20 років тому - VHF ресивера з ясен

Серед коробок з застарілою комп'ютерною ясенкою він знайшов це диво науково-технічної творчості епохи краху соціально-психологічної економіки.
Я поясню, що я повинен зробити проект, який несвідомий з точки зору сьогодення.
На початку 90-х років музика була короткою подачею, щоб послухати щось нове, довелося взяти стрічку в кооперативний рекордний магазин і почекати кілька днів. Судденно, я дізнався, що є дві радіостанції на повітрі – Європа плюс Москва і M Radio – мовлення в гурт VHF.
Неважливо, що в радянських часів було абсолютно нічого слухати в діапазоні VHF, і не було сенсу купити відповідну черепицю. Починали часове мовлення, купуючи все з електроніки вже надзвичайно проблематично. До цього часу на радіо магазини були повністю порожніми.
Тексти пісень, а це означає: Тоді я думав, чому б не побудувати VHF ресивери себе, не в вагові вони кажуть - гольф на фантастику? Звичайно, про те, що розробити схему, отруєний хлорним залізом і шукати деталі мови не можна. Я мав зробити щось швидко на модульному принципі від готових блоків, користь всіх сортів я був досить з дитинства.

Пристрій був упакований в коробку з древнього модему.

Ось, по суті, він сам - зношений і зламаною антеною, він був втрачений під час роботи.

Основою всіх основ є тіло, спочатку це був кольоровий музично-дизайнер «Огонек» або щось схоже на «Прометеус», потім набагато більше і в кінцевому підсумку кладемо свічку. Він був вирізаний отвір для установки динаміка з грилем з стрічкою рекордера "Електроніка", виготовленої нової передньої панелі, встановленої запобіжником і роз'ємом для підключення до музичного центру.

Трансформатор, очевидно, від деяких дуже хитрощівних пристроїв для оборонних цілей, обману класом захисту, який може працювати в ядерній зимі. З неявної кількості стресів, виданих десятками обмоток, можна знайти щось підходяще для цивільного використання. Найголовніше було те, що він був стрічковим сердечником і працював мовчно.

Підсилювач був зібраний з дитячого дизайнера, який купив один раз через знамениті чіпси K174UN7, включені в комплект. Захопити цей чіп, який використовується практично в усіх касетних стрічок, був важливим принципом для багатьох любителів радянської музики, які мешкали поруч з одним.

Пристрій комутації каналу залишався з портативного телевізора "Молодь", непарно придатний для управління встановленням частоти модуля варіакопова РФ.

Блок живлення від нестандартного відділення культового радіомагазину на Шаболівці, чому не пам'ятаю його, очевидно, для ремонту, адже він чекав час.

Для зацікавленості я вирішив включити одержувача в мережі, але це не так просто - штепсель не вписується в сучасні випуски. Я мав зробити адаптер і він вийшов на роботу як новий. Люди, які використовуються для створення електроніки!

Джерело: