40 років першого електронного листа

40 років тому Американський програміст Рай Томлінсон відправив першу електронну пошту, виписавши в адресну ікону "@", або "дог", як вона була висвітлена людьми. З тих пір мозковий вчений використовувався практично всім мешканцям планети, щодня роблячи мільйони віртуальних повідомлень.

«Я думаю, що простота є основною. Адреса електронної пошти все ще виглядає як 40 років пізніше. Звичайно, тепер ви можете прикріпити файли, відправити щось інше, ніж текст, але основну ідею зрозуміло і легко запам'ятати, як його використовувати, говорить Рей.

Суть винаходу полягає в тому, що ім'я користувача відокремлюється від імені сервера до якого підключено комп'ютер. Неприємно кажучи, до цього пункту проводи були обмінні, як якщо ноти від руки до руки в рамках одного комп'ютера, Рей дав людство повноцінну електронну поштову скриньку, в якій листи миттєво приходять з афера. Він зробив столицю літеру «а» з округленим хвостом. Цей символ використовується в англійській мові як скорочений заклинання прийменника "в", переведений в російський зміст: "при", "на" або "по".

Читати далі і дивитися історію тут.

Джерело: