Російська залізниця - територія незаконно заборонених фотографіях

Ілля Варламов пише:

Вчора Дмитра Терновського і Я пішов на Комсомольську площу, щоб перевірити ситуацію з дотриманням законів на московських залізничних станціях. Поки ми знаємо, що можна знімати на станціях. Це чітко зазначено в законі. Підтверджується прокуратурою: «... заборона на частину поліцейської або відомчої безпеки для громадян, які постраждали від особистого використання в місцях надання пасажиром, є незаконним. й

На жаль, ні залізнична станція, ні міліція не знає законів. Я очікував все, але не те, що ми побачили. Здається, що залізничні вокзали мають інший вимір, де закони РФ просто не застосовуються.

У нас є два документи, без яких людина з камерою, швидше за все, буде лікуватися з станції:

- від прокуратури.
- від РЗД.

+ 9 зображень

Ми їдемо в Казаньську станцію. На вході є металодетектори. Поблизу кадру поліцейський і підбирає ніс. Чекаємо Вас за 15 хвилин. За цей час поліція не перевірила пасажирів. Хто ще не був до станції? І гипсії з бюлами, і гість робітників з неперевершеними сумками - поліцейський ніколи навіть не дивився на витискання рамок. Я піду до нього і я кажу,
Чому потрібен кадр, якщо ви не перевіряєте пасажирів?
"Ми перевіряємо, - поліцейський мурмур.
За 15 хвилин ви не перевірили жодного пасажира!
- Я тільки перевірю підозрілих людей!
За 15 хвилин не пропущений пасажир.
Ні, поліцейський відповів і пішов в кут.

Переміщення. Початок зйомки. Ми будемо раді залишатися на зв'язку.
до Ви маєте дозвіл на пагон?
до Ні, нам не потрібно.
Станція є стратегічним об'єктом! Ваші фотокамери професійні!
- Як визначити, що за око? І все, немає обмежень на аматорські фотографії.

Далі ми розповідаємо поліцейського, який хоче стати поліцейським, щоб він повинен дізнатися закони. Ми пояснимо, що ми маємо право фотографувати його під час виконання. Наш майбутній поліцейський вже сміється, погоджується, що немає заборони, але приховує від камери.
Ви не можете зупинити нас з фотографії. Чому так багато людей проходять і ніхто не перевіряється?
до Що це таке? Ми шукаємо!
до Так, ми були в цьому кадрі протягом 15 хвилин, не перевірили одну особу.
Ви погані очі, ми перевіряємо все!
до О, добре, давайте подивимося і запитайте.
- Приїжджайте, приходьте.

Ми йдемо на платформи і продовжуємо зйомки там. Я не маю часу, щоб зробити кілька пострілів, як новий поліцейський, який пройшов ресертифікацію, Дмитра Карасьєва, підходи до нас. Звісно, Дмитро негайно починає заборонити нам стріляти і вимагати дозвіл на пагон. Він був ще більше, що ми знаходились з нього. Він вважає, що ми не робимо це без дозволу. Я консультував його, щоб зняти свої епаулети і залишитися вдома, якщо він був так сором'язливим. По дорозі він сказав йому, що дії поліції в нашій країні підлягають публічному контролі, і сором'язливі в рядах міліції немає місця. Дмитра не може освоїти знання, отримані від нас і вирішили викликати органи влади.

І тут йде лейтенант Москвін. Побачивши, що я зняв його, він швидко пересуває його до мене і починає щось про заборону на зйомки, вимагаючи документи. Я не покажу мій папір, я помітно відправляю лейтенанта. Він лютий про те, щоб взяти мене на станцію мита. 5 хвилин він спробував приїхати з юридичним поясненням для своїх дій, а потім з словами: "Не відпуститися!" - сам працює! Я не чекав такої події. Після 10 хвилин наш герой повертається з полковником, Мастепанов Володимир Миколайович.

Владимир Миколаєвич став єдиним достатнім поліцейським на Казанському вокзалі. Спочатку він спробував отримати щось про дозвіл, але швидко зрозумів, що він не мав правових підстав для заборони зйомок. На жаль, лейтенант Москвич, навіть при наявності полковника, не вдалося реалізувати простий факт: можна знімати на станції без дозволу. Він зберіг мутрацію під ніс, що нам потрібно деякі паперові роботи. «Увімкніть, дайте їм знімки!»

Наступна зупинка: Ленінградська станція

Ось рівень перевірки приємно здивував нас. Навіть я попросив пройти через рамки три рази, виклавши всі залізні предмети, і перевіривши рюкзак. Поліцейський майор Ponarin для того, щоб зробити фотографії, цитуючи той же недолік дозволу, управління безпекою тощо.

Ми не дуже сперечалися з ним, але просто вирушили всередину станції, де ми відразу потрапили в руки працівника російської залізниці. У строгому голосі він замовив нас взяти фотографії і повідомляв про два порушувачі на радіо. На радіо хтось сказав: «Що ти?» Покинути їх з станції!
- Гейдар?! - сказав охоронець і гордість, вказав на радіо, - Що ти стоїть? Отримайтеся тут! Ви не можете переглянути тут!
- Хто сказав, що?
- Я сказав!
«Я думаю, що нам мало хто цікавиться», - продовжую знімати.
- Послухайте! Ось це ... в цілому, з'ясуйте його! - охоронець повідомляє про переваги на радіо.

Едуард Нарматов, старший охоронний охоронець з питань безпеки російських залізниць, не займав довго чекати. Припинивши все і прослуховуючи наші аргументи, він запропонував перейти до станції.

З 2004 року, регулюючи, на її думку, всі зйомки на станції. Якунін, який скасував його у 2008 році! Як вони працюють.

«Замовити
АТ "Російські залізниці"
18 липня 2008
Н 1513р
(Д)
З метою потокового передавання організації та проведення телевізійних, відео, кіно та фотографії на об’єктах державної інфраструктури, що належать російській залізниці:
1,1 км Затверджує Положення про проведення телебачення, відео, кіно та фотозйомки на об’єктах державної інфраструктури, що належать російським залізницям.
2,2 км 12 березня 2004 р. No 1693р «Про проведення телебачень, відео, кіно та фотозйомка на об’єктах публічної інфраструктури, що належать АТ «Російські залізниці».
3. У Накласти контроль за виконанням цього наказу на начальника управління корпоративних комунікацій Михайлов С.В.

Президент РФ
В.І. Якунін
18 липня 2008
No 1513р

р.

Не хочу взяти на себе нові знання. "Всі наряди!" вона підійшла до охорони РЗД. охоронець на радіохрещатик назвав когось. В цілому розмова знову не працює з ким-небудь. Ми вирішили перейти до заступника директора.

Шчукін Михайло Вікторович, заступник голови Ленінградської залізничної станції. Цей джентльмен відмовився слухати все. "Я сказав, що ви не будете зйомки тут!" Що ще ви хочете? Ми можемо самі зателефонувати одержувачу! Неправдиве право, ні лист від прокуратури переконував його. Далі, Shchukin просто згортається, даючи замовлення на безпеку для запобігання зйомки.

Ми продовжуємо зйомки. Під керівництвом Ліутенанту полковника Циганову є довгоочікуваний наряд. Не знаю, що він мав показати свої статті, і я не знав. Але він майстерно знає, як загрожувати сепарацію, проблеми та ін. Він прикрашає свої загрози з донорами: «Не славляться, поки він спокійний» і т.д. У певній точці він усвідомлює його неправильно. Відповідність прокуратури здавалася звинуваченням. Скажіть добрим, “Безкоштовно!” Немає одного припинили зйомки більше.

Станція Ярослава.

Тут ми зупинилися відразу на в’їзді на валанських працівниках російської залізниці і знову все неможливо. Під час буріння заступник начальника Ярославського залізничного вокзалу. Після того, як читати наші листи, він попросив його чекати і піти кудись. Коли він повернувся, він сказав:
- Хлопці, тут ваші папери. У зв'язку з введенням спеціального режиму, який ще не був скасований Президентом (РЗД), зйомок заборонено.
- Покажіть мені документ, де він письмовий.
- Я не маю нічого показати. Я можу стати лише державою. Якщо ви хочете, ви можете написати запит, це ваш бізнес.
Чи можете ви сказати нам, що ви не можете стріляти?
Я не буду писати вам, у мене є усна інструкція.
- Від хто?
- Від старшого управління.
до Ми не залишаємося.
- Хлопці, давайте це: зв'язатися з режисером залізничних вокзалів.
до Ми вже зробили.
Хлопці, я просто загинув за охороною людини. Я не можу порушувати накази про мої переваги. Я дотримую замовлення.
Якщо ми продовжуємо, що ви робите з нами? Про нас Що таке ім'я особи, яка забороняє зйомки?
- Сергій Борисович Абрамов.

3610Р. 4200Р.

Сцена два: Керівник відділу безпеки Сергій Аркадійович.
- Заборонити нам фільм?
- Звісно!
до На яких підставах?
Станція є стратегічно важливим об'єктом! Питання полягає в тому, що з 24 січня ми працюємо тут протягом днів, ми зміцнюємо, і зараз ми повинні сперечатися з вами замість роботи.
Не порушувати наші права. Ми не тут, щоб відволікти вас, ми тут, щоб фільмувати вас.
до Ні, не можна фотографувати. Ви не зможете фотографувати!
- Збережіть нас, зробіть протокол!
Керівник російського залізничного дирекції заборонив мене!
Так це не наші проблеми, ми не є співробітниками російської залізниці, ваші внутрішні заборони не поширюються на нас!
до Ми не дамо вам!
Як?
Право! Ви не можете знімати все!
- Ви не знаєте закони!
до Законодавчі є, Єпт.

Ми хочемо, щоб вам було якомога простіше. другий охоронець переплетений.
«Я зраджую тебе,» долучився заступник голови станції.
до Ми не залишаємося. Ми продовжуємо стояти нашу землю.
до Вони провокують! Ви знаєте, що ваш спосіб життя. Ви просто хочете заробити гроші! охоронці не зупинилися.

Сцена три: Поліція. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Призначають Биков Володимир Вікторович.
- Зайдіть на станцію замовлення!
до Ні, ми не хочемо. У вас є питання?
Ноп. Якщо ви не погоджуєтесь, ви не погоджуєтесь!
- Я зйомаю! - і я дуже починає пагонів.
- Вимкніть його.

Це кінець розмови. Заступник начальника дільниці розповіли охоронці, «Оберіть їх фільм, тільки ви стежите за ними». ?

Як можна побачити, що вони не можуть заборонити зйомки, але вони не хочуть його дозволити. Я впевнений, що якщо ви витягуєте камеру на одному з залізничних станцій сьогодні, ви відразу ж дізнаєтеся про стратегічні цілі та загрозу тероризму. Закони не тільки не відомі, вони не хочуть знати і обманювати їх. В результаті вчорашніх візитів ми будемо писати листи до російських залізниць і прокуратури. з Перш за все, звичайно, необхідно мати справу з паном Шучином, який створив його порядок на окремій станції.

Що робити? Приходьте до залізничних станцій і зніміть фотографії. Боротьба за свої права. Справедливість поліцейських і службовців безпеки своїх прав і обов'язків. Написати скаргу на прокуратуру. Пам'ятайте, що правда на нашому боці, головне не боїться і принесіть матерію до кінця. Пам'ятайте, ви можете стріляти практично в будь-якому місці. Неправомірні заборони. У найближчому майбутньому ми зустрінемося з магазинами і торговими центрами, які вважають, що правило може суперечити законодавству РФ.

Джерело: