1,1 км Volvo був спочатку назва роликових підшипників, виготовлених компанією SKF (Ukrainian Kullagerfabriken), створених в 1907 році шведським інженером та винахідником Sven Wingquist. «Волво» в латинському вигляді означає «Я рулон» («волонтер» – латинське дієслово «прокат», «волово» – перша людина, єдина кількість цього дієслова). Сьогодні SKF є найбільшим виробником підшипників, ущільнювачів, ротаційних блоків тощо.
через ibigdanb тільки 16 точок
2,2 км Ідея створення автомобілів прийшла до працівника СКФ Габрільсон (майбутній директор бренда Volvo) у червні 1924 року, і була озвучена під час зустрічі в ресторані зі свого колишнього однокласника Густава Ларсона. Через два місяці, в серпні 1924 р. вона зайняла форму усного розташування. Майже рік і половина пізніше, в грудні 1925 року з'явився офіційний документ, який проголосував: «Я, Габріельсон, маючи намір створити підприємство для виробництва автомобілів в Швеції, зробити пропозицію Г. Лрсона для співпраці з мною інженером». "Я, Лєрсон, прийняти цю пропозицію." Це був Ларсон, який мав розробити перший автомобіль.
3. У Молода компанія спочатку була дочірньою компанією SKF. Завдяки наполегливості Assar Gabrielson SKF виділені гроші на виробництво, а назва підшипника стала брендом майбутніх автомобілів.
4. У 14 квітня 1927 р. і називався ÖV4. Його прізвище «Якуб». Через ідею виготовлення автомобілів було озвучено на літній день, званий «День Якубу» у шведському календарі. Двигун "Jakob" мав потужність 28 кінної сили і прискорив автомобіль на швидкість 90 км / год, що досить добре для цього часу!
5. Умань Яков був цікавий випадок. З 14 квітня до того, як автомобіль був представлений на пресі, інженер Еріка Карлберг вирішив перевірити автомобіль просто в разі. Виявилося, що він може повернутися! Збірники викручують задню коробку передач. Той факт, що останні частини необхідно зібрати автомобіль, прибули тільки ніч до того, і ті, хто відповідальний за збір, витратили не найпростішу ніч, готуючи автомобіль для шоу. Але всі вирішили, що це був хороший знак: тепер рух буде тільки вперед!
3250Р. 3700Р.
6. Жнівень Volvo емблема – коло з стрілою діагонально вгору і праворуч – це давньосимвол заліза, символ незворотного римського бога війни Марса. Він також зображує щит і спис. Емблема надійності, довговічності, якості. Виконується діагональна смуга, яка раніше виконала певну функцію - для збереження логотипу. Згодом він став просто декоративним елементом.
7. Про нас У ÖV4 входить невеликий квітковий ваза.
8. У Вперше з'явився в 1929 році і був призначений для власників автомобілів Volvo. Розподілений співробітниками компанії та різними партнерами. Ratten є одним з найбільших автомобільних журналів в Швеції.
9. Навігація У 1935 році Volvo стала незалежною компанією.
10. Під час Другої світової війни Volvo виготовляв окремі моделі шведської армії.
11. Перша трикутна сидінь світу з'явилася в автомобілях Volvo 1958. Винайдено інженером Niels Bolin. Згодом інші автовиробники почали використовувати його в своїх автомобілях.
12. Перша антитрафічна автокрісло світу винайдена Volvo у 1964 році.
13.00 р. У 1976 році Volvo запровадив кисневий сенсор Lambda Sond, що значно знижує вміст шкідливих речовин у витяжних газах. І розвивався каталізатор.
На даний момент інновації були впроваджені вся глобальна автомобільна промисловість.
14. У 1995 році Volvo вперше встановив бічні подушки. Вони стали частиною базової конфігурації на всіх моделях.
15.00 р. У 2004 році Volvo представила систему BLIS. Ця система оповіщує водія транспортних засобів на сліпому місці.
16.00 р. Якщо у вас є старий двигун Volvo, навіть якщо він був побудований в 1930 році, ви можете легко знайти деталі для нього. Цей факт зауважив у Книги рекордів Guinness.
, Україна
Ви можете попросити, що це про рак? За допомогою раків було історичне засідання колишніх однокласників. Як Густав Ларсон кладе його, «Я мав пройти ресторан Sture-hof». Я бачив комерційну для свіжої риби, і я вирішив піти всередину, де я бачив Габріель сидять окремо перед горою червоної риби. Я приєднався до нього, і ми встановили про раків з великим апетитом. Під час зустрічі з цим шансом у серпні 1924 р. було досягнуто усний договір, щоб розпочати виробництво автомобілів.
щасливий кінець
Джерело: