Чоп - місто в стику трьох держав

Чоп – український прикордонний міст, розташований на стику трьох держав – України, Словаччини та Угорщини. Це митний пост. Західне місто України. Саме там, де змінюються колеса. Це станція, де немає місця очікування, хоча пасажири повинні чекати 6 годин для автомобілів, щоб змінити колеса. Це 800 років історії, сліди яких не можна знайти в місті. Це елегантний центральний квадрат і пучок дилапсованих цекетних хати. Це 7 квадратних кілометрів «місто», які можна прогулятися погодинно і навпіл. Це унікальний і повністю незрозумілий сюржик з трьох мов. Ці бурові охоронці, протирають руки митників і оцифровані супроводжувачі.

23 фото через Heck-aitomix

р.

Я був Чоп чотири рази. Я не рахував їх. Залишилося два 6 годин. Чому 6 годин? Тому, що перевезення міжнародного значення Київ-Віденьна чекає своїх словацьких племен, до яких вона закріплюється, щоб вона могла досягнути австрійського капіталу, проходячи по всій Словаччині зі сходу на захід. Після прибуття в Чоп, автомобіль відключається від поїзда, приводиться до спеціальних доріжок і змінених колісних пар.

Історично, наші радянські залізничні траси дещо відрізняються від нашого, вони ширші. Є багато версій, чому це відбулося. Наприклад, західноєвропейський (за принципом, ми можемо сказати, і світовий) стандарт був народився кілька років після введення першого міжміського залізничного сполучення Ліверпуль – Манчестер у 1830 році. Ширина манометра 1435 мм часто пояснюється історичними виростами, що залишилися хаотами Римської імперії. Красива легенда навряд чи надійна, так як не було однорідних стандартів для вагонів і хаотів у стародавніх або порівняно з часом.
03.03.2014 р.

Джордж Стівенсон, інженер, який побудував дорогу від Ліверпуля до Манчестера, був важко рівним до будь-яких археологічних артефактів. Попередньо працював у виробництві доріжок для вугільних шахт (доставка вугілля від шахти до складів проводилась за допомогою коней, які джгути переходять на рейки), він притримував найбільш оптимальну версію манометра, яка забезпечувала достатню стійкість існуючих тролейбусів і при цьому дозволило їм пройти між колонами (пілами) вугільних шахт. Також, реалізуючи, що залізничний транспорт має велике майбутнє, інженери прагнули вибрати найбільш оптимальну ширину, яка призведе до мінімальних витрат на перетворення існуючих доріг і міст на залізниці.

Успіх першого міжміського залізничного привезли Стівенсон і нові замовлення. І через 15 років Королівська комісія обрала в штаті Стівенсон, зобов'язуючи всі транспортні компанії, щоб побудувати не більш широкий і не довше.

Що стосується Росії Матері, то в той же час були побудовані дороги з шириною Стівенсонян і широкосмуговим. Перший публічний залізничний вокзал - Царскосельська - має вимірювальну ширину майже двох метрів (1829 мм). Широка траса, ширша авто. Широкі автомобілі - більше людей і вантажів. Але вже під час будівництва Миколаївської дороги 15 років пізніше, було прийнято рішення зменшити відстань між рейкими до 1524 мм, які ще ширше, ніж англійський манометр. Ця ширина стала національним стандартом.
Вікі говорить: З травня 1970 року до початку 1990-х років залізничні станції СРСР переключили до манометра 1520 мм. Для підвищення стабільності доріжки при експлуатації вантажних поїздів, збільшення їх швидкості без модернізації самого рухомого складу. Відмінність 4 мм не вимагає переобладнання рухомого складу, але на стадії переходу викликали серйозні проблеми з різко збільшеним зносом колісних пар рухомого складу.

Чому не відповідає стандарту? Можливо, одна з причин була військова завіса Миколая І, яка створила профілактичні труднощі для потенційного ворога для передачі обладнання по кордонах держави у разі можливого вторгнення. Більш ймовірно, видається версія впливу авторитетного американського інженера, який взяв участь в будівництві Миколаївської дороги, а також російських інженерів, які відвідали Америку, де доріжки були шириною 5 футів (рівним числом), що є однаковим 1,524 мм. Або, можливо, це просто таємнича російська душа і бажання зробити своїми силами. Однак, з тих пір всі залізничні з'єднання Російської імперії, а пізніше СРСР, Фінляндії та Монголії були побудовані відповідно до російського стандарту.

Повернувшись до Chop, варто відзначити, що процедура заміни колісних пар з нашими фахівцями не займе 30 хвилин. А ті 30 хвилин, мабуть, найцікавіші з усіх часів, які потрібно провести час, щоб продовжити подорож. Яскрава чума чоловіків, що говорять між собою в швидко-багатому гіберіші, поєднуючи знайомі українські слова (з дуже неукраїнським акцентом), гасіння польських поворотів і нелюдських угорських звуків, обведіть автомобіль з усіх боків. І починається. Чоловіки від'єднають щось, відчайдушно, простягають через зуби, кисті, сміхаються, припускають щось до одного.

Незабаром залізничний кран приходить на допомогу. Водій затирає руку через «не першу свіжість» скло кабіни управління. Безпосередньо граючи з важільми, тумбами, кнопками та регуляторами, він надає всю необхідну допомогу при мелених фіксаторах-техніках. З дитинства я не байдужа до баштових кранів (і дійсно будь-який) - Я все ще люблю дивитися свою роботу з миючим серцем. І, до речі, крановий працівник є досить популярною професією в Канаді, включеною до переліку 29 професій, для яких відкривається незалежна імміграційна програма. Алас, крани Чоп, ймовірно, не знаю про це.

Тим не менш, земляні працівники вже відключили все, що довелося відключати і встановити спеціальні гнізда в належних місцях під автомобілем. 4 спеціально підготовлені масивні штани для підйомних вагонів повільно піднімають вагон, відключаючи його від колісних фургонів. Пасажири можуть бути спокійно всередині автомобіля, хоча я віддаю перевагу дивитися процес поза.

91р.

Я забув згадати, що дві пари рейок були закладені на розділі «реконструкція» - широкі російські і вузькі. Це дозволяє розкачати непотрібні колеса і розкачати необхідні, поки автомобіль висить два метри над землею. «Успішні» колісні вагони валіантні кранові драйвери, потім перетягують на окремі доріжки, де колеса будуть відпочивати і чекати їх автомобіля.
У той же час автомобіль опускається на правих візках. Все підключено, гальма перевіряється. Всі Автомобіль готовий подорожувати на Західній Європі.

Як і будь-який залізничний вокзал, Чоп має власний беггарський навчальний заклад. Близькість кордону, наявність представників митних і прикордонних структур, а також пасажирів, які несуть повну конкуренцію і, як я думав, підбірку. У будь-якому випадку, протягом всього 12 годин мого перебування в Чопі, я бачив тільки одну людину блювоту для чогось. Ця людина діє досить професійно, не залишаючись на тривалий час, намагаючись звернутися до різних місцевих діалектів, звертаючись до всіх сортів богів.
11.

Але ми протистояли...

Автомобілі, в принципі, хороші, якісна і навіть практично модна. У кожному відсіку підлогу покривається м'якими килимами. Для розваг пасажирів в осях і в відсіках самі повільно прогуляти не так за кордоном і не так екзотичних тварин.
До нашого питання про походження тварин і їх небажання йти з ними в одному відсіку, провідники міжнародних перевезень сміхалися Виявляється, що минула ніч в Києві, автомобіль пропустив плановану дезінфекцію, тому тварини сходження з утримань. Але не варто турбуватися про них, так як ефект інсектицидів вже проходить, а тварини з похмілля все ще злегка повільно і п'яніють.

311562

Для повноти картини я додаю, що під час 6-годинної парковки, автомобіль дегенерований, вентиляція кімнат відбувається природним чином за допомогою відкритих вікон. Я не знаю, якщо машина нагрівається взимку, вони не говорять. Унітаз закривається через особливості конструкції зливного пристрою. Помешкання розташоване в 15 хвилинах ходьби від центра міста.

В цілому провідники цього автомобіля - Сергій і Дмитро - за роки роботи в цьому напрямку вдалося створити досить потужну поштову і транспортну лінію, що працює на найсучаснішому, і, запевняючи вас, міжнародні тарифи. Система передачі кладеться на широку ногу, згідно з ними, не виходить за десять років. У той же час, хлопці з дружнім стикається за годину до митного поста, пополі просили нас укриття спортивного мішка в своєму відсіку, вони кажуть, що вони не мають місця (незважаючи на те, що автомобіль був вдвічі порожнім). З однаковою пологою і посмішкою, нам довелося відмовитися. Ймовірно, тому що цікаві події, які слідують - розбирання купе до шурупів, з відкриттям стін, підлоги і стелі - не сталося, застібка, з нами.

Насправді, Chop є гарним і милим містом, якщо ви не виходять за межі площі станції.

16 мар

17.00 р.

р.

18 років

19.00 р.

20.

21.

р.

22.

23.

р.

Джерело: