7 хв Речі та Феномена

Що в США і не в Росії

Blogger die_laute пише: У цій пошті я спробував зібрати деякі з найбільш поширених речей і явищ в Америці, які ми не маємо або погано розвинені. « » » » » » » » » » » » » »
8 пік

Dr. Pepper, Імбир Ale, Кореневе пиво

Я думаю, що багато вас пам'ятаю, що смак, Dr. Pepper, банки, з яких зникли з полиць магазинів певної кількості тому.
Звичайно, тепер ви можете купити його в "ABC of Taste", наприклад, але немає такої речі, що ви прийшли до McDonald's і відповів "Що ви будете пити?" У США ще одна з найпопулярніших вуглецевих напоїв і має молодший брат, дієта версія.

Багато людей почули про імбир ель тільки в кіно. Імбирний ель - це вуглецевий напій з імбирним ароматом. Має майже не колір.
До мого смаку, це не на всіх солодких і найбільш нешкідливих всіх соди, якщо слово «безкоштовно» можна віднести до соди в принципі.

Рідке пиво (роотове пиво) - алкогольне та неалкогольне. Я не пробував спирт, я не сказав нічого. Я спробував цю соду пару разів і спробував потрапити всередину. Але він дуже дивний. Я не знаю, що порівняти, але недосвідчена.

100's 120's сигарети

Я думаю, що це не секрет, що тютюнові вироби в Сполучених Штатах є дорогими (до $6 до $10 за упаковку). Уряд постійно підвищує ціни і посилює закони.
Але не кожен знає, що сигарети в США приходять в три розміри: стандарт (60-ті), 100-ті (похилого) і 120-х (один двадцять). Ціна стандарта, 100 і 120 однакова.
На малюнку нижче показано, як пачки відрізняються по висоті і маркуванням.

Сумки з вершковим сиром (Баги з сиром)

Це традиційний американський сніданок. Башель - це те, що наша сумка, але трохи м'якше і пишна. Мішель розрізається навпіл і щедро змащують сиром. Можна покласти обидві половинки в тостер. Неважко сказати, калорійність такого сніданку буде майже половина добової норми?

Сумки майже на будь-який смак: від простих (звичайних) і закінчуючи апельсином з журавлиною (більшість цього мішка помаранчево-червоний). Є ще багато «супутників» сиру. Як лосось або вершкове масло і варення. Все обмежується тільки своєю фантазією.

Лаундрі (Лаундрі)

У Сполучених Штатах не всі миючі машини у своїх квартирах. Для того щоб мити речі, люди перевозять їх на окремі споруди - фурнітура.

Як правило, пральня є одним для декількох блоків. Про один раз на тиждень американці набивають свої кошики, спеціальні пакети або візки з одягом муда, приймають порошки і відбілювачі і йдуть «зробляти ломбарди».

Всередині є пральні машини в декількох рядах, а сушарки висять на бічних стінах. Пральні машини найпростіші – з вертикальним барабаном і трьома режимами прання: холодний, теплий, гарячий. На боці є приймач монет: 6 або 7 монет 25 центів - вставка, перемістити приймач і викласти його в секрет без грошей. Почати роботу машини.

Для заманки машини вставляємо ресивер 2 рублів. монети, не вдасться.

Цикл прання триває 40-50 хвилин. Під час цього часу ви встигли піти в продуктовий магазин, наприклад, або пообідати в сусідній кафе, попередньо надягаючи ємності з рідинним миючим засобом на кришці пральної машини - порошок, який ми всі звикли, в США не користуються.

До речі, це абсолютно не те, що під час вашої відсутності хтось поганий-дус Американець не вкрасить сумку для речей (як варіант – самі речі) або не буде «бороти» трохи рідкого порошку.

Після того, як ви приймаєте пральню, завантажте її в сушарку. Для кидання важкої після прання речей на другому ярусі сушарки все ще приємно.

Принцип «25 центів – 5 хвилин сушіння». 6 режимів вибрати з - від дуже гарячої до холоду.

Не всі американці мають праску в домашніх умовах. Невелика хитрість полягає в тому, щоб витягнути дуже теплу пральню з сушарки, розкласти її на спеціальному столі, трохи гладкі руки і ретельно скласти.

Лаундомати поліпшеного типу доступні в житлових будинках (квартирних будинках).

При перевірці ви надаєте спеціальну картку, на яку потрібно покласти гроші і сплачувати її замість кидання чвертів в приймач монети.

Тільки мешканці будинку можуть потрапити в такі прикраси і шанс, що ваш одяг буде вкрадений тим, хто прагне до нуля.

Толстові дороги (пальні дороги)

Такі дороги виявляються на автомагістралі, коли подорожуєте з однієї держави на інший.

На дорогах постійно зустрічаються Шити, які говорять про те, скільки залишилося на пальці і скільки платити.

Зазвичай ця сума становить від 2 до 10 доларів. На в'їзді на натовп, водії сповільнюють, вибирають відповідний прохід (в залежності від того, чи є у вас вантажівка, автобус або пасажир, і чи ви будете платити карткою або готівкою) і отримати в лінії, якщо будь-який.

Вони приводять до машини і сплачують кредитною карткою, або до кабіни, де сидить працівник, який натискає кнопку бар'єрного підйому після того, як ви дали йому необхідну суму готівкою.

Поїздка від держави до держави або через кілька штатів може коштувати стільки, скільки $ 30 або $100.

Я чув, що безкоштовні дороги також існують, але вони набагато гірше (Я підозрю, що американський «морський» дуже відрізняється від російської в плані доріг) і шлях виходить довший.

Так дуже мало людей використовують їх.

Формат пластикової картки "для ключів"

Майже кожен магазин має свою знижку, примулятивні, бонусні картки, які ви дрочить на руки після покупки.

Як правило, весь набір вручну відразу: пластикова карта стандартного формату, брошура з докладним описом можливостей даного виробу і міні-версією пластикової картки з отвором для кільця.

Ці міні-версії Американці висять на ключі, які стають такими об'ємними кольоровими пластиковими кульками.

У середньому від 15 до 30 таких карток накопичуються на ключах. Ви можете бути як бібліотечною карткою, так і картою улюбленого магазину одягу.

Якщо ви хочете, ви також можете замовити міні-версію кредитної картки з банку, яка обслуговує вас.

Гігантська упаковка

Ви коли-небудь бачили пакет чіпів Laze вагою половина кілограма? Тепер, знаю, що це існує. 5-літрові каністри з молоком або соком?

Особисто, вони завжди викликали деяку плутанність. Але насправді така упаковка дуже популярна з декількох причин:

Американці їсти багато і постійно. Скрізь.

Багато людей йдуть в магазин раз на тиждень, один раз на два тижні.

Ціна пакету 12 пляшок мінеральної води трохи вище, ніж ціна того ж пакету 6 пляшок.

«Купити 4, отримати 1 безкоштовно»

Якщо ви коли-небудь поїдете по 5-літрової пляшки вина або літрової упаковки концентрованого крему, не дивилися – ви в Америці.

Джерело:

Категории

Смотрите также

Новое и интересное