Аналогія між Стародавнім Римом та сучасним суспільством

У цьому пості я хочу малювати аналогію між давньоримським і сучасним суспільством.
Так як багато речей схожі, я буду тільки обговорити це питання з прикладом самодогляду і гігієни.
Therma/Бані.
У Стародавньому Римі немає душі в будинках, це привілей сучасного світу, в ці дні він ще не був придуманий, наявність лазні є досить рідкісним. Що таке гігієна? Наявність величезної кількості громадських ванн (батьків). Де можна поплавати в басейні, парі, масажі або мати важливу зустріч.

Частина 2

Сучасна сауна

Додано до [mergetime]1297353717[/mergetime]
На відміну від наших громадських ванн, римські ванни мають кілька інших функцій. В порівнянні з банями, але з величезними фітнес-центрами. Для гімнастичних вправ, а також масажних кімнат і парових кімнат, там були нагріті басейни, номери для відпочинку, які можна навіть скористатися послугами доступних жінок. Але крім того, були укладені важливі угоди в Умовах та нарадах. Розмір деяких Умов просто глянцевий. Це місто в місті, деякі державні ванни можуть розмістити до 10000 осіб.

2. Ранковий туалет.

Ми всі звикли до (нині я розмовляю про чоловічу половину) для того, щоб включити гоління в ранкові процедури. Для давнього Риму це не незвичайне. Також ви повинні піти на роботу або до сенату плавно поголені, для цього були барбери або барбери. Гоління було дуже болючим, так як не було розм'якшення піни ні брита з подвійним або потрійним лезом. З бронзи або загартованого заліза, у вигляді скропу і заточування звичайним баром. Але це не найцікавіше, виходить, що в давні часи з'явилася тенденція, щоб захопити зайве волосся на краях брів. Крім того, на натуральних основах використовуються навіть воскові смуги, які.

р.

А сучасна брита.

3. У Секрети жіночого краси.

У ці дні люди знають про косметику. Наприклад, жінки подовжили свої брови вугільною паличкою, і натирають їх щіпкою золи. В принципі процедури залишаються однакові і інструменти також схожі, тільки інгредієнти зміняться Для розмальовки очей ліктьовий чорнило і загортають дати кісток. Так само як і подрібнені пальці. Також фарбовані і губи, використовуючи для фарбування карміну і cinnabar. Для омолодження використовують медовий крем, додаючи кілька жирних речовин і трохи білого кольору.

4. Громадські кімнати.
У Римі, як і в будь-якому сучасному мегаполісі, було багато громадських туалетів, деякі навіть нагріті. Найвища відмінність сучасного туалету і стародавнього — відсутність конфіденційності. На довгому кам'яному лавці з слотами сидять кілька осіб. Мій друг вдало порівняв цей туалет до туалету в армії. Але в Римі це не те, що люди сидять і спілкуються один з одним, крім того, «Нехай вітер не вважається непристойним». Я скажу з місця, але навіть під час запису прийому. Туалетний папір ще не існує для цієї мети, схожості використовуються з губками на кінці, одноразовими губками і лежать у вигляді штучного потоку, що тече на ногах відвідувачів цього місця.

А сучасний туалет я знайшов онлайн.

Додано до [mergetime]1297353963[/mergetime]
Я можу малювати більше аналогій, якщо вас цікавить, додати і я зроблю більше подібних повідомлень. Хочу відмітити, що я навмисно зробив пост коротким, щоб велика кількість інформації не відлякала вас, і ви не закривали повідомлення з словами «То багато літер».

р.

Джерело: