Rocket Watch завод

"Рейкета" - легендарний радянський годинниковий бренд, виготовлений Петродворцовським годинниковим заводом, який був заснований Петром І в 1721 році. Довгий час завод був на межі відмирання, але недавно стало відомо, що рослина відроджується.
10 зображень по etoday/chronoscope

р.

Російська аристократія приймала реставрацію найстарішого годинникового заводу країни. Він знаходиться в Петрофі, він майже три сотні років, і був заснований Царом Петром І. У радянських часів його називали "Рокет". На місяць виготовлялися сотні тисяч хронометрів. І хоча це яскраве минуле своїх майстрів тепер тільки запам'ятовується, рослина ще одна з небагатьох підприємств, які самостійно створюють всі складові своїх годинників. Журнал «Хроноскоп» попросив голову дошки про яскраве майбутнє «Рокети»
Директор і креативний директор бренду Count Jacques von Polier.

р.

Як ви закінчили в Росії?

Університетський обмін, я навчався тут в економічному інституті, знаменитому «слеханівці». Моє предки з Росії, сім'ї, хоча французи, приїхали сюди з військами Наполеона. У 200-х роках життя вона стала дуже русифікованою. Наприклад, мій великий А після революції їхні предки відійшли від комунізму, живу в Німеччині перед Першою світовою війною, а потім пішли до Франції. Моє рішення про повернення в Україну непросто. У 1995 році, коли Радянський Союз зникнув, але навіть мій бабуся, який говорить російську, був проти руху. Вона сказала: «Якщо ви йдете в Росію і працюю за Комунікацію, я не спілкуюся з вами більше». Ми не говорили протягом 6 місяців.

577080р.

Чи є інформація, яку російські аристократичні сім’ї також забрали реставрацію бренду «Рейкета»? Це правда?

На дошці режисерів – князь Ростислав Романов, його великогабарит – сестра Миколи ІІ, а його великозернистий син Миколи І. Молодий Романов вирішив повернутися до життя в Росії, він отримав дуже західну освіту і приїхав сюди, щоб дізнатися російську мову. Зацікавився брати участь у реставрації Рокета, оскільки його представитель, Цар Петро Великий, створив цей завод. Граф Палін, що допомагає знайти інвесторів. Він також є представником знаменитої російської сім'ї, його предків брали участь в перерості Цара Павла І. Паліна має підприємства в Росії і Швейцарії, а дружина належить до сімейства Agnelli, яка володіє Fiat і Ferrari. Пален був одним з перших переселенців для повернення в Росію. Він був тут з 1992 року. Ці люди дуже корисні для Ракета в пошуку інвестицій.

Що робити перед Рокетом?

Він зробив бізнес і багато подорожував. Коли я втратив все. Звертайтесь, друзі, і я їду в російській машині з Парижа до Шанхайа і назад, і це займе нас рік. Росія, Центральна Азія, Монголія, Афганістан, Китай – всі ці країни ми побачили і написав книгу «Коме на». У Франції, одна з перших книг, з яких західники змогли дізнатися про стан колишнього СРСР та її республік. Після цієї поїздки я працював у фінансовому секторі на деякий час. Я більше художника, ніж финансерія. Рокет – це творчий проект, і мій фінансовий фон допомагає мені працювати з ним ефективно. Ви повинні зробити гроші для нього. У випадку, якщо наші бюджети мають незначні порівняно з іншими брендами годинників, це ще бюджетний бюджет, і вам потрібно шукати кошти для нього.

Чому ви вирішили вивчити годинник? У вас є будь-які передумови для цього?

Я ніколи не зробив годинник до і я не експерт в цій галузі, не годинниковик. Але я відчуваю, що творча людина і рокет як проект дає мені можливість реалізувати себе. Два роки тому я мав розмову про годинник польоту, цей бренд був придбаний олігархом Сергієм Пугачовим. Польотом. Цікавий бренд з історією, і це перший раз я серйозно думав про будівництво годинникового бренду. Але Політ має складну ситуацію, великі юридичні проблеми. Зараз на основі цієї назви зареєстровані багато підроблених брендів – Flight Elite, Flight Classic, Flight International та ін. По-друге, не існує виробництва, немає заводу, є тільки маленькі студії, які роблять пару хронологічних хронологій на місяць. Ракета менш відома, ніж Flight, але бренд збереглася і виготовлявся, тому я взяв його.

Ви думаєте, що дивитися під російським брендом може бути інтересом до будь-якого?

Російська мова втомлюється з суші і піци, вони хочуть їсти борщ. У п'ять років буде російська. І Рокет фокусується на тому, що час. Росія – унікальна країна, через радянську владу, а потім приватизацію, тут загинув багато старих марок. На додаток, за двадцять років, ніхто не хотів купити в домашніх умовах, кожен хасидований іноземцем. Сьогодні ця тенденція змінюється, але не існує компаній, які можуть задовольнити попит на російську мову. Один з небагатьох вижилих заводів Rocket. Це не так багато, як він використовується, щоб бути в 1970-ті роки, але це реальний бренд з величезною історією. Це завод, який виробляє все себе, в тому числі баланс і спіраль, найскладніші елементи в годинниковій роботі. Рік тому, ми повинні зробити важливе рішення – зберегти виробництво або зробити, як кожен інший – купити механізми з ETA та продати їх під брендом «Рейкета». Це буде простіше, дешевше, і ми, ймовірно, зробимо гроші зараз. Але ми вирішили зберегти все і інвестувати в розвиток виробництва. Ми сподіваємося, що люди оцінять її в майбутньому, навіть якщо годинник не є дешевим.

Чи є Rocket, щоб бути модним брендом або ви будете робити "серійні" хронометри?

Існує кілька видів годинникових брендів. Першим є чистий дизайнер, люди купують такі годинники через їх зовнішній вигляд і етикетку в цьому випадку не дуже важливо. У модних брендах, які під брендом виробляють все: одяг, парфуми, аксесуари та годинники, включаючи. Вони не мають власного годинникового виробництва, вони замовляють все на боці. Їх хронометри призначені для модних жертв, які хочуть мати будь-який Gucci або Armani. І, нарешті, основна група є традиційними брендами годинників, вони найчастіше швейцарські. Але навіть серед них дуже мало компаній, які виробляють власні машини. З п'яти тисяч компаній, тільки чотири або п'ять виробляють абсолютно кожну деталь самостійно. Rocket - це просто така компанія. Але ми не тільки зробимо годинники, будуть всілякі модні аксесуари. На базі «Роккету» буде побудовано потужний бренд з багатьма напрямами.

Скільки коштує виробництво годинників в Росії?

Очікується. Якщо ми робимо 1000 до 2000 годин на місяць, це набагато дорожче, ніж покупка готового механізму від Swatch Group. Хороші механізми ETA продаються на 20-40 доларів, це коштує не менше 50-60 доларів, щоб виготовити простий механізм "Rocket" без ускладнень. Це ціна всього одного механізму, плюс вам потрібно додати браслет, тіло та інші деталі. Ця сума не включає в себе заробітні плати, маркетинг та дизайн годинників. Очікується, звичайно. Якісні швейцарські годинники продаються за ціною рокетів. Але ми не розглядаємо швейцарських як наших конкурентів, ми орієнтуємося на тих, хто хоче купити щось реальне, не підроблене, зроблено в Росії.

Чи відчуваєте бюрократичні перешкоди?

Дуже важко виготовити в Росії, я не консультую всіх, щоб зробити це, якщо тільки тому, що ви повинні піти в нотаріус п'яти разів на день, щоб зареєструвати деякі смішні документи. Мій батько тепер 75 років, він є активним бізнесменом у Франції і у всьому житті він був в нотаріуса 1 раз – коли батько помер. Є занадто багато папок в Росії, що створює сотні разів більше труднощів, ніж в будь-якій іншій країні.

Що відбувається з вами? У колишніх радянських заводах більшість майстрів – це глибокі пансіонати, які важко синхронізувати з присутнім.

Так, багато майстринь працювали на скеляті на 50 років. Дуже добре збережений. Один годинниковик взяв участь у блокаді Ленінграда, ще один відданий Чорнобиль, третій жив на північному або Південному полюсі, я не пам'ятаю точно. Одним з основних завдань для нас було знайти молоді годинники. Ми співпрацюємо з Котин Ленінградським інженерним коледжем. Відкрито єдину школу спостерігачів в Росії, 9 студентів. За спеціалізацією в годинниковому виробництві отримують загальна технічна освіта. Вони навчаються Старими годинниками. У тренінгу є теорія, практика на заводі, історія годинників.

Чи беруть участь у відновленні рослини?

Так, для відновлення виробничих процесів, ми привеземо в іноземні інженери. Одним з них є колишній інженер Breguet, інший був відповідальний за внутрішню логістику компанії.
Rolex, третій працював дизайнером
Хаутеленс. Ми шукаємо їх довго, але дякуємо за те, що у швейцарському годинниковій галузі була невелика криза. Зроблено наш пошук трохи простіше. В першу чергу відмовилися працювати в Росії. Один з інженерів погодився просто перейти до Санкт-Петербурга, щоб побачити завод. Він бачив його як туристична поїздка. По приході, звичайно, був шокований, в Швейцарії, адже годинникові заводи дуже чисті, кожен працює в білих пальмах. Ракета була далеко від стерильної. Але коли дізнався, що робітники заводу виробляють спіраль і балансувати себе, він зацікавився і погодився співпрацювати. І це інженер, який працював у Брегуті, приніс два інших людей з ним. До речі, працював над найскладнішим механізмом Memoire 1, який був створений Maurice Lacroix. Це механіка, яка має властивість пам'яті. Він був відповідальним.
проект Тепер швейцарські інженери надають консалтингові послуги, вони знаходяться на заводі один тиждень на місяць, а також решту часу беруть участь у відеоконференції. Вони займаються інформатизації виробництва, передавання креслень від калькуляції до комп'ютерів і так далі.

У Мезойському періоді обов’язкове обладнання.

Ми ще маємо старі машини, але купуючи нові є пріоритетом для Rocket. З іншого боку, механізм не змінив багато в останні роки, нічого особливого відбулося в цьому випадку в 50 років. Ми не прагнемо зробити турбіллони, важливо для нас, щоб виготовити прості, надійні Калашніковські годинники. Сучасні машини
Вам потрібно зробити все, вам просто потрібна програма. Але вони не працюють краще, вони просто зручніше. У традиційному виробництві, щоб виготовити всі частини годинника, потрібно мати цілий набір машин. Для виробництва близько 200 складових якого проводиться механізм «Роккет», потрібні близько 300 різних одиниць. І для того, щоб почати робити ще один на обладнанні, заточений на певну частину, вам доведеться витратити 2-3 дні настроювання. На сучасному пристрої достатньо натиснути кнопку. Тому ми поступово перейдемо до них.

р.

Але при переході на нові машини ви почнете виробляти нові машини? До речі, скільки калібрів у вас є?

В даний час ми використовуємо один базовий калібр. На його основі виробляються ще кілька механізмів: з датою; датою і днем тижня; місячний календар; годинники протягом 24 годин і 12 годин; годинники з трьома невеликими наборами, які показують дату, день тижня і 24 години. На підставі того ж механізму ми почнемо робити автомобілерозійні годинники. "Рокета" не прагне імітувати комплекс швейцарських годинників, наш бізнес простий, якісний годинник. Після всього, складність не дає більшої точності. В цілому, ми маємо креслення різних механізмів, наша історія багата.

Яким буде дизайн нового Рокета? Чи буде ви працювати в ретро-тематиці або створить щось нове?

Тепер у нас є тимчасова колекція – трохи модернізований годинник тридцять років тому з злегка переокремленими діалами. Відбувся нова колекція. Але ми не хочемо, щоб зробити все принципово різними. Для нас дуже важливо, щоб всі наші моделі базувалися на попередніх моделях і що все нове походить від природної еволюції. Рослина майже 300 років і ми просто невеликим відрізком цієї історії. Я не можу дозволити руйнувати нашу спадщину. Ми маємо тисячі годинникових ескізів. Існує кілька брендів з такою величезною основою і ми будуємо на корені і дизайні за історичною логікою. Це не означає, що ми будемо робити ретро, ми просто зберігаємо історію. Рокет, наприклад, відомий своїм 24-годинним годинником і продовжить його зробити.

Ви працюєте на фірмовому стилі? Для того, щоб не потрапити в інші годинникові компанії, необхідно зробити рокет впізнаваний на перший погляд.

Навіть з центру ви можете легко виявити Rolex. Рокет важче. У нас є багато різних конструкцій і важко визначити один стиль. Ми думали про те, як зробити їх впізнаваними і прийшли до того, що наша торгова марка буде нульовою на діалі (де зазвичай знаходиться позначка «12 годин).

Найголовніше питання, як ви продаєте?

Якщо ви їдете до Старого Арбата і подивитеся російський годинник на 50 bucks з написом KGB – впевнені, що це підробка. Таку ціну на механічні годинники, зроблені в Росії, не можна. Реальність полягає в тому, що вони не можуть бути дешевими, ніж $ 200. Наші хронометри продаються за $ 200 за квартз і $350-400 для механіки. Найвищий бар знаходиться близько $800. Перегляньте наш тимчасовий збірний розпродаж за $ 300.

Ви на зв'язку з зірками, шукаючи бренд-амбаса?

У нас є невеликий бюджет, тому ми не можемо використовувати зоряний ресурс. Але багато людей люблять наш проект, наприклад, є автомобільна спортивна команда, яка виконує під знаком "Рокет", багато спортсменів підтримують нас. Якщо ми говоримо про зірки, головний партнер Наталія Водінова. У мене є особиста дружба з нею і вже давно відомо її. Рік тому я просив її, як вона відчувала про бренд Rocket і вона була збуджена, щоб допомогти нам. Вона домовилася до оформлення годинника. До благодійного фонду додано порцію прибутку від своїх продажів.

Джерело: