Люди з північних казок: ринок в Saleskhard

Продажkhard - адміністративний центр Ямалу. У туристичному потенціалі ЖК «Ямал-Ненец» запроваджено прес-турні оператори. Відкриті готелі європейського рівня на лінії арктичного кола, обробленого рибою і венозом, показали мамонт «Луба». Але я бажав писати не про це взагалі, а не про Північні вогні та льодові скульптури, а не про перспективи розвитку арктичного туризму в регіоні, що має регіон, але про зустрічі з реальними корінними людьми на півночі.

Під час нашого готелю на березі річки Сатанка стояли дві чуми. Я не можу потрапити в цей ранок. Я не маю нічого, щоб принести їх вранці. Немає навіть цукерок. Тому що я важко їсти солодощі. І піти в Ханти (Хантамі) в епоху з порожніми руками не прийнято. На ринку працює наступна можливість спілкування з місцевим корінним населенням.

Люди в красивих національних нарядах в холодному і холодному продаються саме те, що природа дає їм. В основному риба. Муксун тут знаходиться на спеціальній честь, веноз і дерша. Я ніколи не зустрівся з реальними Nenets, Ханти до. Все моє знайомство з ними закінчилося фотографіями з туристичних буклетів - своєрідна лялькова реальність. Ви подивитеся на всі ці фотографії з туристичних буклетів і ви думаєте: "Ми гарно одягалися для приїзду туристів."
14 фото через rgo_news

1,1 км Полийте м'ясо на місці.

191767

2. Риба.

23186

3. У По снігоходах.

4. У Зміна.

5. Умань Вся родина.

р.

6. Продажkhard Market. Після того, як час слухання, вони домовилися мати мені фотографії.

Р

7. Про нас Жінка в кадрі приховується її обличчям.

Габаритний зображення

8. Продажkhard Market.

9. Навігація Після короткої розмови. Люди почали реагувати мені нормально.

1417905

10. Загальний вигляд ринку. Місцеві корінні люди торгують на ринку.

11.

12.

- відео

13 хв

14. Похід праворуч.

Це реально. Люди гарно одягалися не для туристів, але просто тому, що вони прийшли до міста. Прийміть на снігоходах з тундри, привезені на ринок подарунки з тундри і плоди своєї праці. Вони живуть сьогодні, як їхні предки жив сотні років тому. З переваг цивілізації корінне населення в основному використовується: сноуборди, дизельні генератори, мобільні телефони і телебачення. Вони живуть в повній гармонії з природою, приймаючи з неї найбільш необхідний.

У зв'язку вони не були словесними. При спілкуванні з ними казки народів Півночі згадувалися. Звичайно, очі і очі дивляться. Вони є натуральними шавліями, гідністю і добрістю в сучасному світі. Не вдалося встановити психологічний контакт з ними. Я дуже хотів би зробити фотографії з них. Виявилося, що без попиту - поганий тон. Я знаю, що зараз і завжди запитав. Це, до речі, допомагає почати розмову і встановити психологічний контакт. Деякі люди негайно запропонують гроші. Я не робив, звичайно. В цілому, переважна більшість погодилася. Жінки були менш готові, щоб дати їм фотографії.

Я почав говорити про те, чи це було добре або погано, що люди прийшли до них. Виявилося, що туристи хороші. Але люди, які приходять на північ, щоб працювати і в пошуках кращого життя – поганий. Я запитав, «Чому погано?» – «Мані хробери розлучилися» – відповіли мене. У розмові було багато цікавих фраз. Але слово «роббери» вразив мене. Вони не скажуть "гри" або "кримінали" або що-небудь. Слово «робери» в наш час також знайдене переважно в казках.
Це люди з казок. Внутрішнього світу дуже цікаво, що вони не дозволяють. Акуратно захищаючи його. Нехай це найкращий. Ймовірно, тому вони перенесли свою казкову ідентичність через століття, зберігаючи її в цей день.

Фото: Ярослав Нікітін

Джерело: