Де і як росте «пролетаріат»

На ринку праці сьогодні не тільки ледачі. Де і хто отримує робочі професії?

Джерело

У нашому невеликому місті Тара на півночі Омської області в радянських роках було три професійно-технічні школи, де навчався «пролетаріат». Залишається лише один ПТУ. Прийнято без вступних іспитів, а контингент утворився цікавим.

371997

Відмінність між студентами відразу захоплює око: сільськогосподарські праці приїжджають сюди, часто з малозабезпечених сімей, а міські лобощі – грязьові студенти Тарських шкіл. Вчителі «публять» до кінця 9 класу, а потім, видихаючи з рельєфом, випрошують з стін школи.

І стіни в гуртожитку професійно-технічної школи побіляють вапном.

Школа чітко не до «Європейських ремонтів». У номерах є залізні ліжка, комп'ютери або навіть телевізори, але це досить весело – практично кожен номер має власний гітарист.

Умови життєдіяльності не найкращі, але здається, що це не турбує нікого, адже в Сибірському селищі всі зручності часто знаходяться на вулиці.

PTU проводить механіки, зварювальники, продавців, каналізацій і перукарів. Я не буду говорити про стан матеріальної бази школи. Ви можете побачити все в цих фотографіях.

Вчителі тут не молоді. На мій погляд, вони знають підхід до молодих людей, які навчаються в ТТУ. Вони не спустошують її, вони не спустошують її, вони не змушують її йти до класу.

Студенти, які відвідують школу, не мають ентузіазму. Один з вчителів розповів мені, що є студенти, які навіть забули на іспит.

р.

Готель знаходиться в самому серці. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час. Вони безкоштовні.

Неправдиво сказати, що найпривабливіші і неспокійливішого молодого вступу і навчання в школі. Багато молодих чоловіків і жінок, які прийшли сюди, щоб отримати професію і стати спеціалістами класу. Для них, як правило, є вже вакантні місця з хорошими заробітками, де вони підуть працювати після навчання.

Багато людей знайдуть роботу в Тюмені та Томську на півночі на нафтогазовидобувних підрозділах і отримують значно вищі зарплати, наприклад, випускники університету, які отримують роботу в Тарі.

Р

ПТУ може бути непристойним. Але в герметичності, не в оффенції. І дух, який зацарював тут, може бути заслужений гуртожиток різних університетів і академій.

Хлопці прості і відкриті, без показу.

Номери дівчини комфортні для себе. Якщо навіть в таких умовах вони можуть підтримувати замовлення.

Всі хлопці, з якими я зумів говорити під час зйомки цієї серії, мають найбільш земні мрії: швидко закінчити свої дослідження в професійній підготовці і знайти платну роботу.

Вони хочуть працювати чесно, заробляти гідне життя, ймовірно, краще, ніж їхні батьки. Я не думаю, що рівень своєї мрії відрізняється від надії та планів 80 відсотків сучасної молоді. Бажаю їм удачі! Дякуемо!

Всі

Джерело: