вулицях. Пам'ятайте про те, що ви побачили паркований автомобіль? Ми пішли на скло водія і подивилися на Speedometer - "Як це натиснути?" :) Очі сходження на лобі з чисел "200", "240". Це після нашого "Волга" і "Жигуля" з їх "120", "140".

Gum "Turbo" пережили все - серія її вкладників заміщалися один одному. На деякий момент я просто припинив їх підбір - так багато з них вирощено.

Гумка "Лазер" була вставлена з військовим обладнанням. Вивчаємо технічне обладнання іноземних армій. З них я дізнався порядок швидкості танків, ракет, літаків, вертольотів і бойових кораблів.

Так само турецька фірма, яка виготовила Турбо, зробила наступне:

Самі комікси як «Дональд», тільки про дивний нісний хлопець в капелюхі:

З незрозумілими говоріннями в Туреччині.

Р

Але сенс не складно зрозуміти.

Ще одна гумка з білої вставки:

35 р.

І легендарний «Любо...», який сьогодні на продаж:

Здавалося б, вони зібрали не тільки дівчата, але і хлопчики. Вони здаються, щоб мати справу один одному. :
Переклад був приступним часом.

Були багато інших лайнерів з гумок Пакистанського та китайського походження:

На які з'явився малюнок з олівцем.

Прохолодна гумка "Гуіннес записів":

Азійські люди, людина.

Gum з лотерейним вкладишем і прогнозом:

р.

Ви навіть можете виграти - я виграв 25 рублів, вартість гумки. Більше і втратили :

Gum "Підліток Кутант Ninja Turtles" з вставками карт:

Татуювання вставки:

І гумки, які не мали вставки:

Це був дуже великий!
Тоді перший «Terminator» був показаний в нашому кінотеатрі на великому екрані: Наклейки з епізодами фільму - мм! Це просто цегла!

30427761

Тоді на телебаченні показало «Журсацький парк» і...

"Dinosaur Планета" - мій улюблений удар.
У ті роки моя мама почала «схуднути» до Москви і на перших носіях гумки і шоколаду. Людина, люди, вона приніс блок динозаврів!!! Але не для мене... : Ви можете вибрати один або два. Я підібрав край обгортки і визначився від шматка картини, чи був один або ні : Що було здорово! У будь-якому випадку я кладу все разом. Здавалося б, альбом можна замовити десь. Цей альбом повинен бути відправлений на адресу і отримати деякий крап (но цифра, сорт). Але що таке фольго? :

Для дівчат було тематичні наклейки:

Барбі і Кени:
Дівчата кладуть їх на альбом і відправили їх : Ось так: Обмін колекції лайнера для ляльки :

Джерело: alexio-marziano.livejournal.com